Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σε εξέταση DNA ο Στρος Καν – Οι πρώτες φωτογραφίες από την σύλληψη -- Σήμερα το πρωί θα πάει στον δικαστή για να καταθέσει

Ο Στρος Καν οδηγείται στο κρατητήριο μετά το αστυνομικό τμήμα

Ποινή φυλάκισης έως και 20 χρονών αντιμετωπίζει ο Ντομινίκ Στρός Κάν, που κατηγορείτε για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, 32χρονης καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Παραμένει στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ και θα οδηγηθεί ενώπιων δικαστή.
Η καμαριέρα η οποία κατήγγειλε τον Στρος Κάν ότι, αποπειραθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, προχώρησε σε αναγνώριση και ταυτοποίηση του, ως τον επίδοξο δράστη, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο αστυνομικό τμήμα, αργά το βράδυ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορος του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στη Νέα Υόρκη γιατί φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, ο Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές. Επίσης ο δικηγόρος του Στρος Καν ενημέρωσε ότι η προσαγωγή του πελάτη του ενώπιον των δικαστών για να απαγγελθούν κατηγορίες, αναβλήθηκε μέχρι σήμερα το πρώι, προκειμένου να διενεργηθούν πρώτα οι ιατρικές εξετάσεις.
" Ταλαιπωρημένο αλλά καλά " στην υγεία του χαρακτήρισε τον Γάλλο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο δικηγόρος του.
" Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε , κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι σήμερα το πρωί ", δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.
Εν τω μεταξύ στον Γαλλικό και τον Ευρωπαϊκό τύπο είναι πλήθος τα σενάρια που πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης , μετά την απόσυρση από το προσκήνιο του Γάλλου πολιτικού που τασσόταν σταθερά υπέρ της βοήθειας στις χώρες που αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα προβλήματα.
Η νεοϋορκέζα καμαριέρα που ισχυρίζεται ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν της επιτέθηκε σεξουαλικά εργάζεται στο ξενοδοχείο μας εδώ και τρία έτη και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του ξενοδοχείου αυτού.
"Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπάλληλός μας εργάζεται στο Sofitel New York επί τρία χρόνια και ήταν απόλυτα ικανοποιητική όσον αφορά την εργασία και τη συμπεριφορά της", αναφέρει ο διευθυντής Χόρχε Τίτο σε ανακοινωσή του που εστάλη από το γραφείο στο Παρίσι της εταιρείας Accor που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο.
Ο Τίτο είπε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λόγω των τρεχουσών νομικών διαδικασιών

NEWSIT.GR

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