Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Ακάθεκτη Κόρινθος και οι … άλλοι

Με σπασμένα... φρένα τρέχει τον τελευταίο καιρό η Κόρινθος, που επικράτησε 2-0 του Πανηλειακού. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της "Μπάρτσα" που οδηγεί την κούρσα στον 1ο όμιλο και δείχνει ικανή να φτάσει στο όνειρο της επιστροφής στη Football League έπειτα από αρκετά χρόνια.
Στην αντίπερα όχθη, οι "ερυθρόλευκοι" φανέρωσαν για μία ακόμα φορά τις αδυναμίες τους μακριά από τον Πύργο, καθώς παραμένουν η μοναδική ομάδα της κατηγορίας χωρίς διπλό μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.
Πάντως, η χθεσινή αναμέτρηση ήταν αρκετά ισορροπημένη, ειδικά στο α' μέρος. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή, αλλά λίγες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Θεοδωρακόπουλου.
Σε μία από αυτές το τεχνικό σουτ του Δημητριάδη στο 7' έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 16' δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου κατέληξε άουτ, ενώ η μοναδική φάση για τους "ερυθρόλευκους" καταγράφηκε στο 33' όταν το πλασέ του Λαμπρογεώργου σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών της Κορίνθου.
Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν, κυρίως λόγω της ποιότητας του Πέτρου Δημητριάδη και της έμπνευσης του Νίκου Κουρμπανά να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον 20χρονο Μπιτσάκο. Ο τελευταίος προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και ήταν αυτός που πάσαρε στον Δημητριάδη στο 67', με τον τελευταίο να σκοράρει με πλασέ.
Για ένα περίπου δεκάλεπτο οι παίκτες του Πανηλειακού ψάχνονταν μέσα στο γήπεδο και το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Συγκεκριμένα, στο 78' ο Μπιτσάκος με σουτ από 40 περίπου μέτρα βρήκε εκτός εστίας τον Θεοδωρακόπουλο, ουσιαστικά "καθαρίζοντας" την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Ισθμού.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Νικολάου, Ζάρκος (51' Μπιτσάκος), Ντόμας, Τσουλάκος (57' Μαρίνος-λ. τ. 76' Μαντάς), Παυλίδης, Δημητριάδης.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Αντωνίου, Αντωνόπουλος (74' Σωτηρόπουλος), Κοτσώνης, Θωνιάτης, Δούλος, Μπράβος (74' Μπρης), Λαμπρογεώργος, Γεωργόπουλος (65' Αργυρόπουλος), Κολόκας, Τσουκαλάς.

Οι …άλλοι
Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει πέντε λεπτά πριν από το τέλος μέχρι ο Ηρακλής Ψαχνών να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ, αλλά τελικά κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του Παναιγιάλειου και να πάρει τη νίκη με 1-0 και σε απόσταση αναπνοής από την Κόρινθο. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανδρούτσο ο Παναιγιάλειος κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είπε «όχι» στο 18’ σε σουτ του Φαρούκ, ενώ στο ενεργητικό του καταγράφεται η απώλεια της μεγαλύτερης ευκαιρίας που είχε ο Ηρακλής. Στο 42’ ο Κοροβέσης έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Ανδρούτσο να νικάει τον Βαγγέλι στην εκτέλεση του πέναλτι, ενώ στο 65’ και πάλι ο πορτιέρο των Αιγιωτών σε σέντρα σουτ του ίδιου παίκτη. Κι ενώ ο Βαγγέλι έμοιαζε να μετατρέπεται στο μοιραίο παίκτη της ομάδας του, ο Βαγγέλι μετά τη σέντρα του Αλημπασή στο 85’ με καρφωτή κεφαλιά εξιλεώθηκε ο ίδιος και χάρισε τη νίκη στον Ηρακλή.
Αδικημένος πρέπει να αισθάνεται ο Πλατανιάς από το υπέρ του 2-0 με τη Χερσόνησο στο ντέρμπι της Κρήτης. Και πρέπει να αισθάνεται αδικημένος, γιατί με τις ευκαιρίες που έχασε θα μπορούσε να έχει γράψει τριπλάσιο σκορ στο χθεσινό παιχνίδι μιας και τα περισσότερα σουτ που έκανε σταματούσαν πάνω στον Καλομοίρη. Τα δύο τέρματα των νικητών έβαλαν οι Μιρτσέτα στο 25’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ο Κατσικοκέρης με κεφαλιά στο 51’, ενώ είχαν και δύο δοκάρια με τον Πιτσόκλο (13’) και τον Κατσικοκέρη (42’) σε ισάριθμα σουτ. Παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες όμως πήραν την ένατη νίκη τους στο πρωτάθλημα και παρέμειναν κοντά στην πρωτοπόρο Κόρινθο.
Το εντυπωσιακό παιχνίδι της χθεσινής μέρας διεξήχθη στη Ρόδο, με την ομώνυμη ομάδα να επικρατεί του Αίαντα Σαλαμίνας με 5-3. Τα "ελάφια" έπειτα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες επέστρεψαν στις νίκες και μπήκαν εκ νέου στη διεκδίκηση της ανόδου. Και όμως, το χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 πριν από τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα (8' με πλασέ ο Λαζαρίδης, 16' με σουτ ο Νέσκιορ). Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 28', με τον Σκαρλάτο να μειώνει σε 1-2. Πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 30' ο Καραγιαννίδης με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στο 2-2. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (46') ο Μπιμπίρης με κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού τη Ρόδο. Στο 55' ο Κακλαμάνος σημείωσε το πιο όμορφο τέρμα του αγώνα όταν με ανάποδο ψαλίδι έκανε το 4-2. Ωστόσο, ο Αίας δεν τα παράτησε και μείωσε εκ νέου με πλασέ του Μουσταφίδη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 82' ο Μαραγκουδάκης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Σημαντική νίκη και βαθιά βαθμολογική ανάσα πέτυχε ο Ασπρόπυργος, επικρατώντας με άνεση του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0. Ο Ζόραν Γέφτοβιτς ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα. Εχοντας γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της «ελαφράς ταξιαρχίας», τώρα από τη θέση του τεχνικού στον Ασπρόπυργο «πλήγωσε» τη μεγάλη του αγάπη. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν πολύ νωρίς και είχαν καθαρίσει τη νίκη με το "καλημέρα" του β' ημιχρόνου. Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έχοντας να επιδείξει ελάχιστες καλές επιθετικές στιγμές. Ο Απόλλωνας γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα με το ίδιο σκορ, προβληματίζοντας ακόμα περισσότερο με την απόδοσή του. Μια ήττα που έφερε την αθηναϊκή ομάδα πιο μακριά από τη διεκδίκηση της ανόδου και μεγέθυνε τη δυσαρέσκεια των οπαδών της «ελαφράς ταξιαρχίας» προς το πρόσωπο του Νίκου Καρούλια. Συγκεκριμένα, μετά το φινάλε του χθεσινού αγώνα στη Δυτική Αττική οι περίπου 150 φίλοι των «κυανόλευκων», που είχαν ακολουθήσει την ομάδα, ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες σε βάρος του έμπειρου τεχνικού, ζητώντας να αποχωρήσει από τη θέση του, καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για τη νέα «σφαλιάρα», που άφησε τον Απόλλωνα πίσω στη μάχη της ανόδου. Βέβαια, η διοίκηση του συλλόγου έχει ξεκαθαρίσει αρκετές φορές ότι στόχος τη φετινή χρονιά είναι ένα πλασάρισμα μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Πάντως, από την πλευρά του ο Νίκος Καρούλιας, αν και ήταν πολύ απογοητευμένος κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ξεκαθάρισε στο περιβάλλον του πως δεν τίθεται θέμα παραίτησής του. Άλλωστε, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Σταμάτης Βελλής συνεχίζει να τον στηρίζει και θεωρεί πως όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης στα τελευταία άσχημα αποτελέσματα.
Η Παναχαϊκή νίκησε τα Χανιά με 1-0 μπροστά σε μόλις 400 άτομα. Ο αριθμός αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, ωστόσο ακόμα και αυτοί που βρέθηκαν στο γήπεδο θέλησαν να αποδοκιμάσουν διοίκηση, προπονητή και παίκτες. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 67' όταν ο Ατματζίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Κυβελίδης με κεφαλιά σκοραρε. Πριν από το γκολ, αλλά και μετά, οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής αποδοκίμαζαν συνεχώς, ενώ εξέφρασαν τα παράπονά τους και στον γενικό αρχηγό της ομάδας. Από εκεί και πέρα, περίπου 150 φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν στα διόδια της Γέφυρας Ρίου - Αντίρριου και διαδήλωσαν μαζί με το κίνημα «Ελεύθερα Διόδια», έχοντας υψώσει πανό το οποίο έγραφε «Ελεύθερα διόδια, ελεύθερη Παναχαϊκή».
Τέλος «άκοπα τρίποντα» πήραν Βύζας Μεγάρων και ΠΑΟ Ρουφ καθώς Αγία Παρασκευή και Κεραυνός Κερατέας είπαν «πρόωρο αντίο» από το πρωτάθλημα της Football League 2 κατηγορίας.-