Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ο Αναστάσιος Γκιολής σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Super FM 104,1 με την Μαίρη Νικολοπούλου



η εικόνα προφίλ του Αναστάσιος Γκιολής, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΕδώ όλη η αλήθεια για τον Κορωνοϊός στη Κορινθία. Ακούστε τον Αντιπεριφερειάρχη και γιατρό Αναστάσιο Γκιολή, στην πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη του στην εκπομπή της Μαίρης Νικολοπούλου "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, στον SUPER FM 104,1...

Το στοίχημα της ΕΡΤ με Παγώνη-Κασιμάτη

 Το στοίχημα της ΕΡΤ με Παγώνη-Κασιμάτη
Του Μανώλη Κομνηνού

Ένα καινούριο στοίχημα καλείται να κερδίσει η διοίκηση της ΕΡΤ, με την “επιστροφή” του Χρήστου Παγώνη και της Νίνας Κασιμάτη στην πρωινή ζώνη.
Οι δυο καλοί δημοσιογράφοι είχαν καταφέρει να “σηκώσουν” το πρωινό της κρατικής τηλεόρασης, σε διψήφια ποσοστά και με θέματα που επέτρεπαν στην ΕΡΤ να διατηρεί παρεμβατικότητα σε καθημερινή βάση, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.
Αυτή τη φορά επιστρέφουν στο… μετά-πρωινό, με την εκπομπή “Επιλογές”, που θα προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα, 09.00-12.00, με την προσδοκία να κερδίσει ένα κοινό που δεν έχει σήμερα τηλεοπτική στέγη.

ysterografa.gr 

Θα “τελειώσει” ο Μπάιντεν τον Σάντερς στο Μίσιγκαν;

 Θα “τελειώσει” ο Μπάιντεν τον Σάντερς στο Μίσιγκαν;
Του Φρίξου Παλαιολόγου

Οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ έχουν ήδη “λοκάρει” το επόμενο πεδίο… μητέρας των μαχών. Στις 10 Μαρτίου, τη… δεύτερη Σούπερ Τρίτη για τον Δημοκρατικούς, ο Τζο Μπάιντεν θα έχει την ευκαιρία να “τελειώσει” τον Μπέρνι Σάντερς, κεφαλαιοποιώντας στο έπακρο το μομέντουμ που έχει διαμορφώσει στην κοινωνική βάση του Δημοκρατικού Κόμματος.
Και όχι… οπουδήποτε, αλλά στην Πολιτεία του Μίσιγκαν. Την Πολιτεία… φετίχ, που το 2016 κέρδισε ανέλπιστα ο Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα να κερδίσει έτσι και την πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, που του επέτρεψε να στρογγυλοκαθίσει στο Οβάλ Γραφείο, παρά την ήττα του από τη Χίλαρι Κλίντον στη λαϊκή ψήφο.
Το “βαθύ κόμμα” των Δημοκρατικών παίζει τα ρέστα του στο Μίσιγκαν, ώστε να απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό από τον… πονοκέφαλο που συνιστά για το “σύστημα” ο Μπέρνι Σάντερς. Και, όπως φαίνεται, στην προσπάθεια αυτή διαδραματίζει παρασκηνιακό ρόλο και η Μισέλ Ομπάμα.

ysterografa.gr

Super League 2: Με πέναλτι του Λουκίνα ο Πλατανιάς, 1-0 τον Καραϊσκάκη

Super League 2: Με πέναλτι του Λουκίνα ο Πλατανιάς, 1-0 τον Καραϊσκάκη (βαθμολογία, vid)
Με πέναλτι του Λουκίνα ο Πλατανιάς επικράτησε εντός έδρας του Καραϊσκάκη με 1-0 για την 20η αγωνιστική της Super League 2.
Τι και αν ο Καραϊσκάκης ήταν καλύτερος στον αγώνα ο Πλατανιάς ήταν αυτός που πήρε στο τέλος τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ αλλά οι τελικές τους προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο.
Από την άλλη οι Κρητικοί προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης ήρθε στο 86'.

