Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Σαμαράς και Δήμας συμφώνησαν για την αντιπροεδρεία


Με δύο αντιπροέδρους, τον πρώην επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ, Σταύρο Δήμα και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς και νέο άνοιγμα στο λεγόμενο πολιτικό κέντρο. Η συμφωνία με τον Στ. Δήμα έκλεισε την Τετάρτη, στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στη Ρηγίλλης, σύμφωνα με πληροφορίες του enet.gr.
Oi δύο αντιπρόεδροι Θα ηγηθούν κύκλων ευθύνης με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνει την εποπτεία της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, των διεθνών σχέσεων του κόμματος και τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και ασφάλειας και τον Σταύρο Δήμα αναλαμβάνει το πεδίο της οικονομίας και ανάπτυξης και την εποπτεία των τομέων περιβάλλοντος, ενέργειας, μεταφορών κ.ά. Είναι προφανές ότι στη Ρηγίλλης επενδύουν πολλά στην επανάκαμψη του κ. Δήμα, καθώς κρίνουν ότι ο πρώην επίτροπος θα ενισχύσει την αξιοπιστία της οικονομικής πρότασης της Ν.Δ., ενώ το μετριοπαθές προφίλ που διαθέτει, τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Αβραμόπουλος, μπορεί να προσελκύσει κεντρογενείς ψηφοφόρους- τους οποίους προσδοκά να προσεγγίσει με τη δική της πολιτική κίνηση η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.


O Ανδρέας Λυκουρέτζος νέος Πρόεδρος της Π. Ε. της Νέας Δημοκρατίας

Δια βοής εξελέγη από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο νέος γραμματέας της κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Καθώς ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ο μόνος υποψήφιος, προτάθηκε από τον απερχόμενο γραμματέα Ελ. Ζαγορίτη να μην στηθεί κάλπη και η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά που θα δώσει ελπίδα στην χώρα. Είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους».-