Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πρωτόγνωρο «Κοκκινόμαυρο» Συλλαλητήριο στην Πάτρα

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε πριν από λίγη ώρα στις 6 μ.μ. η Πάτρα, καθώς το κέντρο της πόλης πλημμύρισε με φιλάθλους της Παναχαϊκής, που ξεπέρασαν τις 2.500! στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που συνδιοργανώσαν οι σύνδεσμοι των οργανωμένων φίλων εναντίον της διοίκησης της ΠΑΕ. Αφορμή φυσικά τα γεγονότα που ακολούθησαν την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ασπρόπυργο και τα οποία αμαύρωσαν την ιστορία του συλλόγου, κάνοντας το γύρο της Ελλάδας.
Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Τριών Συμμάχων και ακολούθησε την εξής πορεία: Αγίου Ανδρέου, Αράτου, Πλατεία Όλγας, Μαιζώνος, Πλατεία Γεωργίου, σταμάτησε στο Δημαρχείο Πατρέων, συνέχισε στη Γούναρη και κατέληξε εκ νέου στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.
Με συνθήματα, καπνογόνα και σημαίες ξεσήκωσαν το κέντρο της Πάτρας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στις τάξεις της Πατρινής ΠΑΕ.
Φίλαθλοι της Παναχαϊκής, φορείς της πόλης, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής έδωσαν το παρών στο σημερινό συλλαλητήριο.

Η ερασιτεχνική Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν έξω από το γήπεδο της Παναχαϊκής την Τέταρτη 19-1-2011, όπου είδαμε τραμπούκους να χτυπούν ανηλεώς φιλάθλους και να καταστρέφουν περιουσίες φιλάθλων που δεν συμφωνούν με τις επιλογές του κ. Κούγια, πιστεύουμε ότι κανείς Πατρινός δεν μπορεί να μείνει αδρανής πλέον στην κατάσταση αυτή.» Στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3 μίλησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, Νίκος Ράπτης: «Είμαι ευχαριστημένος. Έγινε μια πορεία πολύ ειρηνική. Πήγαν όλα ήσυχα. Ακούστηκαν κάποια υβριστικά συνθήματα, αλλά δεν τα υιοθετούμε. Ελπίζω να πάρει το μήνυμα ο μεγαλομέτοχος και να κατευνάσει τα πνεύματα. Τέτοια έκτοπα δεν είχαν γίνει ποτέ στην Πάτρα».
Θέση στα θλιβερά γεγονότα που ακολούθησαν το ματς με τον Ασπρόπυργο πήρε χθες και ο Δήμος Πατρέων, εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή με τους χειρισμούς του Αλέξη Κούγια. Συγκεκριμένα χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως οι εικόνες που έφτασαν σε όλη την Ελλάδα «αμαυρώνουν» την εικόνα της πόλης, ενώ έκανε γνωστό ότι δημιουργεί επιτροπή παρακολούθησης των εξελίξεων στους «κοκκινόμαυρους»
Τέλος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της mikriliga.com, o νεαρός μεσοεπιθετικός Κώστας Πάγκαλος, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με τον Πανθρακικό ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια και την Πέμπτη θα βρεθεί στην Πάτρα για να υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών. Θυμίζουμε ότι για τον Πάγκαλο είχε ενδιαφερθεί ο πρόεδρος των Αχαιών και την περσινή σεζόν, που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στον Πλατανιά. αλλά τότε η μεταγραφή του δεν είχε προχωρήσει και ο παίκτης κατέληξε τελικά στον Πανθρακικό.