Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ. Η πιο χρήσιμη ευχή για τους Έλληνες

 
Η ενημέρωση που είχαμε, λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2011, μας αναγκάζει την τελευταία στιγμή, να προσθέσουμε στις ευχές για ευτυχισμένο νέο χρόνο όλης της συντακτικής ομάδας της ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ, και τον πίνακα που δημοσιεύεται στην σημερινή LE FIGARO.
Οι ευχές μας, απευθύνονται στην καρδιά όλων των Ελλήνων πολιτών, οι πληροφορίες απευθύνονται στο μυαλό τους.

Στον πίνακα που παραθέτουμε, καταγράφεται η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των κρατών της ευρωζώνης, μέσα σε ένα χρόνο. Βλέπετε λοιπόν ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2010, το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδος ήταν 12,44% και χθες, ένα χρόνο μετά, είχε υπερδιπλασιασθεί, φθάνοντας στο 29,67%.
Που πήγαν λοιπόν οι αιματηρές θυσίες των Ελλήνων;
Γιατί ανεχόσαστε να σας κοροϊδεύουν;
--Ο Βενιζέλος με την επιβολή φόρων, λέγοντας ότι οι θυσίες «πιάνουν τόπο»,
--Ο Παπαδήμος με το τσίρκο του ΠΑΣΟΚ, να κυβερνάνε, λέγοντας ότι μας σώζουν από την καταστροφή,
--Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, ο κ. Σόϊμπλε, να λέει μόλις σήμερα, ότι η Ελλάδα για να σωθεί, χρειάζεται ανάπτυξη, ενώ ο ίδιος και η παρέα του μας έβαλαν στην ύφεση του μνημονίου,
--Ακόμα και ο θλιβερός Παπανδρέου, να επιμένει ότι μας έσωσε από την χρεωκοπία. Τέτοια ξευτίλα για τους Έλληνες. Να τους κοροϊδεύει ακόμα και ο Παπανδρέου! Ποιος; Ο Παπανδρέου!
--Ο διοικητής της Τ.τ.Ε., ο κ. Προβόπουλος, που μας «απείλησε» πως αν φύγουμε από το ευρώ, θα ζήσουμε «ημέρες του 1950», ο στρατός και η αστυνομία δεν θα έχουν καύσιμα, το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει, κλπ…. Δηλαδή κ. Διοικητά μας, σήμερα τι μέρες ζούμε; Έχoυν ο στρατός και η αστυνομία καύσιμα; Η υγεία ευημερεί, όταν οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες; Ντροπή κ. Προβόπουλέ μας…
--Τα σαπρόφυτα της ενημέρωσης, που σήμερα παρουσίασαν άλλη μια «δημοσκόπηση», σύμφωνα με την οποία ο Παπαδήμος κρίνεται με κατάλληλος για πρωθυπουργός με ποσοστά που θα ζήλευε ακόμα και ο μακαρίτης πρόεδρος της Βορείου Κορέας. Για να της προσδώσουν μάλιστα αληθοφάνεια και εγκυρότητα, δίνουν προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία.
Όλοι αυτοί λοιπόν, οι πρωτεργάτες της περιπέτειας της χώρας μας στην άβυσσο του ευρώ, σήμερα κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες και προσπαθούν να αποτελειώσουν την εργολαβία που τους έχει ανατεθεί. Να εκποιήσουν την Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας για τους αγοραστές-εργοδότες τους.

Αλλά και μια λέξη για την κατάπτυστη δικαιοσύνη, με δικαστές που σκύβουν το κεφάλι, και εκτελούν τις εντολές των προϊσταμένων τους, αλλά και άλλων που τους αποκαλούν «παρορμητικούς».

Αυτό είναι το σκηνικό στο οποίο παίχτηκε για ένα χρόνο το δράμα της Ελλάδος. Αν επαναληφθεί για δεύτερη σαιζόν, μέσα στο 2012, το ίδιο έργο, στο ίδιο σκηνικό, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και με αποβλακωμένους θεατές τους Έλληνες πολίτες, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Αν οι θεατές δεν αποδοκιμάσουν το έργο και τους πρωταγωνιστές του, όσες ευχές και να κάνουμε δεν πρόκειται να εκπληρωθούν.
Α.Α.
filotimia.blogspot.com