Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Σεισμός 3,9 Ρ. αισθητός στην Αθήνα και στη Θήβα


Σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά, στις 23:33.  Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σεισμό έντασης 3,8 της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε 39 χιλιόμετρα  βορειοδυτικά  της Αθήνας και 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θήβαςκαι εντοπίζεται κοντά στα Βιλία και στην Οινόη. Άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 4 Ρίχτερ. Έγινε τόσο αισθητός στην Αττική γιατί ήταν επιφανειακός.το μέγιστο βάθος του σεισμού τα 5χλμ.

O αποχαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Θάνο Μικρούτσικο

Θάνος Μικρούτσικος: Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη
“Με τη μοναδική μουσική του, αλλά και την πολιτική και κοινωνική του παρουσία, ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε την εποχή μας. Τον αποχαιρετούμε καθώς ξεκίνησε να συναντήσει το Σταυρό του Νότου. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του”, έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον λογαριασμό του στο Twitter.
Με τη μοναδική μουσική του, αλλά και την πολιτική και κοινωνική του παρουσία, ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε την εποχή μας. Τον αποχαιρετούμε καθώς ξεκίνησε να συναντήσει το Σταυρό του Νότου. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

Ακόμα ένας χρόνος παράτασης της αναστολής προσλήψεων στο Δημόσιο (ΦΕΚ)


Δημοσιεύθηκε , όπως κάθε Χριστούγεννα, σε ΦΕΚ καθιερωμένη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που δίνει ακόμα ένα έτος παράταση στην ισχύ της αριθμ.33/2006 ΠΥΣ“Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα”.
Ο Πρωθυπουργός και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αποφάσισαν ότι η ΠΥΣ 33/2006 παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
aftodioikisi.gr

Ανείπωτη θλίψη: «Έφυγε» ο Θάνος Μικρούτσικος νικημένος από τον καρκίνο

https://www.lifo.gr/icache/520/347/1/1582892_pethane-thanos-mikroutsikos.jpg
Θλίψη σε όλη την Ελλάδα προκαλεί η είδηση για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου το βράδυ του Σαββάτου.Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε σφραγίσει την ελληνική μουσική δημιουργώντας μουσικές και τραγούδια – διαμάντια που ακούγονται και θα ακούγονται από όλες τις γενιές.
Ο μεγάλος μουσικός κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες όπου έδινε μάχη με τον με τον καρκίνο.

Μην… ψάχνετε άλλο για τον (επόμενο) Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Μην… ψάχνετε άλλο για τον (επόμενο) Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του από τον Προκόπη Παυλόπουλο, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι από τις πρωτοβουλίες που μοιάζουν περίπου… γονιδιακά προορισμένες να

Ο (μεγάλος) πειρασμός του Μητσοτάκη να προτείνει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Ο (μεγάλος) πειρασμός του Μητσοτάκη να προτείνει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Οι ενδείξεις όλου του προηγούμενου διαστήματος έδειχναν στην κατεύθυνση της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Όχι… τόσο γρήγορα, επιμένουν όσοι γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και επισημαίνουν τον (μεγάλο) πειρασμό του Πρωθυπουργού να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

Ραντεβού με την "Ζηνοβία" - Τι πρέπει να προσέξουν οι κατοικοι του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

http://www.skaikairos.gr/system/weather_photos/weather_photo_imgs/000/108/322/original/xionia%20derveni%20kor%20orizonts.png

Του Βλάση Τσιώτου*
https://sfedona.gr/wp-content/uploads/2019/11/TSIOTOS-696x461.jpgΤο νέο κύμα κακοκαιρίας Ζηνοβία αναμένεται να φτάσει στην περιοχή μας από το μεσημέρι του Σαββάτου. Σαν δήμος με την συνεργασία της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτών, έχουμε καταστρώσει ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση κυρίως των χιονοπτώσεων στα ορεινά του δήμου μας.

Ένας αριθμός τουλάχιστον 12 οχημάτων Περιφέρειας-Δήμου-ιδιωτών έχοντας χωρίσει τους τομείς αρμοδιότητας, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν δυσκολίες και προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΄΄ΓΕΝΝΗΣΗΣ''

 
Nikos Nikolopoulos