Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του PLP



Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του PLP, με την Φωτούλα Δημητριάδη

Δημοσκόπηση Pulse: «Πράσινο» για τη φύλαξη στον Έβρο – Μεγάλη ανησυχία για τις κινήσεις Ερντογάν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/dimoskopisi-500.jpg
Την στάση των Ελλήνων έναντι του κορωνοϊού και του μεταναστευτικού αλλά και το άνοιγμα της ψαλίδας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νεά δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.
Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού με την Σία Κοσιώνη, η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας στο 39% και προηγείται με

Κορωνοϊός: Σκηνές από Γουχάν στην Αμαλιάδα – Νέκρωσαν τα πάντα μετά τα δύο κρούσματα

Σε έρημη πόλη έχει μετατραπεί σήμερα η Αμαλιάδα, μετά την γνωστοποίηση των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού από την πόλη.
Οπως αναφέρει το patrisnews.com Το δημαρχείο και οι δημοτικές υπηρεσίες είναι κλειστές, όπως και τα σχολεία. Αντίθετα ανοιχτό είναι το Δικαστικό Μέγαρο αφού απαιτείται απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κόσμο.
Τα καταστήματα στην πόλη είναι σχεδόν άδεια και οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.
Σε εξέλιξη από χθες το βράδυ είναι η διαδικασία απολύμανσης της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ


Σας ενημερώνουμε ότι η  προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου, εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ  Κορινθίας και της Οργάνωσης Μελών Σικυωνίων στο Κιάτο με εισηγητές την Έφη Αχτσίογλου και τον Ανδρέα Νεφελούδη  ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ  λόγω  των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοιού.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ - Η ΔΝΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Υιοθετώντας το κεντρικό σύνθημα του Υπουργείου Υγείας : "δε φοβόμαστε - προστατευόμαστε" η Διεύθυνση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία θεραπευομένων, προσωπικού και συνοδών από τον κορονοιό. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, του ΚΕΛΠΝΟ και του Υπουργείου Υγείας το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ εφαρμόζει τα εξής μέτρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου: αυστηρή τήρηση των ωρών του επισκεπτηρίου,

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - Κ.ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ: " Συνεχίζουμε και ενισχύουμε τη συνεργασία μας με όλους το Δήμους της Περιφέρειας"



Μία ξεχωριστή επιστημονική εκδήλωση που "αγκαλιάστηκε" θερμά από τους πολίτες της Λακωνίας πραγματοποιήθηκε χθες ( Τετάρτη 4/3/20 ) στο μοναδικό χώρο του Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού της Σπάρτης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά μία συνθετική προσέγγιση στο θέμα των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών ( Δ.Α.Δ. ) που απασχολεί καθημερινά όλο και περισσότερο κόσμο. Την εκδήλωση διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ" σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη εκδήλωση έθεσε υπό την αιγίδα του ο Δήμος Σπάρτης που για πρώτη φορά συνεργάστηκε με ένα ιδιωτικό Κέντρο όπως είναι το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ  και προχώρησε στη

Επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως και τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης

 Αποτέλεσμα εικόνας για τασουλασ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και προς 45 Προέδρους των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας προκειμένου να τους ενημερώσει για τα διαδραματιζόμενα στα ελληνοτουρκικά σύνορα εξαιτίας της οργανωμένης από την Τουρκία απόπειρας εισβολής στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.
Ακολουθούν:
·         Η Επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
·         Ο κατάλογος των 45 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στους Προέδρους των Κοινοβουλίων των οποίων απεστάλη η Επιστολή.

Πειθαρχική Επιτροπή: Αφαίρεση 7 βαθμών σε ΠΑΟΚ και 12 σε Ξάνθη!

 Πειθαρχική Επιτροπή: Αφαίρεση 7 βαθμών σε ΠΑΟΚ και 12 σε Ξάνθη! Super League 1: Η βαθμολογία μετά την αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη
Η τροπολογία της κυβέρνησης που πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή είναι αυτή που οδήγησε στον μη υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Βάσει αυτής δίκασε ο Αθλητικός Δικαστής, ο οποίος έκρινε μεν παράνομες πράξεις ΠΑΟΚ και Ξάνθη αναφορικά με το αδίκημα της μετοχικής σύνθεσης των Θρακιωτών και της πολυϊδιοκτησίας τους με τον ΠΑΟΚ, επέβαλε δε ποινές ελαφρύτερες από αυτές που πρότεινε η ΕΕΑ.
Η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν να αφαιρεθούν

Τσιόδρας: Στα 31 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

 
 Aπό τους ελέγχους στους ταξιδιώτες του λεωφορείου 21 από τους 24 ελεγχθέντες παρουσιάστηκαν θετικοί στον ιό. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Μετά τις ανακοίνωσεις του κ. Τσιόδρα ο επιβεβαιωμένους αριθμός κρουσμάτων στη χώρα φτάνει στα 31.
«Όπως όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εξάρσεως του ιού είναι υψηλός. Ειδικά από άτομα που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο Ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα.
 Υπενθυμίζουμε ότι το δέκατο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (05/03). Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.
Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

ΟΑΕΔ -νέα Κοινωφελής: Υπεγράφη η ΚΥΑ για 36.500 προσλήψεις (απόφαση)

 
Την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΚΥΑ σχετικά με τον αναμορφωμένο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων υπέγαψαν σήμερα οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΑΕΔ-Νέα Κοινωφελής: Ποιοι ωφελούμενοι προηγούμενων προγραμμάτων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση
Ο βασικός σκοπός του νέου Προγράμματος 8μηνης διάρκειας, είναι η επανασύνδεση των

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Ειδικό Απεσταλμένο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για τη Ν.Α. Ευρώπη

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με τον Ειδικό Απεσταλμένο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για θέματα Ν.Α. Ευρώπης και επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. του ΟΑΣΕ, κ. Mark Pritchard, βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος.
Ο κ. Τασούλας ενημέρωσε τον κ. Pritchard  για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, δίνοντας έμφαση στον αγώνα που καταβάλλει η Ελλάδα για τη διαφύλαξη τόσο των ελληνικών όσο και των ευρωπαϊκών συνόρων απέναντι στην προκλητική και παραβατική στάση της Τουρκίας που συνεχίζει την απαράδεκτη εργαλειοποίηση του προβλήματος των μεταναστών και των προσφύγων, υποκινώντας την παράνομη διακίνησή τους.
Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο βουλευτής κ. Άγγελος Συρίγος, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Συνάντηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιορδανίας με τον Πρέσβη της Ιορδανίας στην Αθήνα

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας και την κοινή αντίληψη για ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, επιβεβαίωσαν σε σημερινή συνάντησή τους ο Πρέσβης του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας κ. Ahed Sweidat και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιορδανίας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Βλάχο, τον Αντιπρόεδρο κ. Αθανάσιο Αθανασίου και την Γραμματέα κυρία Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου.

Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, έγινε ειδική αναφορά στο θέμα του μεταναστευτικού ζητήματος, που απασχολεί σοβαρά και τις δύο χώρες, καθώς και στην προσπάθεια και επιθυμία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ιορδανίας για εξεύρεση ειρηνικής λύσης, μέσα από διάλογο και συνεργασία.
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Κορωνοϊός: Στους Δήμους εξαιρετικα επείγουσα Εγκύκλιος για τα κολυμβητήρια



Εγκύκλιο με την ένδειξη “εξ.επείγον” απέστειλε την 4η Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας σε όλους τους ΟΤΑ Α’ βαθμού της Χώρας,καθώς και σε όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, με θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας στις κολυμβητικές δεξαμενές περιοχής ευθύνης τους. 
Επιπλέον, η Εγκύκλιος κοινοποιείται σε όλες τις Περιφέρειες και συγκεκριμένα σε όλες τις Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας, οι οποίες καλούνται όπως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, εντατικοποιήσουν τους υγειονομικούς ελέγχους στις κολυμβητικές δεξαμενές περιοχών ευθύνης τους.

Γιώργος Ψυχογιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τους Συνεταιρισμούς βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα»




Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις».

Ο κος Ψυχογιός ανέφερε ότι οι συνεταιρισμοί από Ενώσεις προσώπων γίνονται Ενώσεις κεφαλαίων, παραβιάζοντας παράλληλα πολλές από τις επτά συνεταιριστικές αρχές, όπως αυτή της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας στη λειτουργία τους, αλλά και της περιουσίας του που ανήκει στις γενεές και όχι ως στους μετόχους-μέλη.

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


https://www.pssecurity.gr/wp-content/uploads/2016/09/client-14.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Λουτράκι    05/03/2020
            ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                              Αριθ. Πρωτ.: 3697
                  Δ  Η  Μ  Ο  Σ                                           
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
                 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 



Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι, 2ος όροφος) την 12η Μαρτίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:



            1.Ανάκληση ή μη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κ.Υ.Ε. "Οβελιστήριο" στο Λουτράκι.



            2. Ανάκληση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας  Κ.Υ.Ε. στο Λουτράκι, λόγω διακοπής εργασιών του στη Δ.Ο.Υ.


                                                                            Ο Πρόεδρος 


                                                                   Σακελλαρίου Αναστάσιος
                                                                         Αντιδήμαρχος

Βροχή 18 βουλευτικών Τροπολογιών για την Αυτοδιοίκηση


Πλήθος εκπρόθεσμων Τροπολογιών κατατέθηκαν από βουλευτές ενόψει της σημερινής ψήφισης του Νομοσχεδίου-σκούπα του Υπουργείου Εσωτερικών.Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες μετρήσαμε 18 βουλευτικές Τροπολογίες, χωρίς σε αυτές να ...
  

