Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Μονόδρομος για Σκούρα

Άλλο πράγμα είναι η πολιτική αντιπαράθεση ακόμα και αν είναι πολύ σκληρή και εντελώς διαφορετικό η προσωπική αντιπαράθεση που αποδομεί ηθικά ένα πολιτικό πρόσωπο.
Στην δεύτερη περίπτωση ο καθένας οφείλει να υπερασπιστεί την τιμή και τη υπόληψη της δικής του αλλά και της οικογενείας του. Στην περίπτωση του Σκούρα υπάρχει και κάτι ακόμα. Πρέπει να υπερασπιστεί την υστεροφημία του και ένα έργο που τον καταξίωσε σε ολόκληρη την χώρα ως αυτοδιοικητικό πρόσωπο που δημιούργησε μάλιστα και συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό μοντέλο.
Η επίθεση που δέχθηκε και δέχεται είναι σε προσωπικό επίπεδο και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις κάτω από την μέση.... Αναγκάζουν τον πρώην Δήμαρχο Ξυλοκάστρου να υπερασπιστεί πλέον τον εαυτό του με κάθε δυνατό τρόπο.
Στενοί του συνεργάτες θεωρούν δεδομένη την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη και απέναντι στον κ. Παπαχριστόπουλο που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη υπόκοσμος, αλλά και απέναντι στον κ. Κλαδούχο ο οποίος κατά κόρον την αναπαρήγαγε.
Τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στις δικαστικές αίθουσες.Θα είναι απλά η προσπάθεια ενός ανθρώπου ο οποίος προσπάθησε από μικρό παιδί να βάλει την ζωή του σε πλαίσια και ηθικούς κανόνες έχοντας τους προσωπικούς του λόγους, να αποκαταστήσει το όνομά του στο μισό της κοινωνίας του Ξυλοκάστρου, κομμάτι στο οποίο βρήκαν ανοιχτά αυτιά οι καταγγελίες του Δημάρχου. Όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του κ. Σκούρα και το πείσμα που τον διακρίνει, ξέρουν ότι σε αυτή τη διαδρομή δεν υπάρχει καμία στάση και κανένας σταθμός πριν το τέλος που θα είναι η δικαίωσή του.
Από τη στιγμή που οι δηλώσεις αυτές δεν αποσύρθηκαν μετά τις εκλογές ή δεν αποδόθηκαν στον προεκλογικό οίστρο και στα πάθη που αυτός δημιουργεί, είναι μονόδρομος η δικαστική δικαίωσή του.
Όλα αυτά δηλώνουν ταυτόχρονα και τη στάση του μέσα στο συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία απέναντι στον κ. Κλαδούχο.Μια στάση η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να είναι ελαστική ή ανεκτική.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου θα πρέπει να συνηθίσει την ιδέα της συμβίωσης με έναν άνθρωπο που ξέρει όσο τουλάχιστον και αυτός από τη λειτουργία του δήμου και επιπλέον θεωρεί ιερή προσωπική υποχρέωση να ξεδιαλύνει κάθε σκιά από το όνομά του. Κοινώς… βαστάτε Τούρκοι τα άλογα.
Και αν για τον Σκούρα είναι μονόδρομος η προσωπική και πολιτική του δικαίωση με τον δήμαρχο της πόλης κ. Αντώνη Κλαδούχο τι γίνεται;
Ο κ. Κλαδούχος όσο καιρό ήταν νέος επιστήμονας στο Ξυλόκαστρο απολάμβανε από το σύνολο της κοινωνίας τον σεβασμό και είχε την φήμη του “καλού παιδιού”..
Αυτή την στιγμή το μισό του πληθυσμού του αφαίρεσε ή τείνει να του αφαιρέσει αυτόν τον τίτλο τιμής για τον καθένα.Η ρήξη του με το μισό της κοινωνίας είναι απόλυτη πλέον και οριστική.Κατάφερε να εκλεγεί και πάλι δήμαρχος αλλά του χρεώνουν οτι χρησιμοποίησε μεθόδους που απέχουν πολύ από τα σοφά λόγια του Σωκράτη:
Ούτε τη φωτιά μπορείς να σβήσεις με το ρούχο σου, ούτε τις αισχρές πράξεις με το πέρασμα του καιρού.”
Όσα έγιναν σε αυτές τις εκλογές θα ακολουθούν τα επόμενα χρόνια και τον ίδιο.
Το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος που πήρε τις εκλογές γιατί έντιμες εκλογές δεν υπάρχουν, το πρόβλημα δημιουργήθηκε αμέσως μετά από αυτές.Οι δηλώσεις του άνοιξαν μεγάλες πληγές και στην πολιτική αλλά και στην κοινωνία.
Πληγές που δεν κλείνουν και ο ίδιος με την ιδιότητα του δημάρχου θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να διοικήσει και να ενώσει δύο δήμους που ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι θα είναι ένας.
Ο Καλλικράτης είναι κυριολεκτικά θηλιά στον λαιμό όλων και δεν σηκώνει διασπάσεις και κοινωνικές εντάσεις.
Αν δεν υπάρχει ηρεμία αυτός θα χρεωθεί την καθυστέρηση και τα προβλήματα.
Η νίκη του είναι ταυτόχρονα και ανάληψη μεγάλης ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες του και όχι απέναντι στον Σκούρα.
Αν βλέπει μπροστά του μόνο τον πολιτικό αντίπαλο θα χάσει το δάσος που είναι οι δοκιμαζόμενοι από την οικονομική κρίση πολίτες.
Ανέλαβε την ευθύνη και έχει την υποχρέωση να ενώσει την κοινωνία...αν προτιμήσει την διάσπαση αργά ή γρήγορα θα πληρώσει και ίδιος το τίμημα που του αναλογεί..!
Το μεγάλο ερώτημα είναι πως ένας άνθρωπος που ήταν ευγενής σήμερα δείχνει τόσο επιθετικός και εχθρικός απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική από αυτόν άποψη..!
Η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους αλλά από μόνο του αυτό εξηγεί πως ο Αντώνης άφησε τον εαυτόν του να παρασυρθεί από την εφήμερη χαρά μίας μικρής σε μέγεθος εξουσίας;
Ερώτημα..!

ΠΗΓΗ : diogenis -press.blogspot.com