Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς ακούστηκε… μέχρι το Βερολίνο

Το γάντι που πέταξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινούμενος στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής, όταν άφησε να εννοηθεί ότι η Γερμανία θα προτιμούσε να μη διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, αλλά να προκύψει ένα… μόρφωμα αντίστοιχο της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία, σήκωσε ο Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Και η απάντησή του προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ήταν τόσο ηχηρή, ώστε ακούστηκε μέχρι… το Βερολίνο. «Μετά το PSI θα έχουμε άμεσα εκλογές, σε κλίμα ομαλότητας, για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να υπάρξει ομαλότητα και μετά τις εκλογές, και να αποκατασταθεί η ελπίδα. Οι προτεραιότητές μου είναι ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή, άμεσα εκλογές για να αναδειχθεί κυβέρνηση ισχυρή, με νωπή εντολή και δημοκρατική νομιμοποίηση», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική επικράτηση του κόμματός του στις εκλογές του Απριλίου, εξήγησε και πάλι την εθνικά υπεύθυνη στάση του να ψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ, την προηγούμενη Κυριακή στη Βουλή, και ζήτησε να αποζημιωθούν άμεσα οι επιχειρήσεις οι οποίες «επλήγησαν από τους βανδάλους», στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr