Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΞΗΣ

Ως μία υποψηφιότητα, απέναντι σε ένα ανελεύθερο νεοσοσιαλιστικό μοντέλο που πλήγωσε την Πελοπόννησο, αλλά και την Ελλάδα, παρουσίασε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Δημήτρη Δράκο με δηλώσεις που έκανε από την Πύλο, στο περιθώριο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για την 183η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδη, γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ροδόπης, πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας και πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. «Πιστεύω ότι η απάντηση που θα δοθεί είναι σαφής και το μηνυμα που θα σταλεί από εδώ σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε στις εκδηλώσεις τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΞΗΣ»

Ο Δημήτρης Δράκος, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την επέτειο, την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και την πρωινή Δοξολογία, μαζί με τον κ. Στυλιανίδη και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Σωτήρη Παναγιωτόπουλο,ενώ κατέθεσε και στεφάνι στο ηρώο πεσόντων. Στο μήνυμά του για την επέτειο, ο Δ. Δράκος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:
«183 χρόνια μετά, συναντιόμαστε ελεύθεροι εδώ, σε αυτήν την ιστορική περιοχή της Πύλου οπου έγινε με καταστροφικές συνέπειες για τον εχθρό η Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Τότε, που οι συμμαχικές δυνάμεις, απέναντι σε έναν εχθρό με μεγάλη ισχύ, κατάφεραν να ανακόψουν την κατακτητική του πορεία, στέλνοντας το μήνυμα της Ελπίδας παντού. Έτσι και σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια άλλη πρόκληση, μπροστά σε έναν άλλον εχθρό. Ο οποίος, μπορεί να μην έχει όπλα, αλλά έχει την ίδια καταστροφική μανία απέναντι στην κοινωνία των πολιτών μας. Έναν εχθρό, που δεν είναι άλλος από την οικονομική κρίση και την βαθιά ύφεση. Σήμερα, μπορούμε να στείλουμε από αυτόν τον ιστορικό τόπο το μήνυμα της ελπίδας και της ανάταξης, απέναντι στις προκλήσεις της εποχής και να σταθούμε μπροστά στα προβλήματα της κοινωνίας, πάντα σε συνεργασία και πάντα μαζί με τον ίδιο τον πολίτη, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας. Στέλνουμε το μήνυμα της απαρχής ενός νέου αγώνα για μια νικηφόρα πορεία και ένα ελπιδοφόρο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.»
Μετά τις εκδηλώσεις, οι Δ. Δράκος και Σωτ. Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησαν περιοδεία στην πόλη, επισκεπτόμενοι πολλούς καταστηματάρχες και επιχειρηματίες και συνομιλώντας με έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Περιοδεία στην πόλη του Ναυπλίου πραγματοποιεί αύριο το πρωί , Πέμπτη 21/10, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Δημήτρης Δράκος, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο, καθώς και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 9.30 π.μ. με επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ναυπλίου, ενώ επόμενοι σταθμοί της περιοδείας είναι το Νοσοκομείο Ναυπλίου και η Πυροσβετική Υπηρεσία. Στη συνέχεια οι Δ. Δράκος και Β. Σωτηρόπουλος θα επισκεφθούν την αγορά της πόλης, προκειμένου να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες και κατοίκους.

Το βράδυ στις 8.00 μμ., ο Δημήτρης Δράκος πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα το συνδυασμό του ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, μαζί με τους πέντε υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, σε εκδήλωση σχεδιασμένη για τα Μέσα Ενημέρωσης, η οποία φιλοξενείται στο αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι κεντρικοί άξονες και οι βασικές θέσεις του προγράμματος του συνδυασμού.

Στην εκδήλωση θα παραστούν οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ
Με εγκάρδιες εκδηλώσεις έγιναν δεκτοί στα χωριά της Γορτυνίας που περιόδευσαν την Τρίτη 19/10, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Δημήτρης Δράκος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης. Οι Δ. Δράκος και Κ. Μανδρώνης πραγματοποίησαν επισκέψεις συγκεκριμένα στην Κοντοβάζαινα, Τρόπαια, Σταυροδρόμι, Λαγκάδια και στο Βαλτεσινίκο, όπου βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν σημαντικό αριθμό κατοίκων, ακούγοντας τα προβλήματά τους και σε απάντηση, αναπτύσσοντάς τους τις θέσεις και τις προτάσεις του προγράμματος του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για την περιοχή.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών εξετάστηκε το ζήτημα της στήριξης των τοπικών υποδομών και κυρίως του οδικού δικτύου, το πρόγραμμα του συνδυασμού για τη δημιουργία ενός οργανωμένου μοντέλου τουρισμού, η ιδιαίτερη σημασία της προώθησης των τοπικών προϊόντων και της οικοτεχνίας, ενώ οι Δ. Δράκος και Κ. Μανδρώνης ανέλυσαν εκτενώς και τις απόψεις τους γύρω από πως επηρεάζει την οργάνωση της ζωής στα χωριά το πλαίσιο αλλαγών που φέρνει ο Καλλικράτης.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Στο μεταξύ, την δέσμευσή του για την εφαρμογή ενός πλήρους σχεδίου ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Ευρώτα, ανέλαβε με τον πλέον ρητό τρόπο στις ομιλίες που έκανε στη Σκάλα και στο Βλαχιώτη της Λακωνίας το βράδυ της Δευτέρας 18/10, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Δημήτρης Δράκος, παρουσία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Φαρλέκα και των δώδεκα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του νομού, αλλά και ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έδωσαν ένα ξεχωριστό παλμό.
Περιγράφοντας τους κεντρικούς άξονες του προγράμματός του για το Δέλτα του Ευρώτα, ο Δ. Δράκος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του τοπικού οδικού δικτύου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις θέσεις και τις προτάσεις του προγράμματος του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ αναφορικά με την στήριξη και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής αγροτικών προϊόντων. «Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία, που θα συμβάλλουν στην Ανάπτυξη αυτής της εύφορης και ευλογημένης γης, στην οποία βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι σήμερα», επεσήμανε στους κατοίκους με τους οποίους είχε ιδιαίτερα θερμές συνομιλίες ο Δ. Δράκος και πρόσθεσε ότι «με τη νέα χρονιά, η αιρετή Περιφέρεια μαζί με κάθε πολίτη, ξεκινά με όραμα και σχέδιο, να κάνει πράξη τη Δυνατή Λακωνία, σε μία Δυνατή Πελοπόννησο».