Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Νεκρός 25χρονος μετά την ξαφνική καταιγίδα στη Ναύπακτο

Ναυπακτία: Νεκρός ο νεαρός αγνοούμενος μετά την ξαφνική καταιγίδα – Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι – video
 Οι ουρανοί στη Ναυπακτία άνοιξαν το απόγευμα. Ο καιρός άλλαξε μέσα σε λίγη ώρα και ένα δυνατό μπουρίνι έπληξε την περιοχή.
Νεκρός εντοπίστηκε από το Λιμενικό ο 25χρονος κολυμβητής, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν κατά τη διάρκεια της ξαφνικής μπόρας, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κάτω Βασιλική, στην Ναυπακτία.
Ο άτυχος νεαρός προσπάθησε να σώσει τη βάρκα του από τους ισχυρούς ανέμους. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ κολυμπούσε, κάποια στιγμή εξαφανίστηκε.
Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, φίλος που ήταν μαζί του, τον έχασε από τα μάτια του και στη συνέχεια κάλεσε το Λιμενικό, το οποίο και πραγματοποίησε έρευνες.
Ένα μεγάλο πλατάνι ξερίζωσαν οι δυνατοί άνεμοι στην Άνω Βασιλική Ναυπακτίας κλείνοντας της παλαιά περιφερειακή οδό. Με την παρέμβαση της Π.Υ. Μεσολογγίου το πρόβλημα μέσα σε λίγη ώρα αποκαταστάθηκε.

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΤΟΥΣ


- Έκτακτο ΚΥΣΕΑ: το τελευταίο κόλπο ενός έκπτωτου πρωθυπουργού 
Τι Τσιπρας τι Σημιτης.
Μόνο ο Τσοχατζόπουλος μας λειπει. Σαν να μην πέρασε μια νύχτα. Μια γενιά χαμένη. Πάμε για την επόμενη.


- Μεγαλο κόλπο Τσίπρα -Αποστολακη στις πλάτες των Ελλήνων. Ο απο-νομιμοποιημένος ως πρωθυπουργός Τσιπρας και ο διορισμένος υπουργός του ρίχνουν το τελευταίο πολιτικό χαρτί για να παραμείνουν στην εξουσία, είκοσι μερες πριν απο τις εκλογές. Θα σώσουν οι Τούρκοι τον Αλέξη Τσιπρα; Θα φανει

Του Αγίου Πνεύματος - Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Δερβενίου.


 
Αύριο  Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει  ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος. Δερβενίου
Απόψε παραμονή της εορτής εψάλει, Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας από τους ιερείς της περιοχής.
Αύριο ημέρα της εορτής θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
http://users.sch.gr/aiasgr/Image/Eikonidia/Poulia_02.gif 
 Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπορεύεται εκ του Πατρός. Είναι ομοούσιο με τα πρόσωπα του Πατρός και του Υιού και κατά το Σύμβολο της Πίστεως «συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και με τον Υιό, ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή. Στα χωρία της Αγίας Γραφής αποκαλείται ως «Παράκλητος», ο οποίος θα έλθει να αντικαταστήσει τον

Η κρίση της σταφίδας που μετατράπηκε σε εξέγερση Οι μεγάλες εξαγωγές στη Γαλλία, η απότομη διακοπή της ζήτησης και οι αντιδράσεις των απελπισμένων αγροτών

https://s.nbst.gr/files/1/2019/06/weekendmegapanasd.jpg
Μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα ο «μαύρος χρυσός» της Ελλάδας ήταν η σταφίδα, που έως το 1880 κάλυπτε το 50% των εξαγωγών της χώρας μας. «Όταν ομιλώμεν περί της γεωργικής ημών παραγωγής, δεν λέγομεν άλλον τι παρά σταφίδα, και πάλιν σταφίδα, και πάλιν και αιωνίως σταφίδα». Αυτό έλεγε χαρακτηριστικά το 1880 ο Πατρινός πολιτικός και εκδότης της «Καρτερίας» Παναγιώτης Χαλικιόπουλος, εκφράζοντας με τον πιο μεστό τρόπο τη σημασία του συγκεκριμένου προϊόντος στην ελληνική οικονομία.
Το 1893 ξέσπασε μια μεγάλη οικονομική κρίση στη χώρα μας, που έπληξε

Ο Τσίπρας συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ - Διαψεύδει το ΥΕΘΑ δημοσιεύματα περί μεταφοράς στρατευμάτων στο Αν. Αιγαίο

