Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος ...Θεωρούν τα υπουργεία τσιφλίκι τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Κάνουν, ταυτόχρονα, την προπαγάνδα μέσο πολιτικής, διαγράφοντας κάθε αντίθετη άποψη


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ευβοίας, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Θεωρούν τα υπουργεία τσιφλίκι τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Κάνουν, ταυτόχρονα, την προπαγάνδα μέσο πολιτικής, διαγράφοντας κάθε αντίθετη άποψη.
Χθες το πρωί, μετείχα σε συζήτηση με τον υφυπουργό κ. Τόλκα στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Το απόγευμα, ο κ. υφυπουργός έδωσε για δημοσιοποίηση στο ΑΠΕ πεντασέλιδο κείμενο στο οποίο καταγράφονταν τα όσα είπε, αλλά με διεγραμμένες τις δικές μου παρεμβάσεις. Αποτέλεσμα, να δημιουργούνται αμφιβολίες για όσα ανέφερα. Και αυτό δεν είναι δικαίωμά του. Είναι αυθαιρεσία που συνιστά κατάφορη παραβίαση κάθε κανόνα δεοντολογίας. Είναι γραπτή απόδειξη της «αγάπης» που έχει η κυβέρνηση στην προπαγάνδα.
Προφανώς, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αρέσκεται στους μονολόγους και τη διαγραφή κάθε διαφορετικής άποψης. Δεν μπορεί, ωστόσο, να λησμονεί ότι τη συνδρομή του Υπουργείου του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την πληρώνει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος ή το κόμμα του.
Αντιθέτως, μάλιστα! Οφείλουν να διασφαλίζουν την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των ξένων Μέσων που παρακολουθούν το ΑΠΕ.
Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές τους αυτές αποδεικνύουν ότι, για το ΠΑΣΟΚ, η ουσιαστική παραποίηση αποτελεί όπλο πολιτικής. Φοβούνται την άλλη άποψη και την “κόβουν”. Τρομοκρατούν τους πολίτες, ενώ είναι οι ίδιοι τρομοκρατημένοι».