Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Σταθερά στη πρώτη πεντάδα Τάσος Γκιολής, Χάρης Βυτινιώτης, Αθηνά Κόρκα, Σωτήτης Μουρίκης και Στράτος Μπίσιας, οδηγούν την "κούρσα" στη Κορινθία με τον συνδυασμό "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο " με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα


Εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ στον δεύτερο γύρο. Διαβάστε τις απαντήσεις του ΕΣΡ

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019 
 
Ερώτηση:
α) Παρακαλώ ενημερώστε μας άμεσα τι ισχύει με τις εμφανίσεις των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.
 
 β) Σήμερα Δευτέρα μπορούμε να προβάλουμε τις χθεσινές τους δηλώσεις – πανηγυρισμούς από τα εκλογικά; (αρ. πρωτ. ΕΣΡ 3014/27.5.2019 και 3027/28.5.2019) 
 
Απάντηση:

Με υπογραφή Πέτρου Τατούλη συμβάσεις υλοποίηση έργων στην Κορινθία


Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου της συντήρησης του κτιρίου και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Νέων Κορίνθου υπέγραψε την Τρίτη 28 Μαΐου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Δήλωση Γιώργου Δέδε, επικεφαλής του Συνδυασμού "ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο"

 

Κόρινθος, 28 Μαΐου 2019

Φίλες και φίλοι, Πελοποννήσιες και Πελοποννήσιοι συμπολίτες,
Πριν από τέσσερις μήνες, με τη συγκρότηση του Συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» βάλαμε τις βάσεις για την εκκίνηση ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού ρεύματος, ικανού να ανοίξει καινούριους ορίζοντες ανάπτυξης κι ευημερίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και περηφάνια. Αντιπαλέψαμε  πολιτικούς δεινόσαυρους με εδραιωμένα θεσμικά και κομματικά συστήματα εξουσίας. Συστήματα εξουσίας με προνομιακές σχέσεις πρόσβασης

"ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ" ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Η στάση μας στην επιλογή Δημάρχου την Κυριακή 2-6-2019 θα είναι ατομική , κατά συνείδηση επιλογή.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ  
Ευχαριστούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισες  που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 26-5-2019 στον Δήμο Κορινθίων. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο , σύμφωνα με τις Αρχές μας. Η στάση μας στην επιλογή Δημάρχου την Κυριακή  2-6-2019 θα είναι ατομική , κατά συνείδηση επιλογή.

Κόρινθος 28-5-2019

Για την δημοτική παράταξη Κίνηση Εμπρός,

Μάριος Ασημακόπουλος,

ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ

Κατάλαβε ότι θα συντριβεί πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και έφυγε η Μεγαλοοικονόμου


Σήμερα παραιτήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Μάλιστα, η κυρία Μεγαλοοικονόμου έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί ακριβώς τους λόγους παραίτησής της.
Η επιστολή παραίτησης:

fimotro.gr

Ποίο είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ ξυλοκαστρου
Το νέο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης:

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, δέχθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.
Υποδεχόμενος τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που είχαν στη Χάλκη, όταν, τον Νοέμβριο του 2017, ως  Μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της Ιεράς Σχολής της Χάλκης, ο Σεβασμιότατος κ. Ελπιδοφόρος συνέβαλε τα μέγιστα στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Βιβλιοθηκών της Ιεράς Θεολογικής

ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Η ειδοποιός διαφορά της δημοκρατίας από τη δικτατορία είναι η ύπαρξη και η τήρηση του Συντάγματος ενός  Κράτους από τους πολίτες του. Η μη τήρησή του Συντάγματος αποκλίνει της δημοκρατίας. Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε η ωμή παραβίαση του Άρθρου 29 του Συντάγματος από τον

Βάλτε κάππαρη στο φαγητό σας, είναι μεγάλης διατροφικής αξίας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες

Η κάππαρη, το περίεργο αυτό φυτό με την αψιά μυρωδιά και τη γεύση, που ευδοκιμεί πάνω στις πέτρες, στα βράχια και τους γκρεμούς και φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, μας δίνει με τα μπουμπούκια, τους καρπούς και τα φύλλα του ένα εξαίσιο τουρσί.
Στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, η κάππαρη κάνει την εμφάνισή της σε όλα τα ελληνικά νησιά, αλλά συναντάται κατά κύριο λόγο στα διάσπαρτα, ξερά νησιά των Κυκλάδων. Μπορεί κανείς να τις δει παντού να ξεφυτρώνουν από βράχους και τοίχους, να ανθίζουν κατά μήκος του δρόμου, περιμένοντας κάποιον να τις μαζέψει. ...................

