Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καράγιωργας

Σε ηλικία 92 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, Γιώργος Καράγιωργας.
Ο Γιώργος Καράγιωργας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1919. Έκανε την εμφάνισή του στον αθηναϊκό Τύπο το 1938 -σε ηλικία 19 χρόνων- με την πρόσληψή του στη σύνταξη της εφημερίδας «Ελληνικόν Μέλλον» και στη συνέχεια στην απογευματινή εφημερίδα «Τύπος» του Νίκου Κρανιωτάκη.
Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ ως συντάκτης στις εφημερίδες «Αθλητισμός» του Παύλου Κριναίου και «Αθλητικός Τύπος» του Γ. Ζαμαρία. Από τότε εργάστηκε κατά διαστήματα σε πολλές εφημερίδες όπως «Έθνος», «Ακρόπολις, «Το Βήμα», «Τα Νέα», «Η Βραδυνή», «Η Ημέρα», «Ελληνικόν Αίμα», «Ελευθερία» και «Ελευθεροτυπία».
Υπήρξε μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Η Καθημερινή», της Ελένης Βλάχου, συνεργάστηκε ακόμη με το «Κυριακάτικό Βήμα» και ήταν διευθυντής σύνταξης του ραδιοφωνικού δικτύου ΑΝΤ1 στο οποίο είχε καθιερώσει ειδικές εκπομπές με σχόλια και συνεντεύξεις. Κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής (1941-1944) έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Είχε σημειώσει 165 πολεμικές ώρες με αεροπλάνο και κατείχε την επίσημη ιδιότητα του πολεμικού ανταποκριτού της Πολεμικής Αεροπορίας Στο συγγραφικό του έργο κατατάσσονται 9 πεζογραφήματα και 5 χρονικά.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 στις 4 το απόγευμα στο Α΄ Νεκροταφείο.

Πηγή: Naftemporiki