Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εμπρησμός στο σπίτι του δημάρχου Κορινθιών τα ξημερώματα

Εγκληματική ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που έγινε στις 3 περίπου τα ξημερώματα, στο σπίτι του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, όπου λίγο έλειψε να κάψουν τον ίδιο και την οικογένειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις οποίες ο ίδιος ο δήμαρχος επιβεβαιώνει, άγνωστοι προσέγγισαν το σπίτι του, γύρω στις 3 τα ξημερώματα και το περιέλουσαν με πετρέλαιο. Πετρέλαιο το οποίο εισχώρησε στο υπόγειο του σπιτιού του δημάρχου, από όπου ξεκίνησε και η φωτιά την οποία αμέσως έβαλαν.
Το υπόγειο του σπιτιού τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς αμέσως άρπαξαν φωτιά εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν εκεί, κυρίως πλαστικά. Οι αναθυμιάσεις έπνιξαν όλο το σπίτι και λίγο έλειψε να πνίξουν την οικογένεια του δημάρχου, τον ίδιο, την σύζυγο και τα παιδιά του, που κοιμούνταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, καθώς και την οικογένεια του αδελφού του Κώστα Πνευματικού, που το σπίτι τους βρίσκεται στο ίδιο κτήριο.
Τους καπνούς αντιλήφθηκε πρώτη η σύζυγος του Κώστα Πνευματικού, η οποία και ενημέρωσε τον αδελφό του δημάρχου. Ο Κώστας Πνευματικός βγήκε έξω και είδε τους καπνούς να έχουν πνίξει το σπίτι. Έσπευσε αμέσως να τηλεφωνήσει στον αδελφό του, αλλά στο τηλέφωνο του δημάρχου κανείς δεν απαντούσε.
Ο Κώστας Πνευματικός ανησύχησε για το τι μπορούσε να είχε συμβεί στο σπίτι του αδελφού του και αμέσως έσπευσε εκεί. Ησύχασε όταν τους είδε πως ήταν όλοι καλά. Σοκαρισμένοι προσπαθούσαν να δουν τι συμβαίνει, ενώ πρώτος τους μέλημα ήταν τα παιδιά.
Η πυροσβεστική πήγε αμέσως και λίγο αργότερα κατάφερε να σβήσει τα την φωτιά που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε πέρα από το υπόγειο και τον διάδρομο του κτηρίου που βρίσκονται τα δύο σπίτια της οικογένειας Πνευματικού. Από τους καπνούς στο σπίτι έχουν προκληθεί πολλές ζημιές.
korinthiaki.gr