Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Σε θέματα εθνικής ασφάλειας της χώρας δεν συγχωρείται η παραμικρή καθυστέρηση ή ολιγωρία

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Ιδιαίτερα σοβαρή τροπή προσλαμβάνουν οι ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και μεταξύ Κύπρου και Καστελλόριζου. Η γειτονική χώρα προχωρά ταυτοχρόνως σε αμφισβήτηση χωρικών υδάτων, υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.
Την αμφισβήτηση συνοδεύει και απόπειρα εκφοβισμού. Ήδη στον τύπο αναφέρεται έξοδος πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση νότια και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου. Παράλληλα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα... οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα μεταξύ της ίδιας και της αυτοαποκαλούμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου". Θα οριοθετήσει δηλαδή υφαλοκρηπίδα με ανύπαρκτο κατά το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κράτος, αναγνωρισμένο μόνον από την ίδια.
          Το ΥΠΕΞ και η ελληνική κυβέρνηση γενικότερα, αντί να εκδίδουν ανακοινώσεις ρουτίνας, οφείλουν να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα, να συνεργασθούν στενά με την κυβέρνηση της Κύπρου και, ιδίως, να θέσουν άμεσα και επιτακτικά το ζήτημα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο ΝΑΤΟ.
Η ανυποληψία στην οποία έχουν περιπέσει στους οργανισμούς αυτούς τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, απλώνει τώρα τους κινδύνους από το πεδίο της οικονομίας σε εκείνο της ίδιας της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Αλλά εδώ δεν συγχωρείται η παραμικρή καθυστέρηση ή ολιγωρία.
Σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμμαχία θα φέρει το θέμα, το συντομότερο, στην Ομάδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία ανήκει. Ελπίζουμε πως η παρέμβασή μας θα είναι αποτελεσματική, όπως εκείνη που δύο φορές αναλάβαμε για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και για τη στροφή του προγράμματος στήριξης προς αναπτυξιακή κατεύθυνση».

Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην ανικανότητά της οδηγείται στην επιβολή νέων και άδικων φόρων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην ανικανότητά της, βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.
Δεν έχει σχέδιο διαχείρισης της αποτυχίας της στη συγκέντρωση εσόδων και οδηγείται στην επιβολή νέων και άδικων φόρων που στραγγαλίζουν την αγορά και τα νοικοκυριά.
Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας όμως δε θα αντιμετωπιστεί έτσι. Η κυβέρνηση χρειάζεται να υλοποιήσει άμεσα γενναίες πολιτικές περιστολής των δημοσίων δαπανών, περιορισμού της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και σύγκρουσης με τον κρατικοδίαιτο συντεχνιασμό που εμποδίζει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Οι καταλήψεις των Ιδρυμάτων από τις μειοψηφικές δυνάμεις της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης πρέπει να τερματιστούν άμεσα.
Η κοινωνία απαιτεί να μπει τέλος στο καθεστώς συνδιαλλαγής και διαφθοράς, μεταξύ καθηγητών και φοιτητικών παρατάξεων και να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός και ο εξευρωπαϊσμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Το μήνυμα αυτό μεταφέρεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα από τους χιλιάδες φοιτητές που συμμετέχουν στο κίνημα των Αγανακτισμένων φοιτητών για Ανοικτές Σχολές που έχουν κάθε δίκιο να εξαγριώνονται και να αντιδρούν απέναντι στην υποβάθμιση των σπουδών τους και την  υποθήκευση του μέλλοντος τους από τα βολεμένα συμφέροντα που σύσσωμα πλέον, μάχονται να μην αλλάξει τίποτα».