Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Μήνυμα αλληλεγγύης Σακελλαροπούλου στον δοκιμαζόμενο από τον κορωνοϊό ισπανικό λαό

Η ΠτΔ απέκτησε λογαριασμό στο Twitter - Το πρώτο «τιτίβισμα» της
Με εντολή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης, Βασίλης Παπαδόπουλος, επικοινώνησε σήμερα με τον Ισπανό πρεσβευτή στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγέρα, προκειμένου να του εκφράσει την βαθιά οδύνη της κ. Σακελλαροπούλου για τα θύματα της πανδημίας στην Ισπανία.
Τον παρακάλεσε επίσης, να μεταφέρει την αλληλεγγύη τόσο της ίδιας όσο και του ελληνικού λαού στον βασιλιά της Ισπανίας, καθώς και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Πέτρος Γαϊτάνος - Αγνή Παρθένε Δέσποινα


Ζωντανή μετάδοση Ακάθιστος Ύμνος εις την Υπεραγίαν Θεοτόκο, Ιερά Αγρυπνία 3-4-2020


Τη Υπερμάχω


Όπως το είπε ο Αρχιεπίσκοπος… Μια ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τη ζωή μας



Του Νίκου Φυλάγγελου

Και άθεος να είναι κάποιος, η εικόνα της Παναγίας και η μυσταγωγία του Ακάθιστου Ύμνου δύσκολα τον αφήνει ασυγκίνητο. Για όλους άλλωστε, κάπου εκεί μέσα μας, η πίστη περπατάει μοναχικά. Σιωπηλά και με αξιοπρέπεια. Δίνοντας δύναμη ή αναζητώντας ευκαιρία για να φωτίσει το μονοπάτι της ζωής.
Στις ακραίες συνθήκες εθνικής μελαγχολίας που σεργιανίζει ο λαός μας, στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσέφεραν ένα φρένο στην κατρακύλα της καρδιάς. Από τη Μητρόπολη, στο τέλος της λειτουργίας του Ακάθιστου Ύμνου, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έστειλε μήνυμα στην καρδιά κάθε πιστού.
Εξήγησε τους δύσκολους καιρούς και την ανάγκη να μείνει κάθε πιστός σπίτι του. Για να προστατεύσει τον εαυτό του και τον συνάνθρωπο. Περιέγραψε τη στάση της Εκκλησίας. Ανέλυσε την ελπίδα για το φως, στο τέλος του Μαϊου.
Και μας θύμισε ότι, όλη αυτή η τραγωδία είναι ίσως μια μοναδική ευκαιρία για να ξανασκεφτούμε τη ζωή μας. Και να αλλάξουμε.
Ως λυτρωθείσα των δεινών, ευχαριστήρια… όπως ψιθυρίζει κανείς Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια.

ysterografa.gr


Tags:

ΕΣΗΕΑ: Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει η δημοσιογραφία σε εργασιακό μεσαίωνα


Από την ΕΣΗΕΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από τη πρώτη στιγμή της πανδημίας έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, χωρίς μισθολογικές απώλειες, και την διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό δεν θα δεχθούμε τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού, να χρησιμοποιηθούν από ορισμένους εργοδότες καταχρηστικά, με μόνο σκοπό τη μετακύλιση του οικονομικού βάρους της κρίσης στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, από την πρώτη γραμμή της μάχης, διατηρούν

Κορωνοϊός: 62 οι νεκροί στην Ελλάδα – Έξι νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: 62 οι νεκροί στην Ελλάδα – Έξι νέοι θάνατοι σε 24 ώρες 
Τρεις ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό καταγράφονται στην Ελλάδα, μέσα σε λίγες ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 62.Τα θύματα είναι ένας 68χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.
Στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 59 νεκρούς από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα: το εικοσιτετράωρο από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης έως τις έξι σήμερα το απόγευμα χάθηκαν έξι άνθρωποι. Παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας, με

«Απαγορευμένο» Πάσχα! «Μπλόκο» στα σχέδια των… αθεόφοβων που αλλάζουν την μόνιμη κατοικία

