Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

“Πράσινο φως” για ανασχηματισμό


Γράφει ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έβαλε φρένο στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Καρατζαφέρη για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον μεταβατικό πρωθυπουργό ωστόσο, ο Λουκάς Παπαδήμος πήρε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη εβδομάδα, και εφόσον οι εξελίξεις για την τελική συμφωνία γύρω από το PSI δεν κολλήσουν, ή δεν παρουσιάσουν κάποια απρόσμενη εμπλοκή, ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει λυμένα τα χέρια του, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα του οποίου ηγείται.
Τι σημαίνει… αλλαγές; Από την κυβέρνηση αναμένεται να αποχωρήσουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιδιώκουν να διαδραματίσουν ρόλο στη διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, και φυσικά όσοι έχουν εκδηλώσει προσωπικές φιλοδοξίες να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.
Κάτι που σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων θα τεθεί εκτός κυβέρνησης και ο σημερινός αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει ομολογήσει πολλές φορές δημοσίως, ότι η παράταση της παραμονής του στο… ταμείο του κράτους, φθείρει περαιτέρω τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

statesmen.gr