Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η αλήθεια για το ΕΣΠΑ

Image



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Βʼ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ.

«Με δεδομένη την οικονομική κρίση, η πρόταση της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ, ως προς την Ελλάδα και τις άλλες 5 προβληματικές χώρες της ΕΕ, είναι καταρχήν θετική, καθώς η μείωση της εθνικής συμμετοχής  διευκολύνει την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Η Νέα Δημοκρατία είχε, άλλωστε, διατυπώσει σχετική πρόταση από το Φεβρουάριο του 2010, τη χρησιμότητα της οποίας αντιλήφθηκε η κυβέρνηση αφού πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, πρέπει να γίνει σαφές ότι  τα κοινοτικά κονδύλια δεν αυξάνονται και, επομένως, με τη μείωση της εθνικής συμμετοχής, ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ, τελικά, μειώνεται.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια: Ο  ισχυρισμός του υπουργού Ανάπτυξης ότι τα κονδύλια της εθνικής συμμετοχής θα διοχετευθούν αλλού είναι εξωπραγματικός. Αν η
κυβέρνηση διέθετε αυτά τα κονδύλια, το Πρόγραμμα Δημοσίων
Επενδύσεων, από το οποίο χρηματοδοτείται το ΕΣΠΑ, δεν θα ήταν μειωμένο το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 47%! Καλό είναι,  επομένως, να παρουσιάζουμε τα γεγονότα στις πραγματικές τους
διαστάσεις.»