απαγόρευση κυκλοφορίας
Πάσχα στο χωριό; Από του… χρόνου και βλέπουμε! Η ΑΑΔΕ σταματά να εξετάζει τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας. Κάποιοι… εξυπνάκηδες την άλλαζαν για να “δικαιολογήσουν”… πασχαλινή μετακίνηση στην επαρχία.
Το είδαμε κι αυτό! Υπάρχουν κάποιοι -ευτυχώς λίγοι- που έφτασαν μέχρι και στο σημείο να δηλώσουν διαφορετική μόνιμη κατοικία, ώστε να καταφέρουν να πάνε στο χωριό τους το Πάσχα, την ώρα που η χώρα “μετρά” 59 νεκρούς, 99 νέα κρούσματα κορονοϊού και 1.613 συνολικά.
Έτσι, σε ακόμα ένα μέτρο για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του κορονοϊού προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς με απόφαση του Διοικητή της Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας ώστε να μπει ένα μπλόκο στα… σχέδια των πονηρών για το Πάσχα.
Να σημειωθεί εδώ πως οι φορολογούμενοι μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, ωστόσο παρατηρήθηκε… κατάχρηση του δικαιώματος αυτού.
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Σημειώνεται ότι, με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

“Αλλάζουν τους κωδικούς του TAXIS για να πάνε στα χωριά τους το Πάσχα”

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, 03.04.2020, όταν ο γραμματέας των ειδικών φρουρών Βασίλης Μαυροειδάκος ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί “που ζουν σε παράλληλο σύμπαν και σκαρφίζονται πατέντες για να πάνε στα χωριά και τα εξοχικά τους το Πάσχα”.
«Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε “πόλεμο”» διεμήνυσε ο γ.γ. των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς. Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα για την πιο αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού περιέγραψε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Είπε, ότι αν χρειαστεί θα κλείσουν ακόμα και τα διόδια. Εξήγησε ωστόσο, ότι αυτά τα μέτρα δεν θα θίξουν τους πολλούς και συνεπείς αλλά εκείνους που νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα.
Πρέπει επιτέλους κάποιοι να πάρουν απόφαση ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Ο κ. Πέτσας ήταν ξεκάθαρος ότι όλα όσα κάναμε άλλες χρονιές θα πρέπει να τα ξεχάσουμε ακόμα και το ψήφισμο στην αυλή γιατί αυτό θα τραβήξει αναπόφευκτα κόσμο.

«Όλοι ξέρουμε τι γίνεται και στις αυλές των χωριών μας και στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Φέτος δεν θέλουμε το συγχρωτισμό, δεν θέλουμε να μαζευτεί πολύς κόσμος μαζί. Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι μία από τις λίγες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, που όλοι μας μπορούμε να γίνουμε ήρωες, κάνοντας κάτι απλό: Μένοντας σπίτι και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώνονται. Αποδέχονται τα αυστηρά, τα δύσκολα μέτρα. Είναι έτοιμοι, ενδεχομένως, να δεχθούν και αυστηρότερα μέτρα, για να προστατεύσουμε όλοι μαζί τη δημόσια υγεία. Στους λίγους που δεν θέλουν να συμμορφωθούν,  κάνουμε ξανά έκκληση να συμμορφωθούν».
Πάσχα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός στις μετακινήσεις δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση. Δεν επιτρέπεται αυτή η μετακίνηση. Αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια θα γίνει και αυτό.
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που τηρεί τα μέτρα και στους λίγους που δεν τα τηρούν. Άρα, η αυστηροποίηση θα είναι γι’ αυτούς που δεν είναι συνεπείς, ώστε οι συνεπείς να μην νιώσουν κάποιο μεγαλύτερο περιορισμό», εξήγησε.
«Για παράδειγμα, ακούμε πάρα πολλούς ότι βλέπουν τα ίδια πρόσωπα δύο-τρεις φορές στο σούπερ μάρκετ την ίδια μέρα. Αυτό είναι μια κατάχρηση. Κανείς από εμάς δεν πήγαινε τρεις φορές τη μέρα στο σούπερ μάρκετ πριν από την κρίση. Επομένως, εκεί χρειάζεται ένας περιορισμός», είπε.
Και πρόσθεσε: «Στο θέμα της ατομικής άσκησης. Δεν μπορεί να βγαίνουμε τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα με την ίδια αιτιολογία. Εξετάζουμε, λοιπόν, θέματα, για όσους δεν συμμορφώνονται, χωρίς οι όποιες αποφάσεις να επηρεάζουν τους συνεπείς. Γιατί οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα». 
«Ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις είναι κάτι που εξετάζουμε μέσα στα επόμενα δύο τρία 24ωρα. Αν είναι να γίνει, θα γίνει τώρα», είπε ο κ. Πέτσας. «Υπάρχει κατάχρηση από λίγους. Κάνουμε συνεχώς έκκληση σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, να μη θέτουν σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους επαγγελματίες που εργάζονται για να τους εξυπηρετήσουν, ούτε φυσικά  το σύστημα υγείας. Να κρατήσουμε τη διασπορά στο χαμηλότερο επίπεδο για να αντέξει το Σύστημα Υγείας.
Πρέπει να σπρώξουμε προς τα πίσω τη διασπορά του ιού, να την κρατήσουμε στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Κι αυτό για να έχουμε τη δυνατότητα  να περιθάλψουμε αυτούς που θα νοσούν, να αντέξει το Σύστημα Υγείας, ώστε να έχει κλίνες για τους ασθενείς, να έχει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γι’ αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα, να μην έχουμε θύματα του ιού εξαιτίας της αδυναμίας να περιθάλψουμε  ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν πρέπει να ζήσουμε αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες».


ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την ιταλική σημαία ύψωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θυμίζοντας ημέρες του προηγουμένου πολέμου σε ένδειξη συμπαράστασης και ιδεολογικής ταύτισης προφανώς στο Γ'Παγκόσμιο Πόλεμο. Απορία παραμένει γιατί δεν υψώθηκαν οι σημαίες Ισπανίας, Γαλλίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου, Βατικανού και Πολιτειών New York και New Jersey των ΗΠΑ που δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα με τραυματίες και νεκρούς που αναμένεται να ξεπεράσουν και αυτές της Ιταλίας. 

Κωδικοποίηση των ΠΝΠ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού από τους δήμους

 
Κωδικοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19» ειδικά σε ότι αφορά τους δήμους έγινε από τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρη ...

Στον αέρα» το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ για την καταγραφή προβλημάτων μηχανικών και τεχνικών εταιρειών από την κρίση του κορωνοϊού


Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ για την καταγραφή προβλημάτων μηχανικών και τεχνικών εταιρειών από την κρίση του κορωνοϊού.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφάσισε το ΤΕΕ να δημιουργήσει ηλεκτρονικό παρατηρητήριο καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ανοιχτό στα μέλη του ΤΕΕ, όπου οι μηχανικοί μέλη του – αλλά και οι εγγεγραμμένοι τεχνολόγοι και τεχνικές εταιρείες -  θα μπορούν να καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους σε ειδικά ζητήματα, ώστε το ΤΕΕ να έχει κατά τον δυνατόν «ζωντανή» καταγραφή και μετά από επεξεργασία να προωθεί προτάσεις προς τις αρμόδιες αρχές.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

Χρ. Δήμας : Εγκρίθηκε από την Διυπουργική ΣΔΙΤ η «Πολιτεία Καινοτομίας» στο ΧΡΩΠΕΙ




Η διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ συνεδρίασε την Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης και ενέκρινε ομοφώνως την ίδρυση της Πολιτείας Καινοτομίας, ένα project που εμπνεύστηκε και  «έτρεξε» ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας ο οποίος έκανε και την εισήγηση στην διυπουργική.

Άναψε λοιπόν το  «πράσινο φως» για  την δημιουργία «Κέντρου Καινοτομίας», μία εμβληματική δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στην Διυπουργική  επιτροπή, προεδρεύει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης και συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο Γενικός Γραμματέας  Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ  Νίκος  Μαντζούφας.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Το άγνωστο καθεστώς Μητσοτάκη για την προστασία της κοινωνίας περιορίζει τις θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο διορισμένος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδης το παραδέχθηκε ξεκάθαρα  κάνοντας λόγο για τον περιορισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων για την προστασία μας στην αντιμετώπιση του ιού Coronavirus.

Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι» στο έλεος του κορωνοϊού- Απλήρωτοι & χωρίς μέσα προστασίας

 
 «Κραυγή αγωνίας» γιατί, παρότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παραμένουν για τουλάχιστον τρεις μήνες απλήρωτοι, ενώ παράλληλα δεν τους παρέχεται κανένα μέτρο προστασίας, εκφράζουν με επιστολές τους και ανακοινώσεις οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Αφορμή, τα όσα επαινετικά ανέφερε για τους ίδιους ο πρωθυπουργός αλλά και η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με την οποία το 95% έχουν πληρωθεί.
«Καμιά οδηγία για την προστασία των εργαζομένων και καμία μέριμνα για την ασφάλειά τους δεν έχει δοθεί, παρ’ ότι ζητήθηκε από την πρώτη στιγμή από το Πανελλήνιο συντονιστικό του ΒΣΣ που εκπροσωπεί 16 σωματεία σε όλη τη χώρα. Oι επιστολές των σωματείων στους αρμόδιους φορείς έπεσαν στο κενό. Από την άλλη το προσωπικό του ΒΣΣ σε πολλούς Δήμους της χώρας,