Ο Τσίπρας συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκαλεί σήμερα τις 17:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται πως στο ΚΥΣΕΑ προεδρεύει ο πρωθυπουργός και μετέχουν ως μέλη:
  • ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,
  • ο Υπουργός Εξωτερικών,
  • ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
  • ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Στόχος είναι η συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και την επικαιροποίηση της τακτικής της ελληνικής πλευράς, σε σχέση με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Πλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει

Με θέρμη υποδέχθηκαν τον Μητσοτάκη στο Μέτσοβο

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/05/mitsotakis-500-17.jpg
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Μετσοβίτες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έφθασε στην περιοχή, ακριβώς στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (16/06).
Τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής του νομού, Κ. Τασούλας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου -Μετσοβίτης στην καταγωγή- Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι υποψήφιοι

Η καρδιά (ενός πατέρα) γιορτάζει κάθε μέρα…


Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Με τη Γιορτή του Πατέρα, όπως με κάθε αντίστοιχη ιαχή στη συγκυρία, υπάρχει ο κίνδυνος του αυθόρμητου αποπροσανατολισμού.
Η στιγμή δεν χωροθετείται.
Τα συναισθήματά της, δεν περιχαρακώνονται.
Ο ανοικτός ορίζοντας που καλεί το μυαλό να ταξιδέψει, μοιάζει με πίνακα

Μεγάλη έκρηξη σε ΑΤΜ στα ΕΛΤΑ ,στην Παραλία Ακράτας - το άρπαξαν κι έφυγαν!

Έβαλαν βόμβα στο ΑΤΜ, το άρπαξαν κι έφυγαν! Συνέβη ξημερώματα στην Ακράτα

Στο στόχαστρο αγνώστων δραστών μπήκε τα ξημερώματα της Κυριακής, για μια ακόμη φορά, το ΑΤΜ που βρίσκεται στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην παραλία της Ακράτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 3.30 τα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια "σήκωσαν" όλο το μηχάνημα και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. .

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από το Α. Τ. Ακράτας, ενώ όπως είναι λογικό οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα τρομαγμένοι.
 

Μνημόσυνο στο Αίγιο για τους 26 που σκοτώθηκαν στον σεισμό του ‘95


Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των 26 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμού του Αιγίου, τον Ιούνιο του 1995 τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.
Σε σχετική ανακοίνωση η Μητρόπολη Πατρών αναφέρει τα εξής:

Χρονια πολλα Μπαμπά: Η γιορτή του Πατέρα.

https://nb.bbend.net/media/news/2019/06/05/987860/main/5cf7a5a231710.jpg
Γιορτή πατέρα 2019: Η ημέρα του πατέρα ή όπως έχουμε συνηθίσει να την λέμε «γιορτή του πατέρα» είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου.


Είναι κινητή εορτή όπως και η γιορτή της μητέρας.
Φυσικά τους γονείς μας τους τιμάμε και τους αγαπάμε κάθε μέρα του χρόνου αλλά οι παγκόσμιες ημέρες αυτές μας δίνουν τη ευκαιρία να τους πούμε και να τους δείξουμε για μία ακόμα φορά πόσο τους αγαπάμε!
Η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Για το 2019 η γιορτή του πατέρα πέφτει την Κυριακή 16 Ιουνίου.
Μπορεί η Γιορτή της Μητέρας να "ακούγεται" περισσότερο, όμως οι μπαμπάδες όλου του κόσμου αξίζουν την τρυφερότητα και την αγάπη, κάποιες φορές ακόμα περισσότερο κι από τις μαμάδες. Το "δυνατό" φύλο γίνεται, κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου, η προτεραιότητά μας, τιμώντας τους μπαμπάδες αλλά και τους παππούδες μας με τον καλύτερο τρόπο!
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 προς τιμήν του William Jackson Smart, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας. Στην Ελλάδα, καθιέρωσαν τη γιορτή οι διαζευγμένοι πατεράδες μέσω του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια και έτσι πλέον την γιορτάζουμε, μαζί με τους Ευρωπαίους, κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου!

Ακυρες οι μειωσεις 350.000 επικουρικων Το υπ. Εργασίας απαντά χωρίς να δίνει απαντήσεις στην αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για τις επικουρικές συντάξεις

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/05/suntaksiouxoi-500.jpg 

Απάντηση σχετικά με τις παράνομες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνοντας στο φως έγγραφο ντοκουμέντο, προσπάθησε να δώσει το Υπουργείο Εργασίας χωρίς όμως να απαντά στην ουσία στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη του «Ε.Τ.» οι μειώσεις ως και 55% που έγιναν