Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ... ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Δε συμπεριελήφθη τελικά στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, το «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής 2012-2015», οι ρυθμίσεις σε δόσεις για τα χρέη των ΟΤΑ προς το Δημόσιο κατ' αντιστοιχία αυτής προς τους ιδιώτες, όπως σχετικά είχαν ζητήσει οι βουλευτές της συμπολίτευσης, Λάμπρος Μίχος (υπεύθυνος τομέα Εσωτερικών ΠΑΣΟΚ) και Χρήστος Ζώης (τομεάρχης Εσωτερικών ΝΔ), καθώς και ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζει πως δε χρειάζεται να προστεθεί μια τέτοια τροπολογία στο νομοσχέδιο, καθώς θα υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος, η οποία και θα εντάσσει τους δήμους στη ρύθμιση των χρεών με δόσεις.
Ωστόσο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας είναι επιφυλακτική με το θέμα «ερμηνευτική εγκύκλιος» και «περιμένει πρώτα να δει... έργα, διότι από έπη χορτάσαμε», όπως έλεγε χαρακτηριστικά μιλώντας στην aftodioikisi.gr πηγή από την ΚΕΔΕ.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.