Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΒΛΑΣΙΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Με μεγάλη Εκκλησιαστική λαμπρότητα θα εορταστεί κι εφέτος στο Ξυλόκαστρο η μνήμη του Πολιούχου του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ.
Την Πέμπτη 10 - 2 - 2011 παραμονή της εορτής και ώρα 6.15 μ.μ.  θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαραθώνος κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ, με την συμπροσευχή των προσκεκλημένων του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ.
Την Παρασκευή 11 - 2 - 2011, και ώρα 07.15 π.μ. κυρίως ημέρα της Εορτής,  θα τελεσθεί ο ΟΡΘΡΟΣ στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στην οποία θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θ. Λόγο.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη και μεγαλοπρεπής Ι. Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Βλασίου, στους δρόμους του Ξυλοκάστρου, ώστε στις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε η προστασία της πόλεως μας και της Εκκλησίας μας και των οικογενειών μας από τον Άγιο να θεωρείται δεδομένη.
Τις Ι. Ακολουθίες θα μεταδώσει ραδιοφωνικά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