Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Europa League: Με Γουλβς ο Ολυμπιακός στους «16». Όλα τα ζευγάρια

Europa League: Με Γουλβς ο Ολυμπιακός στους «16». Όλα τα ζευγάρια (vids)
 Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Γουλβς στη Νιόν για τη φάση των «16» του Europa League. Όλα τα ζευγάρια.
Ξανά Αγγλία ο Ολυμπιακός που θα αντιμετωπίσει τη Γουλβς του Ποντένσε στους «16» του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην κλήρωση της Νιόν σ'ημερα το μεσημέρι (28/2, 14:00).
Πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη στις 12 Μαρτίου και ρεβάνς στην Αγγλία στις 19 Μαρτίου, αφού ο Ολυμπιακός βγήκε πρώτος από την κληρωτίδα.
Δείτε αναλυτικά ζευγάρια των «16»:
Μπασακσεχίρ - Κοπεγχάγη
Ολυμπιακός - Γουλβς
Bόλφσμπουργκ - Σαχτάρ
Ρέιντζερς - Λεβερκούζεν
ΛΑΣΚ Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άιντραχτ/Ζάλτσμπουργκ - Βασιλεία
Ίντερ - Χετάφε
Σεβίλλη - Ρόμα

====================
 Που βρίσκεται το Γουλβερχάμπτον
Το Γουλβερχάμπτον (αγγλ.: Wolverhampton) είναι πόλη και μητροπολιτική περιοχή των Γουέστ Μίντλαντς στην Αγγλία. Το 2011 είχε πληθυσμό 249.900, αποτελώντας τη 12η μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας.
Απόσταση κατά μήκος της διαδρομής London - Γουλβερχάμπτον221 km (137 miles) . Εκτιμώμενος χρόνος ταξιδιού 2 h. 40 min

ΑΣΕΠ -1Κ/2020: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η πολυ-προκήρυξη για 21 φορείς (πίνακας)

Την προκήρυξη 1Κ/2020 για 79 θέσεις σε 21 φορείς του Δημοσίου (πολυ-προκήρυξη) έστειλε σήμερα στο Εθνικό Τυπογραφείο το ΑΣΕΠ, επιβεβαιώνοντας πλήρως δύο σχετικά ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, τόσο ως προς το χρόνο έκδοσης της προκήρυξης όσο και ως προς την κατανομή των θέσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ: 
Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα εννέα (79) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς.
Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων).
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Κ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
ΑΣΕΠ: Ιδού οι προκηρύξεις για νέες μόνιμες θέσεις & αποτελέσματα (έγγραφα)

aftodioikisi.gr

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Αποτυχημένη η διασπορά πληροφοριών από ανώνυμες πηγές και το επικοινωνιακό στήσιμο των ελληνόφωνων τηλεοπτικών καναλιών που επί 25' μας ενημέρωναν για τον Ερντογάν, για τη δημιουργία πανικού και συνθηκών ανατροπής των προγραμματισμένων αλλαγών στην ηγεσία και λειτουργία του πυρήνα της χώρας μας. Σύντομα πάντως και μετά τη δυναμική αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, των Υπουργών Χρυσοχοϊδη, Πλακιωτάκη, Στεφανή και Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρου η Τουρκία ενημέρωσε επίσημα ότι δεν έχει αλλάξει πολιτική στη διαχείριση των μεταναστών, οπότε δεν δικαιολογείται και τόση ταραχή. Μετά το συντριπτικό και προειδοποιητικό στρατιωτικό χτύπημα της Ρωσίας στη χώρα, στο έδαφος της οποίας στο πρόσφατο παρελθόν είχε δολοφονηθεί πισώπλατα ο Πρέσβης της και καταρριφθεί πολεμικό αεροσκάφος της, η Τουρκία θρηνεί τις απώλειές της με ένα τσαλακωμένο πολιτικό προφίλ του Ταγίπ Ερντογάν. Απορία αποτελεί στο τι επιδιώκει και η προσφυγή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για θέματα της εθνικής πολιτικής της.

ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ. ΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! - ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ


Μια διαφορετική ματιά στις αναπτυξιακές διαταραχές θα επιχειρήσει να ρίξει η ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στη Σπάρτη σε συνεργασία με το τοπικό Κέντρο Κοινότητας. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 ( ώρα 17:00 ) στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού ( Όθωνος Αμαλίας 129 - Σπάρτη ). Ολόκληρο το θέμα της επιστημονικής εκδήλωσης είναι: "Αναπτυξιακές διαταραχές.Μια άλλη οπτική γωνία. Τι δε γνωρίζουμε".
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της εκδήλωσης διακεκριμένοι επιστήμονες διαφόρων ιατρικών και άλλων ειδικοτήτων θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το πολύπλοκο θέμα των αναπτυξιακών διαταραχών και θα προσπαθήσουν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον. Αναλυτικά οι επιστήμονες που θα μιλήσουν στην εκδήλωση της Σπάρτης είναι οι εξής:

Τα "ζευγάρια" της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

https://apopsi24.gr/wp-content/uploads/2017/11/8eb26c25fba6dafca6109525352be910_XL-770x578.jpg
Με κλήρωση που έγινε  προχτές  Τετάρτη ( 26 / 2/202), στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθία; ,αναδείχτηκαν , τα 2 "ζευγάρια" της ημιτελικής   φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας.

Τα "ζευγάρια":
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQzPqzM7sYS0eCZNGA8nr12SH35jFeaPEWzr_817rfcBopcR-tI
Ελλάς Βέλου – Κόρινθος ’06 και

 https://epskor.gr/media/bearleague/bl14755856292814.pnghttps://epskor.gr/media/bearleague/bl14755854172056.png
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – ΑΟ Λουτράκι 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΚ οι αγώνες της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου είναι διπλοί.
Ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Κορινθίας οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 11 Μαρτίου σε Βέλο και Ξυλόκαστρο και οι επαναληπτικοί θα γίνουν την Τετάρτη 18 Μαρτίου, σε Κόρινθο και Λουτράκι. Ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει στο Στάδιο Κιάτου τον Απρίλιο, σε ημερομηνία που θα οριστεί, μετά τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης.

Οι σημαντικότερες διατάξεις για την Αυτοδιοίκηση στο Ν/Σ ΥΠΕΣ

Μία εβδομάδα κλείνει σήμερα από την κατάθεση του Νομοσχεδίου-“σκούπα”του Υπουργείου Εσωτερικών.  Συγκεντρώνουμε λοιπόν, κατωτέρω όλες τις αναλύσεις για τις σημαντικότερες από τις διατάξεις του, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδίως δε τους Αιρετούς που την υπηρετούν  ...

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο της σπουδαίας συγγραφέως Άλκης Ζέη

  https://newmedia.thebest.gr/i/w400/elqajzxrku5e58a867aa4d5.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο της πολυβραβευμένης συγγραφέως  Άλκης Ζέη. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη την Άλκη Ζέη, την πολυαγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, τη δημιουργό έργων που αποτέλεσαν σταθμούς στην ελληνική λογοτεχνία για παιδιά.
Η Άλκη Ζέη με τα σπουδαία κείμενα της, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες, κατάφερε να ταξιδέψει το ελληνικό παιδικό μυθιστόρημα πέρα από τα σύνορα της χώρας μας και να «μιλήσει» με τις συναρπαστικές της ιστορίες, στις ψυχές εκατομμύριων παιδιών και εφήβων παγκοσμίως, κάνοντας τους να αγαπήσουν τα βιβλία και τη λογοτεχνία.
Αποτύπωνε πάντα τις προσωπικές της εμπειρίες υπό το πρίσμα των πολιτικών γεγονότων, με ένα τρόπο άμεσο και ιδιαίτερο, δημιουργώντας εμβληματικά βιβλία όπως  «Το καπλάνι της βιτρίνας», για τα οποία έλαβε  σπουδαίες διακρίσεις στη διάρκεια της  μακράς πορείας της.
Ο θάνατός της αποτελεί μεγάλη απώλεια για τα σύγχρονα ελληνικά γράμματα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της». 


