Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δύσκολες αποστολές για Πλατανιά και Κόρινθο - Δευτέρα το σούπερ ντέρμπι ανόδου στη Ρόδο με την Παναχαϊκή!

Με σούπερ ντέρμπι στη Ρόδο όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Παναχαϊκή, στο ματς που κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων όσων ασχολούνται με την κατηγορία. Στα ντέρμπι της Δευτέρας στο Σμαραγδένιο νησί στρέφονται όλα τα βλέμματα  και αποτελεί το σημείο αναφοράς της 25ης αγωνιστικής της Football League 2 και του Νοτίου ομίλου. Εκεί όπου οι δυο από τους τρεις πρωτοπόρους του ομίλου Ρόδος και Παναχαϊκή διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια μεγάλη μάχη, που θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα στο φετινό πρωτάθλημα. Την ομάδα που θα πάρει απευθείας την άνοδο στην Β’ Εθνική και δεν θα μπλέξει στην ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ.Ξεκάθαρα πράγματα, ο σύλλογος που θα πάρει την Δευτέρα το «τρίποντο» δύσκολα θα χάσει τον θρόνο! Αμφίβολη είναι γιά τη Ρόδο η συμμετοχή του Κεφαλούκου , καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Αντιθέτως, θα παίξει κανονικά ο Μαραγκουδάκης αφού ο επιθετικός των "πρασίνων" εξέτισε τη ποινή του.
  Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής, προχώρησαν σε μια ακόμα κίνηση ανύψωσης ηθικού.Μετά την χθεσινή προπόνηση και οι 27 ποδοσφαιριστές της ομάδας μοιράστηκαν το πριμ ύψους 10.000 ευρώ, που τους είχε επιβραβεύσει η διοίκηση για το "2" στην Κόρινθο. Μάλιστα, οι διοικούντες της ομάδας τους ανακοίνωσαν ως έξτρα κίνητρο, πως σε περίπτωση νίκης στη Ρόδο, θα έχουν να λαμβάνουν 20.000 ευρώ!! Το διπλάσιο πριμ από αυτό που καρπώθηκαν για το "τρίποντο" στο γήπεδο του Συνοικισμού. Οπωσδήποτε και ένα πολύ μεγάλο δέλεαρ για τους "κοκκινόμαυρους" ποδοσφαιριστές απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού... Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην σημερινή προπόνηση, ο Ηλίας Φυντάνης, μπέρδεψε αρκετά την τράπουλα, μη θέλοντας να διαρρεύσουν οι προθέσεις του για το σχήμα που προσανατολίζεται ο Αθηναίος τεχνικός να παρατάξει την Παναχαϊκή σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Ωστόσο, δύσκολα θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές σε σχέση με την 11αδα που είδαμε στην Κόρινθο. Λογικά θα ξεκινήσει ο Καραγιάννης, όμως, μετά το γκολ του Κυβελίδη, δεν αποκλείεται στο δίλημμα των δυο φορ, να επικρατήσει ο «Κύβε». Ο Χρόνης είναι εκτός, όπως επίσης και ο τιμωρημένος Δελαπόρτας, μάλιστα, ο βραχύσωμος μέσος της Παναχαϊκής, τιμωρήθηκε συνολικά 3 αγωνιστικές, για την απευθείας κόκκινη που είχε δεχθεί στην Κόρινθο.

Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές έχουν οι Κόρινθος και Πλατανιάς, που "παλεύουν" να πάρουν τη θέση της ανόδου. Τα ματς που δίνουν θεωρούνται δύσκολα, διότι έχουν να αντιμετωπίσουν ομάδες που δίνουν τη δική τους... μάχη για παραμονή στην κατηγορία.
Ο τρίτος της παρέας της κορυφής, Πλατανιάς παίζει με τον Πανηλειακό στον Πύργο, ενώ η Κόρινθος θέλει να ρεφάρει την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Παναχαίκή στο Ρουφ κόντρα στον ΠΑΟ. Δύο απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής της Κορίνθου, Νίκος Κουρμπανάς. Ο λόγος για τους τιμωρημένους Παυλίδη και Ντόμα.
Στον Πύργο πλην του τραυματία Δούλου ο προπονητής του Πανηλειακού, Τόγιας, δεν έχει να αντιμετωπίσει άλλη απουσία αφού όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα πλάνα του για το εντός έδρας ματς με τον Πλατανιά. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο Πότσι.
Ο Απόλλων Σμύρνης, που αθόρυβα πλησιάζει ξανά στην κορυφή υποδέχεται τον Αίαντα Σαλαμίνας σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς.  Πολλά τα προβλήματα για τον προπονητή του Απόλλων Σμύρνης, Νίκου Καρούλια, Εκτός πλάνων θα μείνει ο τραυματίας Αρχοντούλης και οι τιμωρημένοι Βέρμπης και Μπούμπας.
  Στο Αίγιο ο Παναιγιάλειος παίζει με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου.Η απουσία του τιμωρημένου Σιώκου είναι το μοναδικό "αγκάθι" για τον τεχνικό του Παναιγιαλείου, Παναγιώτη Τζαναβάρα, για την αναμέτρηση με την Χερσόνησο. Οι Κρητικοί θα παίξουν χωρίς τον Φιλιππάκο ο οποίος τιμωρήθηκε με οκτώ αγωνιστικές για την αποβολή του στο ματς με τον Πανηλειακό.
Τέλος,τα Χανιά φιλοξενούν τον Ασπρόπυργο. Δύο απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο τεχνικός των Χανίων, Γιώργος Προμπονάς, για το ματς με τον Ασπρόπυργο. Εκτός αποστολής πρόκειται να μείνει ο τιμωρημένος Γωνιωτάκης και ο τραυματίας Τεπετός. Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Σαββίδη θα ταξιδέψουν στην Κρήτη χωρίς τον τραυματία Παναγιωτόπουλο.
 Εν τω μεταξύ οι παίκτες του ΑΟ Χανιά, δεν έχουν άλλη υπομονή και όπως φαίνεται δεν έπιασαν τόπο τα λόγια του προέδρου της ομάδας προς του παίκτες πριν την προπόνηση της Παρασκευής και οι διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξουν πληρωμές. Έτσι οι παίκτες αποφάσισαν να…σταματήσουν τις προπονήσεις και να ξεκινήσουν την αποχή. Βέβαια την Κυριακή θα βρεθούν κανονικά στο Στάδιο στο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο που κλειδώνει την παραμονή. Επιπλέον, εάν δεν υπάρξουν πληρωμές μέχρι την Δευτέρα οι παίκτες θα συνεχίσουν την ΑΠΟΧΗ, ενώ αμφίβολο είναι και το τι μέλει γενέσθαι μετά το ματς με τον Βύζαντα στα Μέγαρα την Τετάρτη που έρχεται..

Το πρόγραμμα
25η αγωνιστική

Κυριακή 20/03 (15.00)
ΠΑΟ Ρουφ – Κόρινθος
Χανιά – Ασπρόπυργος
Απόλλων Σμύρνης – Αίας Σαλαμίνας
Παναιγιάλειος – Χερσόνησος

Δευτέρα 21/03 (15.00)
Ρόδος – Παναχαϊκή