Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κ. Κλωνής: «Ο εργολάβος έκπτωτος, ο Δήμαρχος έκθετος και η Δημοτική αρχή εκτεθειμένη για το έργο των αποθηκών Φραντζή»



ΠΗΓΗ: Korinthian News

Επιστολή με σοβαρές καταγγελίες απέστειλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Κλωνής σχετικά με το έργο της ανάπλασης των αποθηκών Φραντζή, στον Δήμαρχο Α. Κλαδούχο και στον προϊστάμενο και τους επιβλέποντες μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου με σκοπό όπως αναφέρει την εξασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Ξυλοκάστρου.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Κλωνής αναφέρει τα εξής:
«Κε Δήμαρχε, Την 30-03-2007 εκταμιεύσατε το ποσό των 272.685,10€ , προίκα του αυτοτελούς Κληροδοτήματος Γ. Κρινάκου για την αγορά κλιματιστικών μονάδων κλπ, για την ανάπλαση των αποθηκών Φραντζή , αν και δεν είχατε λάβει μέριμνα για την σωστή υποστήλωση και ολοκλήρωση του κτιρίου με τα γνωστά αποτελέσματα. Αγοράσατε την καπιστράνα χωρίς το άλογο έλεγαν οι σοφοί πρόγονοι μας.
Κατ επανάληψη στις συνεδριάσεις του Δ.Σ 1)08-02-2010 , 2) 23-03-2010 , 3)19-04-2010 ,4)17-05-2010 ,5)28-06-2010, 6) 04-08-2010 στα θέματα προ ημερησίας διάταξης απαίτησα ( εάν τελικά υπάρχουν τα αγορασθέντα) να παραληφθούν από επιτροπή και να διαφυλαχθούν σε αποθήκη του Δήμου Ξυλοκάστρου ως ο νόμος ρητά επιβάλλει , για τέτοιες περιπτώσεις και όχι σε άγνωστη για εμάς στην Αθήνα. Κωφεύσατε και αδιαφορήσατε παρότι και ακέραια την ευθύνη φέρετε και ποινικές ίσως συνέπειες υπάρχουν για το γεγονός όπως πληροφορήθηκα από τη συνέντευξη σας στην τηλεόραση στις 10-03-2010 και επιβεβαιώσατε στο ΔΣ την 23-03-2010 κυρήξατε έκπτωτο τον εργολάβο. Ο εργολάβος είναι έκπτωτος, ο Δήμαρχος είναι έκθετος και η Δημοτική Αρχή εκτεθειμένη βεβαίως, όπως κάνετε πάντα .
Δεν μπορώ να καταλάβω την αδιάφορη στάση σας. Δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνω τι σας εμποδίζει
».
Ορίσατε άμεσα Ειδική Επιτροπή με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής απο Μηχανικούς και Αιρετούς με αποστολή τηνπαραλαβή μετα απο αναλυτική καταγραφή των αγορασθέντων προ 3,5 χρόνων ( και πιθανως αχρηστευθέντων) υλικών της θεματοφυλακής και μεταφορά αυτών άμεσα σε ασφαλή αποθήκη του Δήμου στο Ξυλόκαστρο. Εγώ έκανα το καθήκον μου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τοσο στο Δ.Σ οσο και στα Μ.Μ.Ε, αλλά θα είμαι εκτεθειμένος αναπανόρθωτα σαν απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος και εσείς σαν απερχόμενη Δημοτική Αρχή εάν δεν διαφυλάξουμε και δεν προστατεύσουμε την περιουσία του Δήμου & των δημοτών που έχουμε πρότιστο καθήκον και υποχρέωση, πέραν των όποιων ποινικών συνεπειών. Εάν δεν ανταποκριθείτε άμεσα, σας ενημερώνω ότι στην συνέχεια θα πράξω κατα συνείδηση και θα στραφώ προς πάσα αρμόδια αρχή σεβόμενος την επιθυμία του μεγάλου ευεργέτου Γ. Κρινάκου».