Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Τα τελικά ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής για τις εθνικές εκλογές στην Πελοποννησο

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/05/KINAL-8-500.jpg
Τα τελικά ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σε 31 εκλογικές περιφέρειες ανά την επικράτεια, μεταξύ αυτών και σε 6 περιοχές της Πελοποννήσου, ανακοίνωσε η επιτροπή ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής:

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜεΡΑ25 για τις εθνικές εκλογές στην Πελοπόννησο. Ο

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/06/mera25-500.jpg
Εγκρίθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 η υποψηφιότητα 100 νέων υποψηφίων βουλευτών που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 σε όλη την Ελλάδα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
Ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αυτά είναι τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ: Οι έδρες και το «μπαλαντέρ» [εικόνες]

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/06/vouli-edrana-kom-500.jpg
Δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη αποτυπώνουν ξεκάθαρα πως η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας ενώ την ίδια στιγμή δείχνουν πως στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα έχει  σχεδόν βέβαιη την αυτοδυναμία. 

Η ΝΔ λοιπόν βρίσκεται σε θέση ισχύος με σίγουρη την νίκη στις εθνικές εκλογές  με το ενδιαφέρον ποια στρέφεται στην διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κατά πόσο θα καταφέρει να πετύχει την αυτοδυναμία.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ (ΒΙΝΤΕΟ)



Nikos Nikolopoulos

ΠΟΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να αποφασιστούν οι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, από τις οποίες θα προκύψουν οι νέοι 300 βουλευτές της Βουλής.
Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να πάνε στα εκλογικά τμήματα

Ψηφίζεις Χανιά; Ντόρα Μπακογιάννη


Ντόρα Μπακογιάννη

Ντίνα Νικολάκου «Βασικός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης η εξωστρέφεια»



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας πρόγραμμα σύγχρονης και στοχευμένης τουριστικής προβολής μέσω συνδυασμένων δράσεων, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία fam trip και  δράσεις εξωστρέφειας εκδήλωσης προβολής – προώθησης των προορισμών και προϊόντων της.
Στο πλαίσιο αυτό:

Σε πολιτικό πανικό Νίκας και Δέδες ρίχνουν λάσπη για να «νομιμοποιήσουν» τη συνεργασία τους

https://nb.bbend.net/media/news/2019/05/05/978906/snapshot/tatoulis.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:


Οι διάφοροι εκπρόσωποι των κομμάτων, που έθεσαν υποψηφιότητα για περιφερειάρχες συνεχίζουν να περιφέρουν δεξιά και αριστερά, ακόμα και μετεκλογικά, την παντελή άγνοιά τους για τα θέματα της Πελοποννήσου, καθώς και την έλλειψη προγραμματικού λόγου και έχουν αναγάγει ως μοναδικό

Μουσικοχωρευτική εκδηλωη στον Πύργο ΚορινθίαςΓια να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι"

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στη σκηνή, άτομα παίζουν μουσικά όργανα και υπαίθριες δραστηριότητες
Μουσικοχορευτική εκδήλωση την οποία πλαισιώνει παραδοσιακή ορχήστρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 στις 8:30 μ.μ. – 11:30 μ.μ. στην πλατεία Στυλιανού Κυριακίδη στον Πυργο Κορινθίας.
 Συμμετέχει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Ξυλοκάστρου με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου Δερβενίου κ. Νικόλαο Μπούζα και το Χορευτικό Τμήμα Πύργου Κορινθίας με χοροδιδάσκαλο την κα Ρούλα Αποστολοπούλου! Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί κέρασμα και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι!


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020

«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»  για το σχολικό έτος 2019-2020 

Παρακαλούνται όλοι οι ωφελούμενοι, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους:
Α. στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμού Ξυλοκάστρου & Δερβενίου (προ-νήπια από 2,5 ετών συμπληρωμένα κατά το μήνα εγγραφής – 1.30/9/2019- έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση)
Β. στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για παιδιά από

Ευχαριστήριο μήνυμα Νίκου Ανδρουλάκη για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές

https://www.lykavitos.gr/wp-content/uploads/2019/02/nikos-androulakis-.jpg
Με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των Ευρωπαϊκών Εκλογών, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των ψηφοφόρων της παράταξής μας και ιδιαιτέρως τους 180.822 συμπολίτες μας, οι οποίοι με τίμησαν με τη ψήφο τους. Θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους, συνεχίζοντας την προσπάθεια για περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια στον τρόπο λήψης αποφάσεων της Ένωσης αλλά και για μία Ευρώπη με λιγότερες κοινωνικές

Προσοχή στο τσίμπημα από τσιμπούρι, κρότωνα. Πρώτες βοήθειες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5UcN96h9iGTac6ZeQCccRaPTjjA0auQtYSOIwzjJ-A97PdW1E4ZUkSVKsodyRgbBkSdPA7mX868nEnHntvdj_x4ZpPPCud4pthvXJRQqIZE9dtBCuZJKVCV5tAuK2CPqGxxh8RvJ4KBYQ/s1600/tick.jpg
Τα τσιμπούρια (κρότωνες) είναι μικρά παρασιτικά αρθρόποδα που τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών. Υπάρχουν περισσότερα από 800 διαφορετικά είδη, όμως μόνο δύο είναι γνωστό ότι μεταδίδουν ασθένειες στους ανθρώπους, όπως η Νόσος του Lyme (μπορρελίωση).
H ασθένεια Lyme ή Lyme μπορρελίωση είναι μια ζωοανθρωπονόσος που προκαλείται από βακτήρια, τις σπειροχαίτες του συμπλέγματος Borrelia burgdorferi που περιλαμβάνει τουλάχιστον 12 είδη. Τα βακτήρια αυτά έχουν λεπτό επίμηκες σώμα και βρίσκονται σε τσιμπούρια (καθώς επίσης και σε κουνούπια και μύγες). Από τα τσιμπούρια, τρία είναι τα κύρια παθογόνα είδη για τον άνθρωπο και ειδικότερα τo σκληρό τσιμπούρι που ονομάζεται Ixodes ricinus. ...................

3 εκ. ευρώ για ΙΝ Ελκομένου Χριστού και επιθαλάσσιο τείχος στο Κάστρο Μονεμβασίας


Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μετά από πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας), τα παρακάτω έργα:

Τη συντήρηση της Εθνικής Οδού Κροκεές – Μολάοι υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


 http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Βελτίωση – συντήρηση της εθνικής οδού 86 στο τμήμα Κροκεές – Μολάοι» στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας υπέγραψε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Ευρύ κάλεσμα μεγάλης νίκης από Μητσοτάκη στο Αίγιο

https://www.skaipatras.gr/wp-content/uploads/2019/06/64209775_300495983978011_8365159930990166016_n-777x437.jpg

Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου, βρέθηκε απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από την διήμερη περιοδεία του, σε Πάτρα και Ηλεία.
Στη σύντομη ομιλία του προς το πολυπληθές κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί. ο Κυριάκος Μητσοτακης μίλησε για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στην χώρα με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου και θα ολοκληρωθεί

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Ο ευρωβουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Στέλιος Κυμπαρόπουλος το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Κιάτο.

https://www.news247.gr/img/7427/6712326/704000/w460mobile/460/kibouropoulos.jpg




Γι’ αυτό κατεβαίνει στην Αχαΐα, υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Μητσοτάκης: Γι’ αυτό κατεβαίνω στην Αχαΐα
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην γειτονική Αχαΐα θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης από την Πάτρα. 
Μιλώντας, το πρωί της Πέμπτης, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σαραντάκο και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε γιατί επέλεξε την Αχαΐα, ενώ θα είναι υποψήφιος και στις εκλογικές

Πέτρος Τατούλης: Θα είμαι παρών απέναντι στην ανοίκεια συνεργασία Νίκα- Δέδε στην Πελοπόννησο

 https://nb.bbend.net/media/news/2019/05/05/978906/snapshot/tatoulis.jpg
Η υπόγεια προεκλογική συνεργασία του εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Παναγιώτη Νίκα και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Δέδε αποκαλύφθηκε πια, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήταν ορατό από την πρώτη στιγμή. Κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο η Πελοπόννησος έγινε θέατρο σκιών όσων είδαν τον τόπο μας ως ένα φτηνό τιμάριο εξουσίας.

Oι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησογια τις εθνικές εκλογές

 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/syriza-grafeia-500.jpg
Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και «κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Σε Αχαΐα και Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική Περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ για τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές.
Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την προεκλογική περίοδο ορίζεται η Έφη Αχτσιόγλου.
Σε συμπληρωμένη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται εκτός από τις πρώτες υποψηφιότητες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, και οι υποψηφιότητες στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες.

Οι συνδυαμοί  του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο :

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Aσφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ: Πού μπορούν να πηγαίνουν για δωρεάν εξετάσεις μετά την «εμπλοκή»

Nέα τροπή, αλλά και νέα αναστάτωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού περί της μη αποζημίωσης των εξετάσεων που θα πραγματοποιούν από αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου οι ασθενείς στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ δε θα αποζημιώσει τις εξετάσεις που θα κάνουν οι πάσχοντες στον ιδιωτικό τομέα, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με καμία διαδικασία στον Οργανσιμό.  Να σημειωθεί ότι στο

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΟΥ» ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΦΡΑΝΤΖΗ ΣΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ - ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ», ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ Ο ΑΠΟΧΩΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ.

 Του Γρηγορή Κλαδούχου

Αποτέλεσμα εικόνας για κλαδουχοςΤο αρμόδιο Υπουργείο υπέγραψε την ένταξη και χρηματοδότηση της «Επανάχρησης – Αξιοποίησης» των αποθηκών του ΑΣΟ στο Ξυλόκαστρο. Ο Δήμαρχος με την πρότασή του μετατροπής τους ως Πολιτιστικού Πολυχώρου αδρανοποιεί άλλα προνομιακά στοιχεία και επενδύει σε αυτά που δεν έχουν συγκριτική αποδοτικότητα. Αποδεικνύεται πόση άγνοια της πόλης (=απολίτιστοι) έχουν όσοι συγκατένευσαν για το έργο αυτό. Και αυτό για δύο λόγους: α) την χωροταξική ακαταλληλότητα της εγκατάστασης και β) ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου και έναρξη του έργου των Αποθηκών Φραντζή με την ίδια λειτουργικότητα, (σε εκκρεμότητα λόγω αντιδικίας με τον εργολάβο).
Το καταχώνιασμα του Πολιτιστικού Κέντρου στις αποθήκες του ΑΣΟ μειώνει την ανταγωνιστικότητα της πόλης. Αντίθετα, οι Αποθήκες Φραντζή, στο προνομιούχο παραλιακό μέτωπο της Πόλης, ενώνουν την διαδρομή της ιστορίας του

Υποχρεωτική υποδοχή Νίκα στο ισόγειο της Π.Ε. Κορινθίας - Στο γραφείο του Αντιπερειάρχη βρισκόταν ο Πέτρος Τατούλης...







Από 1η Σεπτεμβρίου 2019 ο κ. Παναγιώτης Νίκας αναλαμβάνει καθήκοντα ως νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έχει ξεκινήσει ήδη επαφές για την ενημέρωσή του σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, με Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους της Πελοποννήσου.
Χθες ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας όπου τον υποδέχτηκε υποχρεωτικά «στο ισόγειο» του κτιρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας