Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

SOS! Βούλιαξε δρόμος στην Δυτική Κορινθία από την διάβρωση!- Ο δήμος ζητά βοήθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας αλλά …δεν παίρνει απάντηση!

Για να καταλάβουμε κάτι και για να λέμε ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες! Η Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι σχετικά με την διάβρωση των ακτών στην Δυτική Κορινθία η όχι; Κε Δέδε τι λέτε εσείς για το θέμα αυτό;
Έχετε δηλώσει (και το έχουμε αναφέρει) κατά το παρελθόν ότι σας απασχολεί σοβαρά το θέμα αυτό! Τότε για ποιο λόγο δεν απαντάτε στο έγγραφο του δήμου Ξυλοκάστρου που ζητάει την βοήθειά σας; Εδώ υπάρχει μία αντίφαση στις δηλώσεις που κάνετε κε αντιπεριφερειάρχη κατά καιρούς! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δηλαδή!
Και τώρα θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι! Όλο και περισσότερο μεγαλώνει το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, όπως υποστηρίζουν σε  δηλώσεις τους και οι  υπεύθυνοι του δήμου.
Πριν λίγες μέρες το πρόβλημα της διάβρωσης πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς στο χωριό Λυκοποριά σημειώθηκε καθίζηση του δρόμου σε μήκος 30 μέτρων! Οι κάτοικοι είναι πλέον αναστατωμένοι και αναφέρουν ότι αν δεν ληφθούν το συντομότερο μέτρα από την Πολιτεία τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για όλους στη συνέχεια! Εκτός από τους δρόμους κινδυνεύουν σπίτια!
Τα οικονομικά του νέου διευρυμένου δήμου Ξυλοκάστρου όπως τονίζουν οι αρμόδιοι του δήμου είναι πενιχρά για να αποκαταστήσουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα και γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος με έγγραφο του ζήτησε την βοήθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ως τώρα  θετική απά­ντηση για τη συμβολή της στην επίλυση του προβλήματος που κινδυνεύει να θέσει εκτός χρήσης τους δρόμους της περιοχής της Λυκοποριάς και όχι μόνο! Γιατί αργεί η απάντηση κε Δέδε; Υπάρχει κάποιος λόγος;

KORINTHIAN NEWS