Μετακίνηση πολιτών μόνο με sms -Καταργούνται χειρόγραφη & έντυπη βεβαίωση
















 (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO aftodioikisi.gr)


Σε κατάργηση της χειρόγραφης άλλα και της έντυπης (σ.σ. τυπωμένης από υπολογιστή) βεβαίωσης μετακίνησης καταλήγει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί ότι η κυκλοφορία για τους πολίτες και όχι για τους εργαζόμενους θα γίνεται αποκλειστικά με sms στο 13033 και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που σε πρώτη φάση θα είναι οι τρεις ώρες.
Παράλληλα σε δεύτερη φάση εξετάζεται, πλην του χρονικού περιορισμού, να

Συμβολική ύψωσης της Ιταλικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε ένδειξη συμπαραστάσεως προς τον λαό της Ιταλίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιταλική σημαία μαζί με την Ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανεμίζει από σήμερα στη Δυτική πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων που αντικρύζει την πλατεία Συντάγματος. 
Το απόγευμα της Παρασκευής και για τριήμερο κάθε βράδυ η ίδια πρόσοψη του Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ιταλίας σε ένδειξη συμβολικής συμπαραστάσεως προς τον λαό της γειτονικής χώρας που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία που πλήττει την υφήλιο. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Efisio Luigi Marras στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών. 
Η πρωτοβουλία αυτής της συμβολικής ύψωσης της Ιταλικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος και σήμερα το πρωί παρέστη σε ανάλογη εκδήλωση ύψωσης της Ελληνικής και Ιταλικής σημαίας στην πρόσοψη του Υπουργείου Εξωτερικών.
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ


 Γιώργος Ψυχογιός για επεισόδια στη Λέσβο: «Η κυβέρνηση υπηρετεί ...
Την ανάγκη Συμπληρωματικών  Μέτρων  Στήριξης Φυσικών Προσώπων, καθώς και την Προστασία της Πρώτης Κατοικίας από τους πλειστηριασμούς φέρνουν με Ερώτησή προς το αρμόδιο Υπουργείο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Σύμφωνα με την Ερώτηση, τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του

Η εποπτεία στις πράξεις των ΟΤΑ την εποχή του κορωνοϊού

 
Ειδικές διευκρινίσεις για την άσκηση εποπτείας επί των πράξεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο διαρκούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με την αριθμ.40 Εγκύκλιο που απέστειλε στους Δήμους της Χώρας, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στην ΚΕΔΕ και στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Όπως επισημάνθηκε, άμεση απόρροια των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, αποτελεί και η αναγκαία προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την άσκηση της κρατικής εποπτείας επί των ΟΤΑ, το ρυθμιστικό πλαίσιο της οποίας δεν αναστέλλεται κατά τη χρονική διάρκεια ισχύος των περιοριστικών αυτών μέτρων.
Πιο συγκεκριμένα:

Δημοσκόπηση Pulse: Το 82% εμπιστεύεται τα μέτρα της κυβέρνησης – Προβάδισμα 23 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Το 82% εμπιστεύεται τα μέτρα της κυβέρνησης – Προβάδισμα 23 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κορωνοϊού έχει ανέβει 23 μονάδες.
Στην έρευνα που διενεργήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 78% ότι ανησυχούν πολύ και αρκετά για την πανδημία μετά τα κρούσματα στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Πάνω από 50.000 οι νεκροί – Έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός: Πάνω από 50.000 οι νεκροί - Έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο

 Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είναι σε καραντίνα!
Ο κορονοϊός “καλπάζει”, παίρνοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, Πέμπτη 02.04.2020, έσπασαν δύο… φράγματα.
Αυτό του 1.000.000 -ολογράφως, ενός εκατομμυρίου- κρουσμάτων κι αυτό των 50.000 νεκρών παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Μια «σχεδόν εκθετική» εξάπλωση: Η πανδημία του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να μεταμορφώνει τον κόσμο, όπου πλέον καταγράφονται συνολικά σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα και πάνω από 50.000 θάνατοι, τα 3/4 εκ των οποίων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από επίσημες πηγές το Γαλλικό Πρακτορείο, έως τις 19:50 ώρα Ελλάδας.