Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

1η Αιγιάλεια Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων στην Ακρατα


Στα πλαίσια της 1ης Αιγιάλειας Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων, που είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011» του Δήμου Αιγιαλείας, στο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Ακράτας, με ώρα έναρξης στις 9.30μ.μ.σήμερα Κυριακή 24 Ιουλίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών «Απόλλων» και το Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας, θα παρουσιάσουν -αντίστοιχα- σε ενιαία παράσταση, τα μονόπρακτα του Δημήτρη Κεχαϊδη «Η Βέρα» και «Το Τάβλι». Είναι η πρώτη φορά στην περιοχή της Αιγιάλειας, που στα νεότερα χρόνια, δύο θεατρικές ομάδες συνεργάζονται σε μία κατεξοχήν «καλλικρατική» παράσταση, δεδομένου ότι «γεφυρώνονται» οι δύο άκρες της Αιγιάλειας, Καμάρες και Αιγείρα.
«Η Bέρα»: Τρεις ηλικιωμένοι άντρες, που δεν γνώρισαν τις χαρές της ζωής και του έρωτα συζητούν για τη Μαρία, μια νέα και όμορφη γυναίκα, η οποία είχε επισκεφθεί τον έναν από τους τρεις στο κοσμηματοπωλείο του, για να του παραγγείλει μία βέρα. Η Μαρία γίνεται γι' αυτούς η αφορμή, για να βιώσουν με τη φαντασία τους ό,τι δεν έζησαν και ό,τι θα απαλύνει για λίγο τη μίζερη ζωή τους.
«Το Τάβλι»: Παίζοντας μια παρτίδα τάβλι ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, προσπαθεί να πείσει τον Κόλια, πρώην ήρωα της Αντίστασης και τώρα λαχειοπώλη, να λάβει μέρος σε μια κομπίνα που θα τους αποφέρει μεγάλο κέρδος και θα τους οδηγήσει στην «κορυφή της κοινωνίας.
Συνολικά, πέντε χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, που συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας. Με χιούμορ και συμπάθεια για τους ήρωες του, ο Κεχαΐδης σκιαγραφεί το πορτρέτο του Έλληνα που, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, καταφεύγει στην ψευδαίσθηση και την ονειροπόληση.
Στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου, θα υπάρχει έκθεση αφισών-προγραμμάτων-φωτογραφιών από τις δραστηριότητες των ομάδων. Επίσης θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα των θεατρικών ομάδων και ανταλλαγή εμπειριών.
Η οργάνωση της 1ης Αιγιάλειας Συνάντησης τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου Αιγιάλειας, της Αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιάλειας και της Τοπικής Κοινότητας Ακράτας. Ο γενικός συντονισμός των παραστάσεων έγινε από τον Κώστα Κλάγκο και τεχνικός υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης είναι ο Γιάννης Μαλαβέτας.