Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό 2 - 1 τον ΠΑΟΚ

«Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον ΠΑΟΚ με 2-1 πετυχαίνοντας ολική ανατροπή του σκορ. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητος συγκατοικούν στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν δύο λιγότερα και την ΑΕΚ ένα.
 Στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Μπαλάφα στο 25', πήραν τους βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Φουστέρ (35') και Τζιμπούρ (42').
Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά χορταστικό με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά και για ένα δεκάλεπτο να έχει κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη αντεπίθεση που έκανε. Στο 25', σε γύρισμα του Λίνο από αριστερά, ο Χολέμπας προ του Σαλπιγγίδη πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Γκαρσία, ο Κοστάντσο έδιωξε άτσαλα την μπάλα και ο Μπαλάφας από κοντά άνοιξε το σκορ 0-1.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και τον έλεγχο των κινήσεων και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 35' και σε σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Φουστέρ με κεφαλιά «ψαράκι» ισοφάρισε 1-1. Στο 38' ένα δυνατό σουτ του Φέισα απέκρουσε με δυσκολία ο Κρέσιτς και στο 42', ο Μιραλάς σέντραρε από αριστερά και ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έκανε το 2-1 πετυχαίνοντας την ανατροπή του σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, καθώς οι δύο ομάδες ίσως επηρεάστηκαν από τη κούραση λόγω των πρόσφατων ευρωπαϊκών αγώνων που έδωσαν. Ο Ολυμπιακός γύρισε στα μετόπισθεν και προσπαθούσε να βγει στην επίθεση παίζοντας στη κόντρα, ενώ ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλύτερα πατήματα στο γήπεδο από ότι στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει επιθέσεις αξιώσεων και φυσικά ούτε λόγος να πλησιάσει στη περιοχή του Κοστάντσο. Οι φάσεις ελάχιστες στην εστία του Κρέσιτς με κάποια σουτ που έφυγαν άουτ, όπως του Τζιμπούρ στο 64' και του Τοροσίδη στο 74'. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γεωργιάδη να πλασάρει χλιαρά και τον Κοστάντσο να μπλοκάρει.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Φέισα (70' Μοντέστο), Ιμπαγάσα (67' Μακούν), Φουστέρ, Μιραλάς (92' Αμπντούν), Τζιμπούρ.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο (87' Σπαντάτσιο), Μπαλάφας, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ιβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (79' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Ο Μανωλάς λύτρωσε την ΑΕΚ στο τέλος
Το... φιλί της ζωής έδωσε στην ΑΕΚ και πιθανότατα και στον Μανόλο Χιμένεθ ο Κώστας Μανωλάς με το τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις στη Νέα Σμύρνη και ήταν αρκετό για να νικήσει η «Ένωση» τον Πανιώνιο με 0-1
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Όμο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Σάμαρης (46' Ριέρα), Γιόνσον (46' Πετκάκης), Εστογιανόφ, Γουνδουλάκης (70' Μιλοβάνοβιτς), Κούτσι.
ΑΕΚ (Μανουέλ Χιμένεθ): Αραμπατζής, Κοντοές, Λαγός, Μανωλάς, Κάλα, Μάκος, Κάρλος (58' Γκούντγιονσεν), Λεονάρντο (37' λ.τρ. Σιαλμάς), Βάργκας, Λυμπερόπουλος (70' Γκερέιρο), Μπέλεκ.

Στους υπόλοιπους αγώνες της 5ης αγωνιστικής , ο Ατρόμητος με δύο τέρματα του Μήτρογλου που είναι πρώτος στη λίστα των σκόρερς με 4 γκολ, κέρδισε τον Παναιτωλικό το Σάββατο με 2-1(37', 51' Μήτρογλου – 57' Ετζενγκέλε). Ο ΟΦΗ βγήκε νικητής από τη... μάχη της Κρήτης κερδίζοντας τον Εργοτέλη με 1-0 (30' Σίσιτς) ενώ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» Άρης και Ξάνθη έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0). Τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και επικράτησε της Κέρκυρας που παραπαίει με 2-1 (8' Μπεθέρα, 68' Τζημόπουλος – 44' Λαμπρόπουλος).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα :
Ατρόμητος-Παναιτωλικός       2-1
ΟΦΗ-Εργοτέλης                      1-0
Άρης-Ξάνθη                             0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα          2-1
Πανιώνιος-AEK                      0-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ               2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    
                                        ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός                  3      9
2. ΑΕΚ                             4      9
3. ΠΑΟΚ                         5       9
4. Ατρόμητος                   5      9
5. ΠΑΣ Γιάννινα              5      8
6. Παναθηναϊκός             3       7
7. Πανιώνιος                    5      7
8. Παναιτωλικός              5      7
9. ΟΦΗ                            3      4
10. Εργοτέλης                 5       4
11. Ξάνθη                       5       4
12. Αστέρας Τρίπολης   4       2
13. Άρης                         3      2
14. Κέρκυρα                   5      1