Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Aύριο στις 2 το μεσημέρι η ορκομωσιία της Κυβέρνησης Παπαδήμου - Το επίσημο ανακοινωθέν

Ο ακαδημαϊκός και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει πρωθυπουργός της χώρας, μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά. Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπαδήμο «σφραγίστηκε» με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται οτι

 «Κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών δόθηκε στον Λουκά Παπαδήμο η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής των Παπανδρέου- Σαμαρά υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε οτι έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».

Η συμφωνία στο πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ επιτεύχθηκε έπειτα από τριήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά και επικυρώθηκε κατά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο οποίο συμμετείχαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Αύριο, Παρασκευή, στις δύο το μεσημέρι ορκίζεται η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο.