Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Το Δερβένι τιμά τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.
Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου.
Αύριο , Σάββατο,7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου.
Η Ακολουθία του όρθρου θα αρχίσει στις 7:00 το πρωί , ενώ η Υποδοχή του Μητροπολίτου θα πραγμαποοιηθεί 8:00.  Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45.  
   Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει ανταλλαγή ευχών  στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου.
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου.
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).