Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή στη Super League!


Η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ξεκινάει σήμερα Σαββάτο με τέσσερα παιχνίδια. Στις 17:15 ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κέρκυρα, ο Αστέρας Τρίπολης τον ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος τον Ηρακλή. Στις 19:30 στο "Κλεάνθης Βικελίδης "ο Αρης φιλοξενεί τον Παο.

Οι σημερινοί αγώνες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 17:15 (NET)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το απόγευμα βάτου (17:15) την Κέρκυρα και η νίκη είναι το μοναδικό
αποτέλεσμα που θέλουν οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι θα αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο στο πλευρό τους, λόγω τιμωρίας. Πέρσι το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αποδείχτηκε η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, ωστόσο φέτος θέλουν να το κάνουν και πάλι απόρθητο κάστρο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με επιθετικούς προσανατολισμούς, γι αυτό και σκέφτεται να ξεκινήσει τον αγώνα χωρίς τον Ουρτάδο, αλλά με τους Ντουντού, Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή. Ο Ισπανός θέλει η ομάδα του να έχει συνεχώς την κατοχή και να "κλείσει" στα καρέ τους, τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ, έτσι ώστε να μην απειληθεί στα μετόπισθεν και παράλληλα να πιέζει για το γκολ.
Οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν με 4-2-3-1 και συγκεκριμένα τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα είναι οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Ο Ντουντού θα είναι το ένα αμυντικό χαφ, ενώ το άλλο θα είναι ο Ιμπαγάσα. Ο Φουστέρ θα βρεθεί πίσω από τον Μήτρογλου στην επίθεση. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής θα τοποθετηθούν και πάλι οι Ριέρα (αριστερά), Φετφατζίδης (δεξιά).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ17:15 (NS2)
Η πρεμιέρα ήταν ιδανική. Κι αν για τον ΠΑΟΚ όλοι φαντάζονταν πως εύκολα ή δύσκολα θα κατάφερνε να κερδίσει τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου πήρε σπουδαίο διπλό στην Κρήτη επί του Εργοτέλη και η αναμέτρηση με τον «δικέφαλο» του βορρά είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της και να θέσει στόχους. Ο στόχος για τον ΠΑΟΚ έχει τεθεί δια στόματος Θοδωρή Ζαγοράκη, συνεπώς είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσει για να φτάσει στον τίτλο. Τρία νέα πρόσωπα αναμένεται να έχει η ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης στη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.Σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στον Εργοτέλη, ο Βαγγέλης Βλάχος θα χρησιμοποιήσει τον Ροτζέριο αντί του Ρίος σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ θα ξεκινήσει τον Μπαστία ως ανασταλτικό μέσο (πιθανότατα παρτενέρ του θα είναι ο Λαδάκης) και τον Καρέρα δεξιό χαφ. Προβάδισμα για τις θέσεις του αριστερού μπακ και του αριστερού μέσου έχουν οι Ουριμπάρι (έναντι του Πιπίνη) και Αράς (αντί του Ουντότζι). Οι Αρκάδες με πρώτο τον προπονητή τους, που έδωσε το σύνθημα, θεωρούν πως μπορούν να φτάσουν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, ενώ ζητούμενο είναι και η καλή εμφάνιση, καθώς πέραν του αγώνα ο Αστέρας θέλει να κερδίσει και τον κόσμο του. Ο Βλάχος περιμένει βελτίωση κυρίως στο δημιουργικό τομέα.Θα πρέπει να αναφέρουμε πως εκτός πλάνων είναι οι Ριμκεβίτσιους, Κρις, Φρανκού, οι οποίοι, αν και ανέβασαν ρυθμούς, κρίθηκε πως δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους, ο τραυματίας Ορόθκο και ο ανέτοιμος Πουλίδο. Στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, ουδέποτε το θέαμα είχε τον πρώτο λόγο. Οι πιο… ευθείες νίκες έχουν σημειωθεί στην Τρίπολη και είναι με 2-0. Μία για τον Αστέρα στις 2/12/2007 και μία για τον ΠΑΟΚ στις 5/4/2009. Πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1. Εκπληξη προκαλεί ο αποκλεισμός του Ιβάνοφ. Πριν από τον αγώνα θα μείνουν εκτός και δύο ακόμα παίκτες, καθώς στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 20 παίκτες. Τον αγώνα θα παρακολουθήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Δράκος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ17:15 (NS3)
Οι βίοι στην πρεμιέρα ήταν αντίθετοι! Κάτι που δεν καταδεικνύει απαραίτητα τι θα γίνει στην εξέλιξη της σεζόν! Ο Ατρόμητος ηττήθηκε λίγο πριν από το φινάλε στο Αλκαζάρ από τη Λάρισα, ενώ ο Ηρακλής ήταν ένας από τους θύτες της πρεμιέρας με τη νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό. Το μεσοδιάστημα ήταν αρκετό, ώστε οι μεν να αναδιοργανωθούν και οι δε να προσγειωθούν και να ρίξουν τους τόνους μετά τη μεγάλη τους επιτυχία.

ΑΡΗΣ-ΠΑΟ19:30 (NS1 & HD)
Λίγες μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Παο κοντράρεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Αρη. Ο Νίκος Νιόπλιας για τη... μάχη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν θα έχει στη διάθεση του τα δύο βασικά ακραία μπακ (Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος). Επίσης εκτός αποστολής έμειναν και οι τραυματίες Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος. Για την ενδεκάδα δύο είναι οι θέσεις που παίζονται. Συγκεκριμένα τα δηλλήματα του Νιόπλια είναι Λουίς Γκαρσία ή Νίνης και Σιμάο ή Κατσουράνης. Οι υπόλοιποι εννιά αναμένεται να είναι οι Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο, Γκοβού, Λέτο, Σισέ. Ο Άρης μετά το διπλό στην Καβάλα, στοχεύει στο απόλυτο προκειμένου να κάνει ένα πολύ ηχηρό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ16:00 (ΝΕΤ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ16:00 (NS1)
ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ18:15 (NS1)
ΑΕΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ20:30 (NS1)