Πέτρος Τατούλης: "Η Περιφερειακή συνείδηση νίκησε την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ενωμένοι για τον τόπο μας"

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του εκλογικού αποτελέσματος που δίνει στη "Νέα Πελοπόννησο" το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης κατά τον Α γύρο των περιφερειακών εκλογών που διεξήχθη στις 26 Μαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Ποίοι εκλέγονται Δημοτικοί Σύμβουλοι στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικη ενοτητα Ευρωστινης
Έξη είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι από την Περιφερειακή ενότητα Ευρωστίνης που εκλέγονται στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Συγκεκριμένα:

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (41/41)

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ ξυλοκαστρου

Δημοτικη Ενοτητα
Ξυλοκάστρου



Τελευταία ενημέρωση
28/5/2019, 12:16
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
64,04
Ποσοστό
Ψήφοι
Τσιώτος Βλάσιος
24,41 
2.306
Μπρακούλιας Θεοφάνης
23,15 
2.187
Ανδρικόπουλος Ηλίας
21,77 
2.057
Καραβάς Σπυρίδων
18,19 
1.718
Κατσούλας Επαμεινώνδας
10,70 
1.011
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
1,78 
168
* νυν δήμαρχος

TEΛIKA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ( 55/55)

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ ξυλοκαστρου
Δημος
Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Τελευταία ενημέρωση
28/5/2019, 12:16
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ποσοστό
Έδρες
Τσιώτος Βλάσιος
27,49 
7
Ανδρικόπουλος Ηλίας
21,37 
6
Μπρακούλιας Θεοφάνης
20,52 
6
Καραβάς Σπυρίδων
17,97 
5
Κατσούλας Επαμεινώνδας
10,84 
3
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
1,82 
* νυν δήμαρχος

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ" ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΒΛΑΣΙΟ ΤΣΙΩΤΟ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοhttps://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/54430487_2224674261119229_5800758700851331072_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=8f535bd3bc5019e67084197601527cdb&oe=5D498A07
Επτά έδρες κερδίζει στο Δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου  - Ευρωστίνης ο μεγάλος νικητής των εκλογών της περασμένης Κυριακής Βλάσης Τσιώτος.  Ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" , που την Κυριακή θα αναμετρηθεί σε εποαναληπτική εκλογή με τον κ Ηλία Ανδρικόπουλο αναμένεται να ολοκληρώσει την επιτυχία του και να εκλεγεί ο 3ος Δήμαρχος του καλλικρατικου δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. 
Ο νικητής συνδυασμός του Βλάση Τσιώτου εκλέγει  7 Δημοτικούς Συμβούλους στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
 Από τον συνδυασμό "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" εκλέγονται:
Π. Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Σκέρος  Ιωάννης του Κωνσταντίνου και
Καραβάς Ανδρέας του Γεωργίου ή Παπαδόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου

Π. Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Αποστολόπουλος Σπυρίδων του Βασιλείου
Λόντος Αναστάσιος του Κωνσταντίνου
Λάσκος Νικόλαος του Ιωάννου
Μενούνου Αγγελική (Ελίνα) του Νικολάου και
Μαστέλου - Βασιλάκη Γεωργία ( Γιόλα) του Δημητρίου.

Δεν εξελέγει εκ νέου η Δημοτική συμβουλος κ. Γκαϊνά Φρόσω

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΚΛΈΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΟΜΟΝΟΙΑ" ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

6 έδρες κερδίζει στο Δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου  - Ευρωστίνης ο συνδυασμός "ΟΜΟΝΟΙΑ" του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου.
Ο κ. Ανδρικόπουλος παρά την μεγάλη ήττα που υπέστη , ο συνδυασμός του, κατά την κυριακάτικη εκλογική διαδικασία, κατόρθωσε μετά από ολονύκτια  εναλλαγή  με άλλους δύο συνδυασμούς, να καταλάβει την 2η θέση και να διεκδικήσει  την επανεκλογή του την ερχόμενη Κυριακή, στο Β΄ γύρο με αντίπαλο τον κ. Βλάση Τσιώτο.
 Ο συνδυασμός "ΟΜΟΝΟΙΑ" του Ηλία Ανδρικόπουλου εκλέγει  6 Δημοτικούς Συμβούλους στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Εντύπωση προκάλεσε η μη εκλογή του Προέδρου του Δ. Σ. κ. Ηλία Νιάρρου.
Από τον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" εκλέγονται:
Π. Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Κάσσιος Δημήτριος του Γεωργίου

Π.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Καλύβας Παναγιώτης του Νικολάου
Χαρτσιάς Αλέξανδροος του Βλασίου
Δουβής Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Αλογογιάννης Εμμανουήλ του Παναγιώτη και
Αδρακτάς Παναγι΄ωτης του Χαραλάμπους.

