Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και των δομών υγείας ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση με τους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας

Συνάντηση με τους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Ε. Παπαφωτίου και τους συνεργάτες τους, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου με αντικείμενο τα θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με διεκδικητική διάθεση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε τα ζητήματα συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με την Περιφέρεια ώστε να εντατικοποιηθούν οι επαφές και να μελετηθούν με ταχύτατους ρυθμούς τα προβλήματα δυσλειτουργίας των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει μεθόδευση λύση τους και οργάνωση των δομών πριν την παραλαβή των αρμοδιοτήτων Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την 1/1/2013. Εξετάσθηκαν και βρέθηκαν λύσεις για την ωρίμανση των έργων και δόθηκε εντολή για  ένταξη  Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας, στο ΕΣΠΑ.
Απαίτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκο Πολύζο, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατριβάνο και την σύμβουλο του υπουργού Υγείας Λιλή Καραβία, είναι οι κοινωνικές δομές στην Πελοπόννησο να αναπτυχθούν στο ίδιο επίπεδο των υποδομών Υγείας, που στο χρόνο που μας απομένει μέχρι την 1 Ιανουαρίου του 2013, θα πρέπει να βρίσκονται στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε να μελετηθεί η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργηθεί καινούργια Νοσοκομειακή δομή τριτοβάθμιας περίθαλψης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε στο πλαίσιο αυτό να παραχωρηθούν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ψυχιατρείου Τρίπολης, μετά το κλείσιμο του, και αυτό να γίνει μεθοδευμένα στην πορεία της περιόδου πριν την ολοκλήρωση λειτουργίας του ώστε να μελετηθεί, με σεβασμό στην ιστορία του Ιδρύματος και ως Ψυχιατρείο αλλά και ως Αντιφυματικό κέντρο στο παρελθόν,  η αξιοποίηση του και η προστασία του από κατάρρευση και απαξία. Στο ίδιο πλαίσιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε να παραχωρηθούν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Σανατορίου στην περιοχή  Μαγούλιανα του δήμου Βυτίνας για αξιοποίηση και προστασία της ιστορίας στην περιοχή.
Συγχρόνως έγινε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη για ένταξη νέων έργων κοινωνικών υποδομών, ανά περιφερειακή ενότητα , στο περιφερειακό πρόγραμμα  Πελοποννήσου.