Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Άγριο Ξύλο σε δημοσιογράφο και φιλάθλους στην Αγυιά! Τ’ άκουσε ο Κούγιας από τους οπαδούς της Παναχαικής .

Φοβερά και τρομερά επεισόδια έγιναν με την λήξη του αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ασπρόπυργο και γίνονται μέχρι αυτή την στιγμή. Περίπου 100 άτομα έχουν εισέλθει στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Σταδίου της Αγυιάς, και φωνάζουν συνθήματα εναντίον της διοίκησης Κούγια. Μάλιστα έχουν αναρτήσει και σχετικά πανο με τα οποία προτρέπουν την διοίκηση να πουλήσει το πακέτο των μετοχών. Τα πανο υπογράφουν οι τρεις οργανωμένοι σύνδεσμοι Nortenos, Axaioi 3 και Navajo. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στο πέταλο του γηπέδου και με συνθήματα «στολίζουν» την διοίκηση της ομάδας. Μάλιστα κατευθύνεται μια διμοιρία των ΜΑΤ προς εκείνο το σημείο, διότι, εκτοξεύονται κροτίδες
Επικράτησε μεγάλη ένταση με τα πράγματα να παίρνουν άγρια τροπή, καθώς στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής των φιλοξενούμενων Ζόραν Γέφτοβιτς ανέφερε «Δίκαιο το Χ. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα». Τότε ο προπονητής της Παναχαϊκής Ηλίας Φυντάνης πήρε αμέσως το λόγο : «Σύγνώμη, αλλά ο αντίπαλος προπονητής ήταν σε άλλο γήπεδο. Ήταν ένα ματς που αντί για 8-1 έληξε 1-1. Αν ήμουν πρόεδρος θα έπαιρνα την ομάδα και θα πήγαινα σε άλλη πόλη».Αμέσως ο Ηλίας Φυντάνης επιτέθηκε φραστικά στον δημοσιογράφο της "Πελοποννήσου", Χρήστο Βεργανελάκη τον οποίο θεώρησε αποκλειστικό υπαίτιο για το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας έφτυσε και εξύβρισε τον έμπειρο δημοσιογράφο μαζί με τρεις "φουσκωτούς" άνδρες της προσωπικής ασφάλειας που τον συνόδευαν την στιγμή που πήγε να υπερασπιστεί τον εαυτό του!
Απαράδεκτη κίνηση από πλευράς διοικούντων και ασφαλώς ΑΔΙΚΗ και καταδικαστέα, κίνηση που μας γυρνά αρκετά χρόνια πίσω και καταπατά τους νόμους περί ελευθερίας του λόγου.
Στην μέση μπήκε ο Γιώργος Αστερής που προσπάθησε να προστατέψει τον Χρήστο Βεργανελάκη και έφαγε και αυτός μερικές, γεγονός που όταν έγινε γνωστό έξω από το γήπεδο, ο κόσμος έγινε ακόμη περισσότερο έξαλος.
«Δεν φεύγω. Έχω τέτοιο μέταλλο που αντέχω τα πάντα. Λυπάμαι για την Ερασιτεχνική που συνεργάστηκε με τα κακοποιά στοιχεία και άνοιξε τις πόρτες ώστε να εισβάλλουν στο γήπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.
Κάποιοι παραπονέθηκαν στον δημοσιογράφο του "Ράδιο Γάμμα" Προκόπη Κόγκο και την ίδια ώρα, ο Κούγιας με τους "φουσκωτούς" του, επιτέθηκαν στον κόσμο και εκεί έγινε το έλα να δεις, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έρχονται σε μάχες σώμα με σώμα με τους οπαδούς και να πετούν εναντίον τους χημικά...
Με τη λήξη του αγώνα και όταν ο πρόεδρος της Παναχαϊκής αποφάσισε να αποχωρήσει από το γήπεδο, οπαδοί των γηπεδούχων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο της Αγυιάς, πέταξαν αντικείμενα, πέτρες και ήρθαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που αναγκάστηκαν να ρίξουν ειδικό σπρέι (σ.σ. δακρυγόνο) ώστε να τους απομακρύνουν.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα μετά τα επεισόδια, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους ¨φουσκωτούς" έκαναν "γυαλιά-καρφιά" το καφενείο που διατηρεί ένας εκ των οπαδών της πατρινής ομάδας που διαμαρτυρόταν κατά του Αλέξη Κούγια.