Την Παρασκευή στο Άργος ο Κυριάκος. Μητσοτάκης

Σχετική εικόνα
Ξεκάθαρος ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας η πλήρης επικράτηση στον β’ γύρο των περιφερειών ως πρόκριμα νίκης και για τις εθνικές εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό και το κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση στο πλαίσιο και της συνάντησης με τους τομεάρχες και άλλα στελέχη. Πρώτη στη λίστα η υπόθεση Περιφέρεια Πελοποννήσου.                         Δεν είναι διόλου τυχαίο πως ο ίδιος θα βρεθεί την Παρασκευή στο Άργος, ενώ θα περάσει νωρίτερα και από την Τρίπολη, με τα μηνύματα να είναι απολύτως ξεκάθαρα για νίκη Νίκα στην Πελοπόννησο.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ το ζήτησε από όλα τα στελέχη αυτό και ζήτησε την ενεργοποίηση και όλου του μηχανισμού προκειμένου να κλειδώσει ο αέρας της νίκης με το αποτέλεσμα του β΄γύρου των περιφερειακών εκλογών.
Μάλιστα όπως αναφέρει και το protothema.gr “…η μεγαλύτερη κινητοποίηση αναμένεται στην Πελοπόννησο για να «εκθρονιστεί» ο Πέτρος Τατούλης που στην Πειραιώς υποστηρίζουν ότι έχει συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζεται από την κυβέρνηση”.
 Εδω πρέπει να σημειώσουμε ότι  άκρως εμφατικές – με κάλεσμα απόλυτης στήριξης σε Νίκα – ήταν οι αναφορές και του μεγάλου νικητή των εκλογών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών και Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρη Καμπόσου

ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


Ότι στο ΣΥΡΙΖΑ θα νοιάζονταν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία της 1ης Ιουλίου και στα Ιταλικά της 2ας Ιουλίου και θα μετακινούσαν τις Εθνικές Εκλογές είναι απίστευτο και αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Αλέξης Τσίπρας που αγνόησε εκατομμύρια Ελλήνων στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι συγκινητικό πλέον να ενδιαφέρεται για τους νέους και νέες που έστειλε κατά χιλιάδες στο εξωτερικό, παγώνοντας κάθε νέα υγιή οικονομική δραστηριότητα επί τέσσερα χρόνια με πρώτη και καλύτερη του Ελληνικού που θα μπορούσε να φέρει δουλειές και χαμόγελα.

Το ερώτημα τώρα που γεννάται με χιλιάδες Έλληνες με τις οικογένειές τους να έχουν προγραμματίσει τις άδειές τους, τις θερινές διακοπές τους, από 1η Ιουλίου και

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (ΚΟΡΙΝΘΙΑ)

Αποτέλεσμα εικόνας για τατουλησ νικασ

Περιφερειακη Ενοτητα
Κορινθίας

Τελευταία ενημέρωση
27/5/2019, 21:43
Ενσωμάτωση
99,06 
Συμμετοχή
63,80
Ποσοστό
Ψήφοι
Τατούλης Πέτρος
30,37 
25.484
Νίκας Παναγιώτης
29,69 
24.908
Δέδες Γεώργιος
24,87 
20.865
Μπουντρούκας Ιωάννης
4,14 
3.473
Γόντικας Νικόλαος
3,32 
2.785
Τζεμπετζής Δημήτριος
3,03 
2.539
Λυμπεροπούλου Δήμητρα
2,11 
1.774
Πετράκος Αθανάσιος
1,47 
1.230
Κάτσαρης Παναγιώτης
1,01 
845

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ( ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)

Αποτέλεσμα εικόνας για τατουλησ νικασ

Περιφερεια
Πελοποννήσου

Τελευταία ενημέρωση
28/5/2019, 09:12
Ενσωμάτωση
98,97 
Συμμετοχή
54,80
Ποσοστό
Έδρες
Τατούλης Πέτρος
34,09 
17
Νίκας Παναγιώτης
33,62 
17
Δέδες Γεώργιος
14,63 
8
Γόντικας Νικόλαος
4,64 
2
Μπουντρούκας Ιωάννης
4,63 
2
Πετράκος Αθανάσιος
2,80 
2
Τζεμπετζής Δημήτριος
2,72 
1
Λυμπεροπούλου Δήμητρα
1,49 
1
Κάτσαρης Παναγιώτης
1,38 
1
* νυν περιφερειάρχης