Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

« Η Τρίπολη, η Αρκαδία και η Πελοπόννησος συνεχίζουν να έχουν το δικό τους εκπρόσωπο στη Super League»

Τα τηλέφωνα των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη πήραν... φωτιά (αρκετοί περιορίστηκαν σε SMS) αμέσως μετά την οριστικοποίηση της παραμονής των Αρκάδων στη Super League.
Το ισχυρό δίδυμο δεν έκρυψε τη χαρά και την ανακούφισή τους σε όσους τελικά κατάφεραν να πιάσουν γραμμή, αν και υπήρχε αισιοδοξία που άγγιζε τη βεβαιότητα. Αυτό που έλεγαν σε όσους επικοινώνησαν μαζί τους ήταν ότι «από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε πιο δυνατοί. Μάθαμε από τα λάθη μας και θα δημιουργήσουμε έναν ισχυρό Αστέρα. Κάντε υπομονή και θα δείτε».
Χαρακτηριστική για την επόμενη μέρα ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Καϋμενάκη στο arcadia-sports. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από δω και πέρα για να μην μπει η ομάδα ξανά σε τέτοιες καταστάσεις».
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπάκος δήλωσε στην ίδια ιστοσελίδα: «Δικαιωθήκαμε με τη δική μας φωνή και κόντρα σε ισχυρά συμφέροντα, κατεστημένο και συμμαχίες. Η Τρίπολη, η Αρκαδία και η Πελοπόννησος συνεχίζουν να έχουν το δικό τους εκπρόσωπο στη Super League. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Να μας έχουν εμπιστοσύνη κι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα που αγαπάμε».
Ο Αστέρας εξέδωσε ανακοίνωση αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. «Οι θετικές εξελίξεις δεν θα καλύψουν... κάτω από το χαλί τα προβλήματα της ομάδας μας και από αύριο αρχίζει ο προγραμματισμός» τονίζεται σε αυτήν, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι ομάδα δεν έχει τίποτα εναντίον του Ηρακλή και πως απλώς προάσπισε τα συμφέροντά της.
Από σήμερα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν με την επικύρωση (εκτός απροόπτου) της συμφωνίας με τον Μάκη Χάβο, ο οποίος και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Παράλληλα θα γίνουν και οι ουσιαστικές συζητήσεις με τους παίκτες.
Από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν θα μείνει ο αρχηγός Αντώνης Λαδάκης, ενώ προτάσεις για ανανέωση θα γίνουν στους Μπαστία και Ουριμπάρι (λίγες πιθανότητες). Πάντως, ορισμένοι παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια δεν θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι.
Οσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση, είναι δεδομένο πως οι διοικούντες θα κάνουν τέσσερα πέντε πολύ δυνατά... χτυπήματα, τα οποία θα συνδυάσουν με εντυπώσεις (θα κάνουν... γκελ στον κόσμο) και ουσία.