Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ κ. ΗΛ. ΜΟΣΙΑΛΟ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ, βουλευτής Εύβοιας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλο, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Στη σημερινή μας συνάντηση, ο υπουργός Επικρατείας μας παρουσίασε ένα γενικό περίγραμμα των προθέσεων του σχετικά με την ΕΡΤ Α.Ε.. Άλλωστε, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μόσιαλος ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
 Όταν θα έχουμε σαφέστερη εικόνα θα τοποθετηθούμε. Από την πλευρά μας, υπογραμμίσαμε τους βασικούς άξονες της Νέας Δημοκρατίας για τη δημόσια τηλεόραση, δηλαδή ότι θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και ότι- πέραν του ενημερωτικού της ρόλου- μπορεί και πρέπει να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο.
Επίσης, ζητήσαμε διευκρινήσεις για το τι θα συμβεί με τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιδιαίτερα με αυτούς που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές ενώ τονίσαμε την αντίθεσή μας με την επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, την ώρα που συρρικνώνονται οι υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ.
Σε ό,τι αφορά το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορεί ανέξοδα να εμπλουτισθεί με τέσσερα επιπλέον προγράμματα: τουριστικό, πολιτιστικό, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων και επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.
Στη σημερινή δυσκολότατη συγκυρία πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η εξωστρέφεια της οικονομίας μας και η ΕΡΤ με τα δορυφορικά της προγράμματα μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα, σε συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία».