Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παρέλαση με μαύρα περβραχιόνια στο Δερβένι

Το Δερβένι τίμησε την επετείο του " ΟΧΙ" . Οι εκδηλώσεις ξεκίνηαν χθές  με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των Δημοσίων Υπηρεσιών , ενώ στα Σχολεία πραγματοποιηθηκαν ομιλίες γιά την σημασία της ιστορικής επετείου.
Σήμερα στις 10 το πρωί  τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου από τον Ιερό κλήρο της περιοχής παρουσία του Αντιδημάρχου Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά , του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ.  Χαρίλαου Λαζανά , μελων του Δημοτικού και του τοπικού Συμβουλίου , προισταμένων διοικητικών υπηρεσιων , προέδρων επαγγελματικών σωματείων και πλήθος κόσμου. Τον πανυγηρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Γυμνασίου Δερβενίου κ. Παναγιώτης Νταγκαζίδης.
Μετά την δοξόλογία εψάλλει επιμνημόσινη Δέηση στο Μνημείο των ΗΡΟΩΝ , στην κεντρική πλατεία του Δερβενίου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων , εκρατηθη ενός λεπτού σιγή ,ενω η φιλαρμονική παιάνησε τον Εθνικό. Υμνό. Μετά το πέρας της τελετής επακολούθησε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας , παρουσία των τοπικών αρχών , στην κεντρική όδο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μαθητές των σχολείων παρήλασαν με μαύρα περιβραχιόνια.

Τέλος σε ειδική εκδήλωση  γιά τους αποφοίτους μαθητές των Λυκείων της περιοχής ,που έγινε απόψε στο θέατρο " ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" , ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης βράβευσαι τους επιτυχόντας στην τριτοβάθμια εκπαίδευσή.