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Όμηρος των Καταλανών!..

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία για το χάος που επικρατεί στην Ισπανία, ενημερώνω πως από την περασμένη Τετάρτη ο (άνευ δεδηλωμένης) πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους Καταλανούς αυτονομιστές, από την αποχή των οποίων εξαρτάται η παραμονή του στην κυβέρνηση.

Μια ορισμένη από τον Σάντσεθ αντιπροσωπεία συζητά με την εθνικιστή αυτονομιστή πρόεδρο της Καταλονίας, Κιμ Τόρα, ο οποίος επιμένει για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με σκοπό την απόσχιση της περιφέρειας από τον εθνικό κορμό.

ΑΝΑΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Της Λέττας Καλαμαρά

Εθνικός συναγερμός με την απρόκλητη επίθεση του Σουλτάνου και Συμμάχου Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας. Την αποτυχημένη κατάληψη εδαφών στη Συρία και τη στρατιωτική ήττα του αντιστρέφει προς τη Σύμμαχο του, κατά παράβαση συνθηκών και άρθρων του Συμφώνου Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Επιλέγει μετά από Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του την ασύμμετρη επίθεση με το όπλο των μεταναστών-προσφύγων. 

CORONAVIRUS: Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Έφθασε από την Ιταλία και όχι την Κίνα όπως αναμενόταν ο Coronovirus για να αναμετρηθεί με το Ελληνικό Κράτος και το λαό του. Η Ελλάδα ακολούθησε ένα μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών Κρατών που διαχειρίστηκαν ορθά και ιχνηλάτησαν αμέσως τα κρούσματα τους μέχρι σήμερα, χωρίς πανικό και περιορίζοντας τα, όπως η Φιλανδία (2), το Ηνωμένο Βασίλειο (15), το Βέλγιο (1), Γερμανία (26) η Ισπανία (15). Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εμφανίστηκε αδύναμη κρατικά να τον αντιμετωπίσει ήταν η Ιταλία (528) που γειτνιάζει με την Ελλάδα και εξήγαγε τον ιό στα μέρη μας τις τελευταίες ημέρες και ώρες.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΤΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΚΟΥΛΟΥΜΑ






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Λ. ΦΡΑΝΤΖΗ 2

20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Αριθμ. πρωτ. 13776) την  Πέμπτη 27/02/2020 και ώρα 18:46 ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

            Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με αίσθημα ευθύνης για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας προχωρά στην εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης, ακυρώνοντας όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.

            Συμμεριζόμαστε και μοιραζόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών του τόπου και την απογοήτευση όλων όσων εργάστηκαν για την υλοποίηση των εκδηλώσεων, αποτελεί όμως πρώτιστο καθήκον η προστασία της υγείας των πολιτών, ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων υγείας.





Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ





ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Κυρίαρχος της Ευρώπης ο θρύλος Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2 Επική πρόκριση του Ολυμπιακού με νίκη στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ με 2-1. Οι ερυθρόλευκοι έγραψαν ιστορία με την τεράστια επιτυχία τους στην παράταση. Σισέ και Ελ Αραμπί τα γκολ της ομάδας του Πειραιά

 Ο Ολυμπιακός έγραψε μια «χρυσή» σελίδα δόξας στην ιστορία του κατακτώντας μια τεράστια πρόκριση επί της Άρσεναλ, επικρατώντας των λονδρέζων με 2-1 στην παράταση. Οι πειραιώτες απέκλεισαν το μεγαθήριο που λέγεται Άρσεναλ και πήραν το «εισιτήριο» για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, κάνοντας την Ευρώπη να παραμιλάει.
Δεν υπάρχει αυτό που έχει συμβεί! Πρόκειται για τον θρίαμβο των θριάμβων. Για μία επική πρόκριση. Για μία Ολυμπιακή βραδιά. Για μία θρυλική βραδιά. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με ανατροπή στην ανατροπή επί της Άρσεναλ. Με γκολάρα του Ελ Αραμπί έπειτα από τη σέντρα – γλύκισμα του Μασούρα στο 120’ και με το 2-1 πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa League.