Επαφές στην Κύπρο ο Χρίστος Δήμας. ( ΦΩΤΟ)

 
Επαφές στην Κύπρο είχε την Τετάρτη 4/3 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία κ. Χρίστος Δήμας. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης ήταν μαζί με τον Κύπριο ομόλογο του Κυριάκο Κόκκινο, κεντρικοί ομιλητές σε εκδήλωση που διοργάνωσε το CERIDES- Excellence in Innovation & Technology με θέμα την Έρευνα και την Καινοτομία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

17 Απριλίου το πρώτο "σφύριγμα" του τρένου στη Δυτική Κορινθία


https://www.ergose.gr/wp-content/uploads/2020/01/DSC02953-min-scaled.jpg 
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των δρομολογίων του τρένου στο στη Δυτική Κορινθία, μετά από 12 χρόνια οπότε και καταργήθηκε η παλιά σιδηροδρομική γραμμή, η οποία καθημερινά ένωνε το Δερβένι , το Ξυλόκαστρο το Κιάτο με την Αθήνα και όχι μόνον.
Αν και ημιτελές το έργο επέκτασης της νέας γραμμής από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη του Αιγίου, το δοκιμαστικό δρομολόγιο στις σήραγγες (παρουσία, μηχανικών, τεχνικών, πυροσβεστών και αστυνομικών) άναψε το «πράσινο φως» στην αμαξοστοιχία του Προαστιακού, για ταξίδι εντός του Απριλίου.
Πηγές του ΟΣΕ, ανέφεραν , ότι εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, η πρώτη ντιζελάμαξα 3 βαγονιών θα κάνει το πρώτο επίσημο δρομολόγιο πριν από το Πάσχα και μάλλον την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου.
Η νέα διπλή γραμμή είναι 71 χιλιομέτρων και κρίνεται ασφαλής, ωστόσο μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν εκδοθεί τα ανάλογα πιστοποιητικά για τα 6 τούνελ και κυρίως για το μεγαλύτερο της Τράπεζας (2.650 μέτρων) και το επίσης ξεχωριστό του Πλατάνου (2.300 μ.).
Αυτές τις ημέρες θα γίνει η σηματοδότηση, με προσοχή σε πολλά σημεία επίφοβα για πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ και μετά τη έναρξη των δρομολογίων έργα αναγκαία θα συνεχίσουν να εκτελούνται, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.
Στο Αίγιο πια ο νέος τερματικός σταθμός θα είναι κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου ήδη γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης από την οδό Κορίνθου μέχρι εκεί, ενώ ενδιάμεσοι σταθμοί και Στάσεις  θα είναι νωρίτερα το Διμηνιό, το Ξυλόκαστρο, η Λυκοποριά, η Λυγιά ( Δερβέν), η Ακράτα,  ο Πλάτανος, το Διακοπτό και η Ελίκη.
Αργότερα, με την ηλεκτροκίνηση (τέλη 2021), η ταχύτητα της αμαξοστοιχίας θα είναι 200χλμ/ώρα από Κιάτο μέχρι Λυκοποριά και 150χλμ/ώρα από εκεί μέχρι το Αίγιο.

Ολιγόωρος νυχτερινός αποκλεισμός κυκλοφορίας στον κόμβο Δερβενίου


Για την εκτέλεση εργασιών ανέγερσης μεταλλικών προβόλων που αφορούν το νέο αναλογικό σύστημα διοδίων της Ολυμπίας οδού, θα εφαρμοστούν ολιγόωροι νυχτερινοί αποκλεισμοί κυκλοφορίας στους κλάδους εξόδου από Πάτρα και εισόδου προς Πάτρα  την Πέμπτη 5/3από τις 21:00 το βράδυ έως τις 06:00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, στον Κόμβο Δερβενίου (Χ.Θ. 140,4), κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών και των γειτονικών Κόμβων Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 119,5) και Ακράτας (Χ.Θ. 146,5),

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα σχηματικά διαγράμματα.



Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή τεχνικού προβλήματος, οι εργασίες θα  υλοποιηθούν κατ’ αναλογία την επόμενη μέρα.
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

Η αποστομωτική απάντηση ενός Εβρίτη στην κ. Ακρίτα

 
«Αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω μια απάντηση στο άρθρο της κας Έλενας Ακρίτα για την κατάσταση στον Έβρο.
Επειδή κυρία Ακρίτα είπατε τη γνώμη σας, θέλω να πω και εγώ τη δική μου, ένας Εβρίτης, ένας Ορεστιαδίτης που έζησε τα γεγονότα λίγο πιο κοντά από εσάς.
Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα 20χρονα παλικάρια μας μια χαρά ξέρουν να χειρίζονται τα όπλα τους και αν χρειαστεί θα είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί αυτό που μετράει είναι η ψυχή κι όχι η ηλικία. Γιατί καλό είναι να μη μισούμε κανέναν αλλά επειδή δεν μιλήσατε καθόλου για αγάπη, σας υπενθυμίζω αυτή τη μαγική λέξη και το τι μπορεί να κάνει η Αγάπη για την Πατρίδα.