Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πενθεί για τον Χριστόφια η Ζαχάρω


Έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 72 ετών ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ύστερα από νοσηλεία τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς επί της προεδρίας του

Ο Μητσοτάκης… πάει εξουσία (μέσω Κρήτης)


Κάλεσμα στους πολίτες που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές να το πράξουν στις 7 Ιουλίου, για να της δώσουν την ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου περιοδεύει. «Σε κάθε μου περιοδεία, ειδικά εδώ στην Κρήτη, συναντώ συμπολίτες μας που δεν μας είχαν εμπιστευτεί στο παρελθόν. Έρχονται, όμως, τώρα στη Νέα Δημοκρατία, όχι κατ’ ανάγκη γιατί

Με λαμπρότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου - Δηλώσεις, φωτογραφίες και βίντεο



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ.  «Η καρδιά μου είναι έτοιμη και σταθερή να υπηρετήσω αυτήν την Αρχιεπισκοπή και αυτό το έθνος, τα οποία θαύμαζα από την παιδική μου ηλικία και από τη διακονία μου στο Φανάρι. Είμαι, λοιπόν, εδώ –ο νέος Αρχιεπίσκοπός σας– για να σας ακούσω, για να διαλεχθώ μαζί σας και για να εργαστώ μαζί σας. Η προσευχή μου είναι να στέκομαι μπροστά σας και δίπλα σας, να ηγούμαι με το παράδειγμα και τις παραινέσεις μου και να σας διακονώ με πνεύμα θυσίας».
Αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια που ανέφερε ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά την ομιλία του στην τελετή ενθρόνισής του στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας.
Παράλληλα δεσμεύτηκε ενώπιον του πλήθους που τον χειροκροτούσε και

Ο πρόλογος μιας… ελπιδοφόρας εποχής



Του Νίκου Φυλάγγελου

Το λέει και το όνομά του… Ελπιδοφόρος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο 7ος ποιμενάρχης της Ορθοδοξίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Με την καθιερωμένη λαμπρότητα η ενθρόνισή του, αλλά και με την προσδοκία μιας καινούριας εποχής. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ξεκινάει τον ποιμαντικό βίο του, με τις καλύτερες προοπτικές, έχοντας στο πλευρό του τον απλό λαό αλλά και το πολιτικό σύστημα.
Πολλά τα έτη, είναι η συνήθης ευχή. Και δημιουργικά, να προσθέσουμε.

ysterografa.gr

Η Μαρία Παπακωνσταντίνου επισκέπτεται το Δερβένι και τα χωριά της Δυτικής Κορινθίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει
Συναντήσεων συνέχεια. Αύριο ξεκινάμε το πρωί στο Καμάρι και συνεχίζουμε σε Δερβένι, Λυγιά, Στόμι, Λυκοποριά, Κάτω Πιτσά και καταλήγουμε στο Κάτω Λουτρό.#Μαζί_μπορούμε #Προχωράμε_μπροστα — μαζί με Μαρία Παπακωνσταντίνου

Maria Papakonstantinou

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ροβέρτος Σπυρόπουλος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι του Σαββάτου (22.06.2019) ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evia Vima ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος άφησε την τελευταίο του πνοή πριν από λίγη ώρα στην παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια. Βάσει των ίδιων πληροφοριών το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στην παραλία μαζί με την σύζυγό του. Όλα δείχνουν ότι τον πρόδωσε η καρδιά του.
Αυτήν την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -το οποίο έσπευσε άμεσα στο σημείο- μεταφέρεται με τη συνοδεία και του Λιμενικού στο ΓΝ Κύμης.

Ποιος ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος (1947) ήταν Έλληνας πολιτικός και συνδικαλιστής, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Είχε διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, βουλευτής Αρκαδίας, υφυπουργός, γενικός γραμματέας υπουργείων και διοικητής κρατικών οργανισμών. Από το 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015 υπηρέτησε ως διοικητής του ΙΚΑ.
Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1947 στην Τρίπολη. Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.
Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε από την ίδρυσή του το 1974. Από το πρώτο συνέδριο του Κινήματος εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε τρεις φορές γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ.
Το 1975 πρωτοεκλέχθηκε συνδικαλιστής στην Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών, όπου ανέλαβε υπεύθυνος διαχειριστής των οικονομικών της. Το 1977 έγινε γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών του ΟΤΕ, ενώ το 1981 έγινε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Το 1982 εκλέχθηκε οργανωτικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), και το 1991 έγινε πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας, που είναι ο ερευνητικός φορέας της ΓΣΕΕ.
Μετά το 1985 ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ήρθε σε σύγκρουση με τον τότε ηγέτη της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ Γιώργο Ραυτόπουλο, αλλά και με τον ισχυρό διοικητή του ΟΤΕ Θεοφάνη Τόμπρα, και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Εντάχθηκε στο Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα που είχε δημιουργήσει ο Γεράσιμος Αρσένης μαζί με την αριστερή τάση της ΠΑΣΚΕ. Το Νοέμβριο του 1989, ο Αρσένης και τα περισσότερα μέλη του ΕΣΚ, μεταξύ των οποίων και ο Σπυρόπουλος, επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ.
Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1996) ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 2001 ως το 2004 στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.
Το 2006 έγινε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ. Στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έγινε αρχικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το 2009 ως το 2010, ενώ από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015 ήταν διοικητής του ΙΚΑ.
Πηγή: eviavima, patrasevents

Επίσκεφη του Κώστα Κόλλια στα χωριά του Βέλου


Στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας του ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Κορινθία , Κώστας Κόλλιας, επισκέφθηκε τα  χωριά  Στιμάγκα, Ελληνοχώρι, Κρήνες, Βέλο και Ταρσινά  όπου συζήτησε με τους κατοίκους  της περιοχής αγροτικά θέματα που επιζητούν άμεση λύση. Στιγμιότυπα από την περιοδεία του Κώστα Κολλια στα χωριά της Βόχας στις παρακάτω φωτογραφίες: 

ΔΕΡΒΕΝΙ: Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, στις 22 Ιουνίου 2019."



Στον Προαύλιο Χώρο του Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Δερβένι Κορινθίας  θα πραγματοποιηθεί η  καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, ....
το Σαββάτο 22 Ιουνίου,  στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο. Το Ωδείο ιδρύθηκε το 2010 και παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του, έχουν ήδη δοθεί τρία Διπλώματα (2 Πιάνου και 1 Κιθάρας), καθώς και ένα Πτυχίο Πιάνου, σε παιδιά που κατάγονται από τον Δήμο Ευρωστίνης - Ξυλοκάστρου. Μεταξύ άλλων απόφοιτοι του έχουν εμφανιστεί ως σολίστ με κορυφαίες συμφωνικές ορχήστρες της χώρας αλλά και στην Ελληνική Τηλεόραση. Συγκεκριμένα ο κιθαριστής Γιώργος Γκόλγκαρης ερμήνευσε ως σολίστ το Κοντσέρτο Ανδαλούζ του Χ. Ροντρίγκο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και ο Πιανίστας Γιώργος Γεωργακόπουλος (Τάξη Κατ. Γκόλγκαρη), τοΚοντσέρτο Αρ. 21 του Β. Α. Μότσαρτ με την Καμεράτα Ορχήστρα Νέων, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ακόμη, η απόφοιτος του Ωδείου Πιανίστρια Μαρία - Καλλιόπη Γκόλγκαρη, εισήχθει στο Τμήμα Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάραςΣτέλιος Γκόλγκαρης.