Από Μάρτη… καλοκαίρι, η Football League τελειώνει τον Μάρτιο

Από Μάρτη… καλοκαίρι, η Football League τελειώνει τον Μάρτιο
Διαβάζοντας αυτές τις ημέρες τα ρεπορτάζ και τις δηλώσεις παικτών και στελεχών ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League μπαίνει κάποιος άμεσα στο κλίμα μάχης και αγωνίας που κυριαρχεί τόσο στις πρώτες όσο και στις τελευταίες θέσεις. Η έκφραση «τελικός για την άνοδο» και για την παραμονή αντίστοιχα, χρησιμοποιείται κατά κόρον από ποδοσφαιριστές και

Πέθανε ο Μιχάλης Τροχανάς, πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ

Πέθανε ο Μιχάλης Τροχανάς, πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ
Έφυγε από την ζωή το βράδυ της Πέμπτης ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς σε ηλικία 84 ετών.
Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο Μιχάλης Τροχανάς είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών από τους Μελισσανίδη – Καρρά μέχρι να παραχωρήσει τις μετοχές του στην πολυεθνική Enic. Ήταν το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 1995 μέχρι και το 1999.
Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ καταβάλλοντας περίπου 1,5 δις δραχμές, ενώ όταν αποχώρησε και μεταβίβασε τις μετοχές στην Enic, αποκόμισε 2,4 δις δραχμές σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής εκείνης.
Επί των ημερών του, υπήρξε η αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη, η απόκτηση του Ντέμη Νικολαΐδη από τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ η ΑΕΚ κατέκτησε δυο Κύπελλα.

Εκδήλωση: Ντρέδες και έτσι ξεκίνησε η επανάσταση στη Μεσσηνία

O Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Οιχαλίας, ο Δήμος Τριφυλίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν σε εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου προς τιμή των Ντρέδων, ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 με θέμα: "και μίαν σημαίαν από λευκό πανίον επάνω εις ένα κάλαμον” Ντρέδες... και έτσι ξεκίνησε η επανάσταση στη Μεσσηνία την Δευτέρα, 16 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα).
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
-Μελέτιος - Αθανάσιος K. Δημόπουλος, Πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Αιματολογίας - Ογκολογίας, Διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ
- Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου
- Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας
- Παναγιώτα Φ. Γεωργακοπούλου, Δήμαρχος Οιχαλίας
- Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
- Παναγιώτης Λούτος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων- Συνδέσμων Τριφυλίας
- Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
- Χρίστος Παναγόπουλος, Πρέσβης επί τιμή
- Αλέξης Χαρίτσης, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Μεσσηνίας - Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
- Άγγελος Συρίγος, αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βουλευτής Α’ Αθηνών, ΝΔ.

Συντονίζει η Βίκυ Φλέσσα, Kλασσική Φιλόλογος - δημοσιογράφος

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ • ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δηλώσεις συμμετοχής: www.nyc.gr/about-nyc/events/ntredes#undefined3


New York College

Κορωνοϊός: 45 τα κρούσματα με 14 νέα -Στοπ σε οργανωμένες εκδρομές


Ακόμα δεκατέσσερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, έντεκα από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους και τρία ακόμα κρούσματα από επαφές τους.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο 9ο δημοτικό σχολείο. Σύμφωνα το υπουργείο Υγείας, το κρούσμα είναι μέσα στα 14 που ανακοινώθηκαν.
Ο ιός είναι πάρα πολύ εύκολο να περάσει τα σύνορα και διαδίδεται κάτω από τη μύτη μας, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου και εξήγγειλε την απαγόρευση των οργανωμένων εκδρομών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεραμέως για κορωνοϊό: Πότε θα δοθεί εντολή για γενικό κλείσιμο των σχολείων
Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας ακόμα 21

Συσκεψη στη Π.Ε. Κορινθίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της λοιμώδης νόσου COVID-19 του νέου Κορωνοϊού


Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ Αναστάσιος Γκιολής με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της λοιμώδης νόσου COVID-19 του νέου Κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη χώρα μας.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν: Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγόρης Καρπούζης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Κορινθίας κα Σοφία Κοκλώνη, οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι του Νομού, οι Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μιχάλης Πέρρος, η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας κα Ρούλα Χαρίτου και κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορινθίας.

Τοποθέτηση Γίωργου Ψυχογιού στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις»



Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Ο κος Ψυχογιός επεσήμανε ότι είχε προετοιμαστεί και βρισκόταν σε διαδικασία διαβούλευσης από την προηγούμενη κυβέρνηση, αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία. Τόνισε ότι η νομοθεσία που αφορά τους κανόνες, τις δικλείδες και

Δημοτικά Συμβούλια: Μειώθηκαν οι αρμοδιότητές τους με εκπρόθεσμη Τροπολογία

Με τη 2η Πολυτροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών εκπρόθεσμα, λίγο πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου-“σκούπα”, αφαιρέθηκαν δύο αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια και μεταφέρθηκαν στις ...

Κοινωνικό Μέρισμα -Ενστάσεις: Αρνητικό ρεκόρ δικαιούχων -Πώς θα ειδοποιηθούν οι απορριφθέντες

Μόλις 12.200, από 17.000 που είχε αρχικά ανακοινώσει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος είναι οι δικαιούχοι που έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα 2019, μετά από τη διαδικασία των ενστάσεων. Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr από το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας όσα είχε γράψει προ ημερών η ιστοσελίδα για λιγότερους από τους 17.000 δικαιούχους.
Όσον αφορά του πώς θα ενημερωθούν οι 27.800, από τους 40.000 που είχαν

Επιπλέον 57 αλλαγές στο Ν/Σ για Αιρετούς και Υπαλλήλους

Σε συνέχεια των 16 τροποποιήσεων  που κατατέθηκαν με τη διαδικασία των “νομοτεχνικών βελτιώσεων” στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών την 24η Φεβρουαρίου, χθες στην Ολομέλεια, πριν την ψήφισή του, κατατέθηκαν επιπλέον 57 με την ίδια διαδικασία ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το θέμα ως θέμα ασύμμετρης εισβολής και απειλής, πρέπει να ξέρετε ότι οι εισβολείς δεν είναι παρά ταλαιπωρημένοι και ευάλωτοι άνθρωποι, οικογένειες με μωρά παιδιά και αυτές οι ανοησίες ας μείνουν μόνο στα λόγια, γιατί αν δεν μείνουν στα λόγια και ξεφύγουν και στην πράξη, θα έχουμε και άλλα δυστυχήματα και πνιγμούς αθώων ανθρώπων, όπως αυτό το περιστατικό που είδαμε λίγες μέρες πριν έξω από την Κω.
Τι ακριβώς μας λέτε σήμερα -και το λέγατε και παλιότερα- που δεν κάθεστε στην καρέκλα της Αντιπολίτευσης, αλλά έχετε την ευθύνη της διαχείρισης; Πώς ακριβώς θα φυλάξετε τα θαλάσσια σύνορα; Το Δίκαιο της Θάλασσας θα το εφαρμόσετε; Το Διεθνές Δίκαιο θα το εφαρμόσετε; Τι ακριβώς θα κάνετε; Πείτε μας να ξέρουμε κι εμείς.

Μάχες στη Β ΄Κορινθίας (22η αγωνιστική)


https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/12/aetkrso.jpg
Επιστροφή στη μπάλα και στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας ,αυτό το Σαββατοκύριακο  (7-8/3/2020) και ώρα 15:00, με την διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής..
Η αρχή ,αύριο Σάββατο , από την Αρχαία Κόρινθο όπου ο Άγιος Γέώργιος μάχεται με τον Άρη Βοχαϊκού. 
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή, με τους πρωτοπόρους Αγίους Θεοδώρους να μαχονται απέναντι στον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ την ίδια στιγμή στο Λέχαιο ο Ολυμπιακός Άσσου αγωνίζεται με τον Αστέρα Κορίνθου. 
Στον Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου μάχεται με τον ΠΑΣ Κλένια, και στον Άγιο Βασίλειο η Πρόοδος υποδέχεται τον Πανσολυγειακό. 
Μάχη για την παραμονή τους  στην κατηγορία ,δίνουν στο Δερβένι, Πανευρωστινιακός και Εθνικός Ξυλοκερίζης, ενώ ενδιαφέρον  παρουσιάζει  και ο αγώνας  του Αετού Κρυονερίου με τον ΑΟ Ασπροκάμπου. 
Τέλος στο Ζευγολατιο ο ΑΣ Ρομά αντιμετωπίζει τον Βελλερεφόντη Αρχαίας Κορίνθου 



22η Αγωνιστική

Σάββατο  7/3/20, 15:00
Αγ. Γεώργιος
-
Άρης Βοχαϊκού

Κυριακή 8/3/20, 15:00
Αγ. Θεόδωροι
-
Ηρακλής Λεχαίου
Ολυμπιακός Άσσου
-
Αστέρας Κορίνθου
ΠΑΣ Κύψελος
-
ΠΑΣ Κλένια
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
-
Πανσολυγειακός
Πανευρωστινιακός
-
Εθνικός Ξυλοκερίζης
Αετός Κρυονερίου
-
ΑΟ Ασπροκάμπου
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού
-
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου


Α΄ Κορινθίας: Μάχες παραμονής σε Πετρί, Ξυλόκαστρο και Κιάτο ( 22η Αγωνιστική)


https://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2018/12/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1.jpg

Με την 22η αγωνιστική ημέρα, συνεχίζεται αύριο Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00, μετά από την διακοπή του το περασμένο Σάββατο, λόγο αποκριάς, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Η αγωνιστική περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και ντέρμπι,
 Στο Χιλιομόδι , ο ήδη πρωταθλητής Ατρόμητος υποδέχεται τον Παννεμεατικό , ενώ στο Ζευγολατιό, η Ελλάδα Βέλου μάχεται με τον Πέλοπα Κιάτου. Τόσο ο Παννεμεατικός όσο και ο Πέλοπας αναζητούν θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ»  , ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό , ενώ την ίδια στιγμή στο «Θώδειο» ο ΑΟ Λουτρακίου μάχεται απέναντι στον Τενεάτη.
Στο Συνοικισμό ο ΠΑΣ Κόρινθος υποδέχεται τον ουραγό Ολυμπιακό Λουτρακίου., ενώ στο Πετρί η τοπική Θύελλα, υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου..
Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αντιμετωπίζει , στο τοπικό ντέρμπι και στην κοινή τους έδρα, τον Πανκαμαριακό , που αναζητεί βαθμούς παραμονής στην κατηγορία, όπως και η Θύελλα Κ. Διμηνιού που μάχεται ,στη Τραγάνα του Κιάτου , με τον ΑΟ Ζευγολατιού

Η 22η αγωνιστική (7/3, 15:00):
Ατρόμητος Χιλιομοδίου – Παννεμεατικός
ΑΟ Λουτρακίου – Τενεάτης
Ελλάς Βέλου – Πέλοπας Κιάτου
Αστέρας Δερβενίου – Ισθμιακός
Θύελλα Πετρίου – Σαρωνικός Γαλατακίου
ΠΑΣ Κόρινθος – Ολυμπιακός Λουτρακίου 

Θύελλα Κ. Διμηνιού – ΑΟ Ζευγολατιού  
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Πανκαμαριακός

Η Ρόδος απέχει μόνονένα βαθμό από την άνοδο. Η Κόρινθος 2006 θ΄ αγωνισθεί κατά της Μαρκό.


Γ' Εθνική: Φινάλε με νίκη της Ρόδου στη Νέα Αρτάκη (αποτελέσματα, βαθμολογία)
Κανονικά θα αγωνιστεί η Κόρινθος ’06 την Κυριακή (8/3), στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μαρκό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πρόστιμο για τις κάρτες των ποδοσφαιριστών πληρώθηκε και έτσι, η ομάδα θα παίξει . Μία 3η μη συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος για την κορινθιακή ομάδα , θα σήμαινε και τον απευθείας υποβιβασμό της στο τοπικό πρωτάθλημα.