Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Χωρίς να ιδρώσει 6 - 1 ο Ολυμπιακός την Μπέσα

Επίδειξη δύναμης έκανε απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπέσα, καθώς επικράτησε χωρίς να... ιδρώσει με 6-1 στον επαναληπτικό του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League. Οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν, υπό το βλέμμα του Άλμπερτ Ριέρα, ανέβασαν... στροφές στο δεύτερο μέρος και με τους Ντουντού (46΄, 78΄), Ντάρμπισιρ (53΄), Μαρέσκα (75΄, 90΄) και Φετφατζίδη (88΄), πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην Ευρώπη.
Χωρίς καμία... συγκίνηση κύλησε το πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν την υπεροχή, αλλά μέχρι εκεί! Βέβαια, σημαντικό έπαιξε και το δυνατό παιχνίδι των Αλβανών, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καμία έμπνευση στο παιχνίδι τους, παρά μόνο στο 4΄ όταν ο Μιραλάς κινήθηκε ωραία στον χώρο, ο Ντουντού τον βρήκε με κάθετη μπαλιά, αλλά ο πορτιέρο της Μπέσα, Μπακάι, βγήκε και απομάκρυνε.
Στην συνέχεια, ο ρυθμός... δεν ανέβηκε ποτέ και έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 39΄ για να δούμε μια επιθετική ενέργεια, με τον Ραούλ Μπράβο να κάνει το σουτ, αλλά ήταν αδύναμο και ο Μπακάι μπλόκαρε.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντελώς... διαφορετικά, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ. Ήταν το 46΄ με τον Ντουντού να «πιάνει» το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νικώντας τον Μπακάι και άνοιξε το σκορ.
Η... απάντηση από την Μπέσα ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα, (48΄ ο Λαζαρέφσκι )με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Πάρντο.
Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν το γκολ και κατάφεραν να πάρουν και πάλι «κεφάλι» στο σκορ στο 53΄ με τον Ντάρμπισιρ. Ο Άγγλος έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Ντιόγκο και από το ύψος της περιοχής, ο νεαρός φορ, δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπακάι.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους «ερυθρόλευκους» και στο 66΄ ο Ντάρμπισιρ έκανε την μπαλιά στον Μιραλάς, που έφυγε στην κόντρα, πρόλαβε την έξοδο του Μπακάι, έκανε και το ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μπακάι, ενώ στο 71΄ ο Ντάρμπισιρ έχασε μία καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ έφυγε άουτ.
Όμως, κάπου εκεί ξεκίνησε η... καταιγίδα για τους «ερυθρόλευκους» που βρήκαν τους διαδρόμους και... διέσυραν την Μπέσα. Αρχικά, στο 75΄ ο Μιραλάς έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Μαρέσκα να μην έχει πρόβλημα από την «καρδιά» της άμυνας να την στείλει στα δίχτυα.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντουντού ανέβασε το δίχτυ του σκορ στο 4-1, ύστερα από κόρνερ του Μιραλάς, ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπακάι και στην επαναφορά ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.
Όμως, ο... χορός των γκολ για τον Ολυμπιακό δεν είχε τελειώσει εκεί, καθώς στο 88΄ ο Φετφατζίδη με μία ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ, έκανε το 5-1 και στο 90΄ ο Μαρέσκα με πλασέ μέσα από την περιοχή, «έγραψε» το τελικό 6-1.Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν όλα τα... ευρώ για τον Ολυμπιακό. Ήταν αυτός που «πάλεψε» στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «σβηστές» τις μηχανές, ενώ ήταν ο κορυφαίος στο δεύτερο μέρος, που οι Πειραιώτες βρήκαν τους διαδρόμους και διέσυραν τους Αλβανούς
Ολυμπιακός: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί (46΄ Μήτρογλου), Μιραλάς, Όσκαρ (46΄ Ντάρμπισιρ), Ντιόγκο (69΄ Φετφατζίδης).
Μπέσα: Μπακάι, Αλίγιου, Χατζιμπούλιτς, Τσικαλέσι (84΄ Ντράγκα), Οσμάνι, Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντέμπι (71΄ Στίνι), Τζακούπι (76΄ Χότζα), Λαζαρέφσκι.