Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Από τον Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή έκφραση συγγνώμης από την υπουργό Παιδείας, σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση των σχολικών βιβλίων, δεν αρκεί.
Οι υπεύθυνοι πρέπει να ονοματιστούν για να τους μάθει ο Έλληνας φορολογούμενος και να απολυθούν! Επιτέλους όλοι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ιδίως έναντι των μαθητών μας
».

Ο υπεύθυνος του Πολιτικού Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Αναστασόπουλος, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Τα αποκαρδιωτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που παρουσιάζουν την Ελλάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. αποτελούν την πικρή απάντηση στις διαδοχικές θριαμβευτικές συνεντεύξεις τύπου του ΥπουργούΑνταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη περί ΕΣΠΑ, Επενδύσεων, Αναπτυξιακού κλπ.
Στο δωδεκάμηνο ανάμεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010 και του 2011, αυξήθηκε από το 11% στο 15% την ώρα που το μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. είναι στο 9,5% και στην Ευρωζώνη το 10%.
Δυστυχώς, ο δείκτης δυστυχίας του Ελληνικού λαού κινείται αντιστρόφως ανάλογα από την κατάσταση ευφορίας η οποία διακατέχει σήμερα την ηγεσία του ΥπουργείουΑνταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας».