Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ κ. Γ. ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων, κ. Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάκριση που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη – κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ – καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, εγείρει μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Η δικαστική έρευνα, άλλωστε, αφορά καταγγελίες του παραιτηθέντος κ. Σπινέλλη για ύπαρξη “παραμηχανισμού” εντός του υπουργείου. Και το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης.
Για όλα αυτά, δεν αρκεί η καθυστερημένη απομάκρυνση του κ. Καπελέρη. Απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις. Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και τόσο δύσκολες στιγμές, οι πολίτες δεν ανέχονται ούτε σκιές αδιαφάνειας, ούτε αδιερεύνητες καταγγελίες σκανδάλων, ούτε νομοθετικές ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Υπό την προεδρεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012, στις 16.00, η Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος, με θέμα: «Πολιτικός Σχεδιασμός και Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει εθνικών εκλογών».
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος (Συγγρού 340).



Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ
Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά παραμένει η ΝΔ και στην τελευταία έρευνα της Καπα-Research (Το  ΒΗΜΑ, 31/12/11) που ολοκλήρωσε το κύμα των ερευνών του 2011. Κύριο χαρακτηριστικό των στοιχείων που δημοσιεύονται είναι η αύξηση της υπεροχής (πάνω από 10 μονάδες) στο μέρος του εκλογικού σώματος που δηλώνει ότι έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μεγάλο ακόμα ποσοστό που συγκεντρώνει η απροσδιόριστη στάση δείχνει ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου της εκλογικής επιρροής της ΝΔ είναι πολύ μεγάλα.
Συγκεκριμένα, η πρόθεση που καταγράφεται στην έρευνα δίνει στη ΝΔ 21,4% και ακολουθούν, ΠΑΣΟΚ 12,6%, ΚΚΕ 9,3%, ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, Δημοκρατική Αριστερά 5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Άρμα Πολιτών 1% και διάφορα άλλα κόμματα συνολικά 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη στάση (αναποφάσιστοι, αποχή κλπ.) φτάνει στο 29,5%. Όταν όμως διαχωρίζεται το μισό εκλογικό σώμα (50,1%) που δηλώνει ότι έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές η ΝΔ ανεβαίνει στο 25,7% και το ΠΑΣΟΚ στο 14,9%. Η αρχική διαφορά δηλαδή των 8,8 μονάδων ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γίνεται 10,8 μονάδες στο κομμάτι των αποφασισμένων ψηφοφόρων.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της στους αποφασισμένους ψηφοφόρους κατά 4,3% και το ΠΑΣΟΚ μόνο κατά 2,3%, γεγονός που επισημαίνει ότι καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές και οι αναποφάσιστοι θα καταλήξουν σε κάποια απόφαση, η ΝΔ έχει πολύ μεγάλα περιθώρια να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό που της αναλογεί.
Ανεξάρτητα πάντως από την εκλογική συμπεριφορά, το σίγουρο είναι ότι πολίτες  ανησυχούν για το μέλλον τους, επιζητώντας από την πολιτική ηγεσία της χώρας κατά 77,2% να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή στο ευρώ. Ταυτόχρονα ελπίζουν κατά 56,2% ότι το συντομότερο δυνατό θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για να γίνουν εκλογές.         
Η κοινή γνώμη είναι ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές προτεραιότητες και την ακολουθία των εξελίξεων που έχει θέσει η ΝΔ. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, είναι ο μόνος τρόπος, για την ασφαλή έξοδο της χώρας από την περίοδο της κρίσης. Αυτό ακριβώς επιζητά η ΝΔ: Οι Έλληνες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους