Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα κατά τη συζήτηση της Οικονομικής Διαχείρισης της Βουλής στην Ολομέλεια του Σώματος

  Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλια τασουλα
Ο Προϋπολογισμός της Βουλής του 2020, όπως ακούστηκε και από τους Εισηγητές των Κομμάτων, είναι μέσα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μέσα στις οροφές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τις οποίες θα ήθελα να σας αναφέρω. Έχει να κάνει με τα έτη 2019, 2020, 2021 και 2022, κύριε Υπουργέ Οικονομικών. Το ανώτατο όριο δαπανών το 2019 ήταν 141.850.000, για το 2020 139.550.000 που καλούμεθα να εγκρίνουμε, για το

Λαμπερά εγκαίνια της «Πελοπόννησος EXPO» (pics - video)

Η κορδέλα κόπηκε, τα χαμόγελα περίσσευαν και η Πελοπόννησος EXPO άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου. Η μεγάλη παμπελοποννησιακή έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών, στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, το κεντρικό γεγονός της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και της συνεργασίας εφέτος πιο πλούσια και πιο δυναμική, προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.

Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν την Πελοπόννησος EXPO σε έναν ιδιαίτερα φροντισμένο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες και να κάνουν ακόμα ένα βήμα εξωστρέφειας.
Αφού προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο, λέγοντας ότι είναι αμέριστη η χαρά του να υποδέχεται επαγγελματίες και επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους.

Το όραμα μετουσιώθηκε σε δράση.

Νέα Πελοπόννησος: : « Οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» είναι έργο του Πέτρου Τατούλη»


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΠΟ
Δελτίο Τύπου
«Νέα Πελοπόννησος»
14 Νοεμβρίου 2019



Τα εγκαίνια της «Πελοπόννησος EXPO 2019», τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες στην Τρίπολη, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που επιχείρησαν και επιχειρούν να ισοπεδώσουν το έργο της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο.
Για 4η συνεχόμενη χρονιά εκατοντάδες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου αγκάλιασαν την καινοτόμο πρωτοβουλία της «Νέας Πελοποννήσου», η οποία ως Περιφερειακή Αρχή οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε την Έκθεση, δίνοντας

ΕΝΠΕ: Εκλέχτηκε το νεο Δ.Σ- Απόλυτη πλειοψηφια στην παράταξη Τζιτζικώστα

 
 Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Ψήφισαν: 277 επί συνόλου 289 Έγκυρα: 275 Άκυρα: 2 Λευκά: 0 Έλαβαν:
 
Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες: 195 ψήφους (ποσοστό 70,9%)– 8 έδρες. (Παράταξη που στηρίζει για Πρόεδρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα) Εκλέγονται:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΥΑ

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το έργο άμεσης συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα-Καρυά, προϋπολογισμού 244.000 ευρώ.  
Η θετική αυτή ανταπόκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αγωνιώδες και κατεπείγον αίτημα του Δήμου μας, εξασφαλίζει την βατότητα της οδού προς Καρυά την χειμερινή τουριστική περίοδο.  
Η άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Γκιολή καθώς και με τους αρμόδιους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Αθηνά Κόρκα και κ. Χάρη Βυτινιώτη, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας  όσον αφορά την επίλυση σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Doing Business in Greece?

 
Άλλη μία λίστα αίσχους των κυβερνώντων, νυν και πρώην, δεξιών και αριστερών, κυβερνήσεων Τσίπρα και Καραμανλή  και λοιπών καθώς και όλης της ελληνικής νομεκλάτουρας της αρπαχτής.

Η Ελλάδα το 2018 βρέθηκε στην τιμητική 72η θέση, δύο θέσεις πάνω από τη

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Σάρωσε η παράταξη Τζιτζικώστα με 70,9% στις εκλογές

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/11/trzitzikostas-enpe-500.jpg
Την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους και έδρες έλαβε η παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα, η παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα έλαβε 195 ψήφους σε σύνολο 275 εγκύρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 70,9%). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε με 38 ψήφους (ποσοστό 13,8%), η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, πρώην περιφερειάρχη Δυτικής