Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αν και «νεοφώτιστος» τέταρτος ο Αστέρας Δερβενίου


Νίκησε 3 – 0 την Αναγέννηση Κιάτου

Nικηφόρα περάτωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α’ Κορινθίας, ο Αστέρας, Δερβενίου κατακτώντας αν και «νεοφώτιστος» στην κατηγορία, την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα καθώς επικράτησε , στο Ξυλόκαστρο με σκορ 3 – 0 της ουραγού Αναγέννησης Κιάτου. Η νίκη αυτή για την ομάδα της Δυτικής Κορινθίας , που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες και έξι νεαροί παίκτες στη βασική ενδεκάδα, συνοδεύτηκε από πολύ καλή απόδοση, συνυπολογίζοντας και τις περιστάσεις του αγώνα καθώς η ομάδα του Κιάτου έχει υποβιβαστεί προ καιρού.
Η Αναγέννηση, που και αυτή έπαιζε με πολλούς νεαρούς παίκτες, είχε την πρώτη ευκαιρία στο 6’, όταν ο Σαμωνάς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ένα σουτ του Παπαντωνίου που κοντράρισε στον Παναγόπουλο και η μπάλα άλλαξε πορεία. Ακολούθησε συντριπτική κατοχή της μπάλας από τον Αστέρα, η οποία καρποφόρησε στον 22’ όταν ο Καραβάς με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Ο Αστέρας συνέχισε να επιτίθεται καθοδηγούμενος από τον πολύ κεφάτο Καραβά και τον Ντιόπ και στο 36’ ζευγάρωσε τα τέρματά του με το παρθενικό τέρμα του νεαρού Πεθαίνου. Ο Καραβάς συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Μερκούρη, ο οποίος άδειασε υπέροχα δύο αντιπάλους και έστρωσε στον Πεθαίνο, που ολοκλήρωσε αστραπιαία πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα. Ο δε Κουτρούλης, που επανεμφανίστηκε μετά την ορκωμοσία του στο στρατό, είχε στη συνέχεια δύο καλές στιγμές, αλλά τα σουτ του από πολύ κοντά τα απέκρουσε ο τερματοφύλακας Τσιφλίκου.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας έδωσε λίγο χώρο στην Αναγέννηση, η οποία είχε δύο καλές στιγμές : ένα ακυρωθέν τέρμα στο 62’ που δεν φάνηκε για οφ-σάιτ και ένα σουτ φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι στο 68’ με τον Παγώνη. Όμως ο Αστέρας είχε δύο χαμένα τετ-α-τετ με τον Ντιόπ και τον Γερμάνοφ και δύο άλλα σουτ με τον Καραβά και τον Λάβδα που απέκρουσε ο Τσιφλίκου (το ένα με εντυπωσιακή απόκρουση). Ο Μερκούρης στο 78’ πέτυχε το 3 – 0, ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή δική του ενέργεια από δεξιά και σφραγίζοντας την καλή του απόδοση.
Στα κλου του αγώνα ήταν και οι πρώτες συμμετοχές του τερματοφύλακα Μπαξεβανάκη και του νεαρού Μελισσαρόπουλου, ο οποίος μάλιστα λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ όταν στο 88’ έπιασε από πολύ κοντά και πλάγια ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ σε κόρνερ του Καραβά και ανάγκασε τον Τσιφλίκου σε μια άλλη εξαιρετική απόκρουση.
Ο διαιτητής κ. Αστερής είχε εύκολο έργο, αλλά τον παρέσυρε στην ακύρωση του τέρματος της Αναγέννησης ο βοηθός του κ. Προύντος. Ο άλλος βοηθός κ. Παπανικολόπουλος ήταν άψογος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Σαμωνάς (82’ Μπαξεβανάκης), Μερκούρης, Λάβδας, Μετεβελής, Παναγόπουλος, Κρούγιος, Ντιόπ, Καραβάς, Πεθαίνος (84’ Μελισσαρόπουλος), Κουτρούλης, Γερμάνοφ.



ΠΗΓΗ: asterasderveniou.gr