Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΡ.ΔΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Δέκα σημεία ενίσχυσης της Έρευνας και της Καινοτομίας.


Δέκα σημεία ενίσχυσης της Έρευνας και της Καινοτομίας στη χώρα, παρουσίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας στο βιομηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ, «Βιομηχανία 4.0».

Ο κ. Δήμας εστίασε την εισήγηση του στα βήματα που έχει κάνει η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τους τελευταίους 5 μήνες, απαριθμώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων:

ΑΣΕΠ: Ιδού η πρώτη προκήρυξη του 2020 με 5.250 μόνιμες θέσεις

 
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και σχετικές  πληροφορίες της aftodioikisi.gr από το ΑΣΕΠ, η πρώτη προκήρυξη για το 2020 θα είναι αυτή για την πρόσληψη εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για προκήρυξη αντίστοιχη με αυτές της Ειδικής Αγωγής που δεν έχει συγκεκριμένο αριθμό επιτυχόντων αλλά δημιουργείται πίνακας κατά σειρά επιτυχίας με βάση τα κριτήρια της

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά

Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά
 Γραφείο Γενικού Διευθυντή
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική Οικονομία κατά την υποβολή της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Διοικητή της στον Πρόεδρο της Βουλής

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Το κλίμα βάσιμης αισιοδοξίας που διαμορφώνεται από την πορεία της ελληνικής Οικονομίας, μετά από δέκα σκληρά χρόνια τα οποία επέφεραν σημαντική κακουχία στον ελληνικό λαό, τονίσθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, κατά την παραλαβή της Ενδιάμεσης Έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική 2019, από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα.
Ο κ. Τασούλας καλωσόρισε, με «κεφαλαία γράμματα», όπως είπε, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κι επισήμανε ότι η βάσιμα αισιόδοξη προοπτική για την

ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Παρουσία Περιφερειαρχη Πελοποννησου Παναγιωτη Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστασίου Γκιολή στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Motor Oil




Κόρινθος 20-12-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση - θεσμός 33 χρόνων – που διοργάνωσε η Motor Oil για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.
Σε πνεύμα προσφοράς και συνεργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων, τον μεγάλο αυτό όμιλο για την εξίσου μεγάλη προσφορά του στην Περιφέρεια μα και ειδικότερα στο νομό Κορινθίας καθώς

ΚΕΔΕ καλεί Θεοδωρικάκο να διορθώσει ηγεσία ΕΕΤΑΑ και εκπροσώπους ΕτΠ (Επιστολή)

 
 Να αναθεωρήσει τις Αποφάσεις του σχετικά με τα πρόσωπα που ανέλαβαν τα ηνία της ΕΕΤΑΑ και εκείνα που ορίστηκαν ως εκπρόσωποι στην Επιτροπή των Περιφερειών, καλεί η ΚΕΔΕ τον Υπουργό Εσωτερικών. 
Με μια Επιστολή που καταφέρνει να συνδυάσει υποδειγματικά τον θεσμικό σεβασμό με την ευθεία στηλίτευση των κακώς πεπραγμένων του Υπουργού, ο Δ.Παπαστεργίου υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο Π.Θεοδωρικάκος δεν έλαβε

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία της πόλης μας.  Κάθε μέρα, παρέα με τους μικρούς μας φίλους, σκορπάμε την μαγική σκόνη των Χριστουγέννων. Στο σπιτάκι του Αϊ  Βασίλη δημιουργούμε όμορφα στολίδια, τραγουδάμε , ακούμε παραμύθια, παίζουμε θεατρικό παιχνίδι και δοκιμάζουμε λιχουδιές.
Συνεργάτες μας οι εθελοντές του προγράμματος ERASMUS+, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.  Ξυλοκάστρου, οι τοπικοί  σύλλογοι και ιδιωτικοί φορείς. 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο η Ελλάδα



Η «χρυσή γενιά» της ελληνικής υδατοσφαίρισης επέστρεψε στο στο θρόνο της.
Η εθνική νέων ανδρών κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα,  που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Κουβέιτ, επικρατώντας 6-4 της Σερβίας στον μεγάλο τελικό.

Έτσι, χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το Παγκόσμιο νέων του 2017, το Παγκόσμιο εφήβων του 2018 και το Ευρωπαϊκό νέων του 2018.

Η 13η ( τελευταία για το 2019) αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β΄ Κορινθίας


 Αποτέλεσμα εικόνας για πρωταθλημα κορινθίας
Με την 13η  και τελευταία για το 2019  αγωνιστική  συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο (21 - 22/12/2019 – 15:00) και  το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Το Σάββατο ο Άγιος Γεώργιος αντιμετωπίζει τον Εθνικό Ξυλοκέριζης, ενώ σε ενδιαφέροντες αγώνες  ο Ηρακλής Λεχαίου μάχεται με τον Ασπρόκαμπο  και ο Αστέρας Κορίνθου με τον Άρη Βοχαϊκού.  Στο Ζευγολατιό ο ΑΣ Ρομά μάχεται με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου
Την Κυριακή οι πρωτοπόροι Άγιοι Θεόδωρου αντιμετωπίζουν τον ΠΑΣ Κλένια τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Άσσου δοκιμάζεται, στη Δυτική Κορινθία, στην κόντρα του με τον Πανευρωστινιακό.
Στην Τραγάνα του Κιάτου ο Αετός Κρυονερίου υποδέχεται τον Πανσολυγειακό, ενώ τέλος ο Κύψελος Κορίνθου, στο Συνοικισμό αγωνίζεται με τον Βελλερεφόντη Αρχαίας Κορίνθου.


13η Αγωνιστική
Σάββατο 22/12/19, 15:00
Αγ. Γεώργιος
-
Εθνικός Ξυλοκερίζης
Ηρακλής Λεχαίου
-
ΑΟ Ασπροκάμπου
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού
-
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
Αστέρας Κορίνθου
-
Άρης Βοχαϊκού
Κυριακή 22/12/19, 15:00
Αετός Κρυονερίου
-
Πανσολυγειακός
Αγ. Θεόδωροι
-  
ΠΑΣ Κλένια
ΠΑΣ Κύψελος
-
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου
Πανευρωστινιακός
-
Ολυμπιακός Άσσου


Η 13η ( τελευταία για το 2019) αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ Κορινθίας


https://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2018/12/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1.jpg

Με την 13η  και τελευταία για το2019  αγωνιστική  συνεχίζεται αύριο Σάββατο (21/12/2019 – 15:00) το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Ο πρωτοπόρος με το απόλυτο των βαθμών, Ατρόμητος  Χιλιομοδίου κοντράρεται εκτός έδρας με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, όπως εκτός έδρας αγωνίζεται ο Ισθμιακός κόντρα στην Ελλάδα Βέλου, της οποίας την τεχνική ηγεσία ανέλαβε   ο Σταύρος Μπινιάρης,, μετά την  παραίτησή του  Σωτήρη Δεΐση