Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η πορεία σήμερα απο ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ σε Π. Άρεως και Ομόνοια


Νέα μαζική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν τα συνδικάτα των εργαζομένων στο Δημόσιο και σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί μπροστά από το κτίριο της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Άρεως. Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και τα μέλη του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Αμέσως μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων θα ακολουθήσουν πορείες, οι οποίες θα καταλήξουν στη Βουλή.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητούν από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.
«Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά και αντικοινωνικά, νεοφιλελεύθερα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και υλοποιεί η κυβέρνηση.
Αντιδρούμε στα «δεσμά» του Μνημονίου, των τοκογλύφων, δανειστών, αλλά και στο σχεδιαζόμενο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», γιατί διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση προς όφελος των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Απαιτούμε την εφαρμογή ενός μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει την απασχόληση, τα εισοδήματα, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, την κοινωνική συνοχή», αναφέρει χαρακτηριστικα

REPORT 24