Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Επιδότηση 70% για εφαρμογές σε κινητά και tablets από το πρόγραμμα Digi Mobile

Επιδότηση 70% για εφαρμογές σε κινητά και tablets από το πρόγραμμα Digi Mobile, το πρόγραμμα χρημοτοδοτεί εφαρμογές native mobile apps, web mobile και δημιουργία ιστοσελίδας σε κινητά
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Σημαντική ευκαιρία για προβολή προϊόντων ή υπηρεσιών σε κάθε είδους κινητά τηλέφωνα και tablets μέσω δημιουργίας ειδικών εφαρμογών προσφέρει το πρόγραμμα "digi- mobile" το οποίο προκηρύχθηκε και επιδοτεί κάθε είδους mobile εφαρμογή σε ποσοστό 70%.
Το πρόγραμμα επιδοτεί:
  • Υπηρεσίες & εφαρμογές για προβολή προϊόντων και υπηρεσιών σε κινητά & tablets
  • Δημιουργία ιστοσελίδας προσαρμοσμένης σε κινητά τηλέφωνα με διαδραστικές λειτουργίες
Το "digi- mobile", χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που θέλουν να πουλάνε και να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες τους μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και μικρών φορητών υπολογιστών (υπολογιστές- ταμπλέτες). Επιδοτείται επίσης η δημιουργία ιστοσελίδας ή e-shop εφόσον είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη για πλήρη και διαδραστική λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα & tablets.
Ποιες επιχειρήσεις ενισχύονται
Ενισχύονται μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (με κύκλο εργασιών μικρότερο από 10 εκ. ευρώ και προσωπικό λιγότερο από 50 εργαζομένους) και έχουν κλείσει μια τουλάχιστον διαχειριστική χρήση.
Τι επιχορηγείται αναλυτικότερα
Επιχορηγείται η ανάπτυξη, η απόκτηση και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ψηφιακών υπηρεσιών μέσω smartphones (native mobile apps/ web mobile apps ή και web mobile portals), που θα είναι είτε τύπου B2C (Επιχείρηση προς Καταναλωτή) είτε τύπου B2B (Επιχείρηση προς Επιχείρηση) είτε B2E (ενδοεταιρική).
Οι υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής επί «έξυπνων» συσκευών κινητών επικοινωνιών και υπολογιστών ταμπλετών (tablet-pc). Θα πρέπει επίσης να «κατεβαίνουν» και να λειτουργούν στη συσκευή κινητής επικοινωνίας (να είναι «downloadable»), και να μπορούν να λειτουργούν είτε offline (στη συσκευή Κινητού χωρίς σύνδεση web) είτε αξιοποιώντας web δεδομένα.
Πλεονέκτημα του προγράμματος
Άμεσος έλεγχος και έγκριση κάθε πρότασης μετά την υποβολή της και υλοποίηση εντός πέντε μηνών από την ημερομηνία έγκρισης. Έλεγχος της ορθής υλοποίησης και απόδοση της επιδότησης έως τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Τι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή
Το πρόγραμμα Digi Mobile παρέχει για το σύνολο των προτάσεων που θα εγκριθούν επιδοτήσεις 15 εκατ. €. Ωστόσο το ποσό αυτό είναι κατανεμημένο ανά Περιφέρεια και οι αιτήσεις θα ελέγχονται -και θα εγκρίνονται ή όχι- κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής (θα γίνεται ψηφιακά). Αυτό σημαίνει ότι επειδή αναμένεται να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή λόγω των ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης, υπάρχει κίνδυνος αξιόλογες προτάσεις να μη επιδοτηθούν, αν υποβληθούν καθυστερημένα, λόγω κάλυψης του συνολικού διαθέσιμου ποσού στην Περιφέρειά τους.
Δείτε εδώ για αναλυτικότερες πληροφορίες
Πηγή: http://www.iservices.gr/news/recent-news

eklogika.gr