Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Εορτασμοί για τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο Χιλιάδες προσκυνητές συνέρρευσαν στη Βηθλεέμ.

 

Χιλιάδες προσκυνητές βρέθηκαν και φέτος στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη Δύση και την αναταραχή στις χώρες του αραβικού κόσμου.

Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 90.000 επισκέπτες βρίσκονται στην πόλη όπου ο Λατίνος Πατριάρχης τέλεσε την καθιερωμένη λειτουργία στο ναό της Γέννησης.
Ο αριθμός των Χριστιανών στη Δυτική Όχθη συνεχίζει να μειώνεται κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που οδηγούν τους κατοίκους στη μετανάστευση.
Ακόμη και στην ίδια τη Βηθλεέμ, όπου το χριστιανικό στοιχείο ήταν ισχυρότερο, οι μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι είναι πλέον περισσότεροι από τους Χριστιανούς.
Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ εξέφρασε την ελπίδα οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
Από την πλευρά του ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος επεσήμανε ότι «τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές, μα το άστρο της Βηθλεέμ έρχεται να φωτίσει και πάλι τη ζωή μας».
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, αναφέρει ότι η μόνη οδός απαλλαγής από τις πολεμικές, οικονομικές και πάσης φύσεως κρίσεις είναι ο δρόμος του Ιησού.
Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και η πιο μεγάλη τραγωδία, δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