Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«Τώρα, είμαστε όλοι Έλληνες»: Σάββατο στις 2 μ.μ. η διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης


«Τώρα, είμαστε όλοι Έλληνες». Το Σάββατο  στις 2 μ.μ η διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης  στην Ελλάδα


«Τώρα, είμαστε όλοι Έλληνες» είναι το σύνθημα με το οποίο σήμερα, Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι πραγματοποιούνται διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ και στη χώρα μας την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
Πρόκειται για μια μεγάλη διεθνή internet-τική  καμπάνια διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση, τη σκληρή στάση των Ευρωπαίων ηγετών και του ΔΝΤ εναντίον της Ελλάδας, καθώς και για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα μας.
«Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς. Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή», τονίζουν με ανακοίνωσή τους, με την οποία καλούν όλους τους πολίτες  του κόσμου να διαδηλώσουν υπέρ της χώρας μας.
«Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν: Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες! Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, Σάββατο 18 Φλεβάρη», προσθέτει η ανακοίνωση
Μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν τα μηνύματα συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, ενώ κάλεσμα για παγκόσμια διαδήλωση στις 18 Φεβρουαρίου κατά της οικονομικής κρίσης και υπέρ του ελληνικού λαού απηύθυναν πρώτοι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας http://international.democraciarealya.es/.
Στο διαδικτυακό κάλεσμα για αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό ανταποκρίθηκαν ακτιβιστές από πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Φιλανδία, η Δανία, η Αυστρία, η Γερμανία και το Βέλγιο, στις οποίες οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 2 το μεσημέρι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ και στην Ελλάδα θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί  και στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι στο οποίο έχει κατασκηνώσει το κίνημα Occupy New York.