Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμας στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών


Στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας με φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, επισκέφθηκε το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ).


    Με αφορμή την επίσκεψη και αφού ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και τα γραφεία των επιχειρήσεων και των ερευνητικών κέντρων, ο κ. Δήμας υπενθύμισε

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 
Ο πλανήτης μας, το σπίτι μας φλέγεται, πλημυρίζει, πονάει και φωνάζει. Άλλοτε ξεβράζοντας νεκρά κήτη στις παραλίες μας και άλλοτε με καταιγίδες και φωτιές που μας καταστρέφουν. Πότε θα τον ακούσουμε;
Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 στον Πευκιά Κάτω Διμηνιού στο Caribbean, στις 20.00,
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγκαλιά-ΖΩ» σε συνεργασία με τον υπο ίδρυση

Μούχλα, στο ψυγείο, στο μπάνιο, στο στρώμα, στα ρούχα. Ποιοι κινδυνεύουν πιο πολύ; Πώς αντιμετωπίζεται




Μούχλα είναι η κοινή ονομασία για πολλούς και διαφορετικούς μύκητες, που αναπτύσσονται σε οργανικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε αποσύνθεση και έχουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά, είναι συνήθως

Αυτοψία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Φράγμα του Ασωπού


https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=40fc3ecc9e&attid=0.6&permmsgid=msg-f:1643017358797834615&th=16cd2b952ef20977&view=fimg&disp=thd&attbid=ANGjdJ88OAf1MEgOnHZ3RgzoWwAfy8KhIRHqHvAdsqtEeIswV_p2S3r8_lQrz9hHn2jrRHhUfQjC9JVqotR6ogbHhL06ZdPiiD_3QZIdeaAqynUqpz1_bCgeF6Xa2ck&ats=2524608000000&sz=w1366-h654Την επιτάχυνση των εργασιών στο Φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο με αρμοδιότητα την Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθανάσιο Πισιμίση, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Απόστολο Παπαφωτίου και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.
«Το Φράγμα του Ασωπού αποτελεί μια από τις μεγάλες υποδομές της Πελοποννήσου με σημαντικό όφελος για την περιφερειακή μας οικονομία. Σήμερα, παρά τα προβλήματα, η εξέλιξη των εργασιών έχει επιταχυνθεί σημαντικά και αυτό οφείλεται στην αδιάκοπη παρακολούθηση του έργου από εμάς και τις υπηρεσίες μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης.

Κορινθιακός: Η Θάλασσα που μας ενώνει


 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αιγιαλείας από τις 18-30 Αυγούστου με την ονομασία «Οινοξένεια» και που φέτος είναι αφιερωμένες στην πολύπλευρη επίδραση του Κορινθιακού Κόλπου, στο κλίμα, στην μορφολογία, στην ιστορία και στην γαστρονομία της Αιγιάλειας, ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. είχε την χαρά και την τιμή, εκπροσωπώντας τους 14 Δήμους-Μέλη του, να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής σε δύο από αυτές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 σε όλους τους Δήμους του Νομού Κορινθίας.


 https://moriasnews.gr/wp-content/uploads/2019/06/apagoreusi_kykloforias_autokiniton_dasos-735x400.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 σε όλους τους Δήμους του Νομού Κορινθίας.

Τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν βασικούς Οργανισμούς του υπ. Παιδείας



Τις  νέες διοικήσεις  τριών βασικών οργανισμών του, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας . Πρόκειται για   το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Στις 4 Οκτωβρίου το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ – Αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος


Την ημέρα ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, στις 4 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο θα εκλέξει και το διάδοχο του Κώστα Δέρβου, που αποχωρεί μετά από τρία χρόνια από την προεδρία και σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιηθεί σε κομβική θέση.
Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι ο νυν αντιπρόεδρος της νεολαίας Παύλος Μαρινάκης, δικηγόρος εκ Πατρών.
Τις εργασίες του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ θα ανοίξει με ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα συμμετάσχουν υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ.
Το 12ο Συνέδριο ΟΝΝΕΔ θα διεξαχθεί ειδικότερα στο Metropolitan Expo από 4 έως 6 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση διεξαγωγής του συνεδρίου, οι σύνεδροι θα αναδειχθούν μέσα από ηλεκτρονική διαδικασία νομιμοποίησης, στην οποία κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει τριάντα υπογραφές μελών της οργάνωσης.Παράλληλα με τη διαδικασία εκλογής προέδρου, οι σύνεδροι θα εκλέξουν επίσης τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και τους εκπροσώπους της στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Loutraki Global Volleyball Cup 2019

Email Image
Loutraki Global Volleyball Cup 2019
Δελτίο Τύπου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Loutraki Global Volleyball Cup 2019!

   Το Λουτράκι φιλοξένησε για ακόμη μια χρονιά, από 21 έως 25 Αυγούστου 2019, την μεγάλη, παγκόσμια αθλητική συνάντηση βόλεϊ βετεράνων «Loutraki Global Volleyball Cup>>, που και αυτή τη φορά ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία! Διοργανωτής του event είναι το Κέντρο Αθλητικής Προετοιμασίας SPORTCAMP με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου. Το 2019, η διοργάνωση φιλοξένησε 8 ομάδες από 6 χώρες και περισσότερους από 130 αθλητές και συνοδούς. 
   Πρόκειται για μια διοργάνωση που φέρνει κοντά αθλητές βόλεϊ που έχουν διακριθεί τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο έχοντας συμμετοχές σε

Πανελλαδικές 2019: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Δείτε όλους τους πίνακες

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/vaseis-2018-5600.jpg
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας: α) τον

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ -ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ 23-8-2019 (video)


EIKONA: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΣΣΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 22-8-2019 ( VIDEO)


Κάμερα: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Παρουσίαση: ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Μαγούλα αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αττικής

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/08/IntensityMapThumbnails-2.png
Σεισμός  4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Τρίτης με επίκεντρο τη Μαγούλα. Το επίκεντρό του εντοπίζεται έξι χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας και περίπου 25 χιλιόμετρα από την Αθήνα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Να σημειώσουμε πως η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 3,6 Ρίχτερ.
Ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ στις 19 Ιουλίου. 
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε λίγο αργότερα πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς ο σεισμός προέρχεται από τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας και είναι μετασεισμός των 5,1 Ρίχτερ του Ιουλίου. «Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο η ακολουθία, ίσως να έχουμε ένα ή δύο ακόμη γεγονότα έως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», είπε ο ίδιος. 

Πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «Σχέδιο, ταχύτητα και αποτέλεσμα αποτελεί την πυξίδα της κυβέρνησης», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.


Την πλήρη κατάργηση των capital controls, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε τη σχετική τροπολογία. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ελληνική Ένωση Τραπεζών κ.ά.) και η έγκριση από τους θεσμούς.
 «Σήμερα», ανέφερε στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, «σε συνεργασία με τη Τράπεζα της Ελλάδας αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση

Επέμβαση για την αντιμετώπιση της Διάβρωσης στη θέση Αγία Τριάδα Δερβενίου Κορινθίας

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ   «Επέμβαση για την αντιμετώπιση της Διάβρωσης στη θέση Αγία Τριάδα Δερβενίου Κορινθία, για την προστασία της παράκτιας ζώνης και την βιώσιμη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης»,  που δημοσιεύτηκε στην  «Ανεξάρτητη Πολιτισ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

που δημοσιεύτηκε στην
«Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου -Στύξ» με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2019

Το ως άνω άρθρο υπογράφεται από τον Δρ. Απόστολο Παπαφωτίου, Εντεταλμένο Σύμβουλο Πελοποννήσου, Πολιτικό Μηχανικό Ε.Μ.Π., Οικονομολόγο ΕΚΠΑ.
Ο συγγραφέας αναφέρεται επιγραμματικά στο φαινόμενο της διάβρωσης των βόρειων ακτών της Πελοποννήσου και απαριθμεί σειρά φυσικών αιτιών για να το ερμηνεύσει: