Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΣΙΠΡΑ


"...Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων."

Το φαινόμενο της διάβρωσης ένα σύνθετο δυναμικό και εξελισσόμενο έντονα φαινόμενο, και η ολοκληρωμένη παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην περιοχή της Αγίας Τριάδος Δερβενίου Κορινθίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το φαινόμενο της διάβρωσης είναι  που ταλανίζει όλο το παράλιο τμήμα του Κορινθιακού Κόλπου. Συνδυάζεται και με άλλους μηχανισμούς, όπως η κατολίσθηση των πρανών του θαλασσίου μετώπου σε περιοχές με έντονη κλίση της υφαλοκρηπίδας, ομοίως με την κλιματική αλλαγή που εκφράζεται με την αλλαγή της κατεύθυνσης των επικρατούντων ανέμων, την ένταση αυτών, την άνοδο της Μέσης Στάθμης της Θάλασσας (Μ.Σ.Θ.) σε ένα σεισμογενές και σεισμόπληκτο περιβάλλον που είναι ο Κορινθιακός Κόλπος. Ο συνδυασμός των ανωτέρω κάνει την επίδραση ακόμα πιο έντονη και καταστρεπτική.

Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών Λουτρακίου...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Κ.ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Λουτράκι 16/5/2019
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Κ.ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
Είναι πραγματικά εκπληκτικό και πραγματικά άξιο ενδιαφέροντος το φαινόμενο εμμονής του κυρίου Λογοθέτη με την διαδικασία του debate.
Είναι επίσης εκπληκτική η αφαιρετική του ικανότητά,  να απομονώνει από ολόκληρα δελτία τύπου συγκεκριμένες παραγράφους και να τις χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι το αρχείο δημοσιευμάτων  της Δημοτικής

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ-ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ-ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ!
Με την πραγματοποίηση του οδοιπορικού διαβούλευσής μας με τους πολίτες -με το #vanaki μας- βρεθήκαμε σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Κορινθίων και συνδιαμορφώσαμε μαζί τους το Πρόγραμμά μας για την εξέλιξη του τόπου μας. 
Επιστρέφουμε στις ίδιες περιοχές για μια δέσμευση τιμής:  τη συνεπή υλοποίηση του Προγράμματός μας με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.
Ακριβώς στα μισά των προεκλογικών περιοδειών -ομιλιών μας, η μεγάλη μας

Δήμος Κορινθίων: Ο δήμος των 8 οικοδομικών τετραγώνων

arthramaketa4.jpg
Γράφει ο Βασίλειος Α. Μπαλάφας

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο η Κόρινθος ως πόλη μπορεί να περηφανεύεται, τότε αυτό αναμφισβήτητα είναι η ρυμοτομία της. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι για να συμβεί αυτό προηγήθηκε ένας ισοπεδωτικός σεισμός το 1928, τον οποίο ακολούθησε μια ριζική ανοικοδόμηση μέσω της οποίας εφαρμόστηκαν σύγχρονες αντισεισμικές τεχνικές, πρωτοποριακές και πρότυπες για την εποχή τους.

Πέτρος Τατούλης «Αναδεικνύουμε το Ναύπλιο σε προορισμό αναφοράς»


Σχετική εικόνα
Την έγκριση των τευχών δημοπράτησης της μαρίνας του Ναυπλίου με ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, και την ένταξη των έργων της ανάπλασης της συνοικίας του Φραγκομαχαλά και της οδού Αγίου του Ναυπλίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου ανακοίνωσε από την Αργολίδα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Με τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο του Κρανιδίου.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της Αργολίδας, ώστε το γρηγορότερο να ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης  από την Αργολίδα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Απολογισμός 2014-19 για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας από τον Σπύρο Αποστολόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος)



Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνοO Σπύρος Αποστολόπουλος είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ανανεωτικής Συνεργασίας, στην Εκλογική Περιφέρεια Ξυλοκάστρου με επικεφαλής τον Βλάση Τσιώτο.
Ο Σπύρος Αποστολόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και εξειδικεύτηκε στην Οινολογία. Έχει δύο παιδιά, τον γιατρό Βασίλη και τον φοιτητή Κωνσταντίνο. Από το 1991 διατηρεί χημικό – οινολογικό εργαστήριο στο Ξυλόκαστρο. Παράλληλα ασκεί αγροτική δραστηριότητα με καλλιέργεια λεμονιών. 
Σύντομο βιογραφικό στο https://tsiotos.gr/index.php/apostolopoulos 
#ΠάμεΞανάΜπροστά #ΑνανεωτικήΣυνεργασία #ΒλάσηςΤσιώτος

Κι όμως, ο δήμαρχος Ναυπάκτου δεν πήρε επί πέντε χρόνια μισθό και αγόρασε οικόπεδα για σχολείο και πλατεία!


Ο Τάκης Λουκόπουλος είναι δήμαρχος σε μία περίοδο που η Ναύπακτος γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη - Δεν χρησιμοποιεί αυτοκίνητο του Δήμου.
Σε μια εποχή που στη συνείδηση των πολιτών, η πολιτική έχει ταυτιστεί με την επαγγελματική αποκατάσταση των πολιτικών και με τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν, ένας αιρετός αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αποφάσισε αντί να εισπράξει από το ταμείο του Δήμου, να προσφέρει…

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Κλειστά για 2 εργάσιμες μέρες θα μείνουν τα σχολεία στη χώρα, προκειμένου να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές, εκλογές.
Συγκεκριμένα, τα σχολεία της χώρας θα κλείσουν από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου, ενώ θα ξανακλείσουν την επόμενη εβδομάδα (από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου) σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα υπάρχει δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Ο Φάνης Μπρακούλιας με την Σύμπραξη Δημοτών επισκέπτεται την Λυκοπορια

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Ανανεωτική Συνεργασία Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - Υποψήφιος Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος : Ομιλίες σε Ρίζα και Καμάρι

η εικόνα προφίλ του Βλάσης Τσιώτος, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




"Ομόνοια" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Ξυλοκάστρου, Σάββατο 18 Μαΐου ώρα 20:30

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη ότι σχεδόν έναν χρόνο μετά η Πολιτεία αδιαφορεί και έχει αφήσει τη φιλοξενία των πυρόπληκτων στο Μάτι ακόμα στιςΈνοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στη χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ελληνικού Στρατού

Πως θα βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών – Ολόκληρη η διαδικασία


Αναλυτική Εγκύκλιο με τα βήματα για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο γενικός κανόνας είναι πως τα αποτελέσματα θα συγκεντρωθούν σε κάθε νομό από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα μεταδοθούν στο ΥΠΕΣ και εν συνεχεία, το ΥΠΕΣ θα τα διοχετεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο - διαδίκτυο).

Επισημαίνεται ότι το ΥΠΕΣ θα συγκεντρώσει από τις Περιφερειακές Ενότητες (δηλαδή θα μπορούμε να τα βλέπουμε στην ιστοσελίδα του και στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης) τα αποτελέσματα:
- υπέρ  Συνδυασμών και Υποψήφιων των Ευρωεκλογών,
- υπέρ  Συνδυασμών για τις Δημοτικές και Περιφερειακές  εκλογές

ΔΕΝ  θα συγκεντρώσει αποτελέσματα:

Η αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης της νόσου Πάρκινσον

i-afairesi-tis-skolikoeidoys-apofysis-sxetizetai-me-afksimeni-pithanotita-emfanisis-tis-nosou-parkinson.jpgΟι άνθρωποι που έχουν αφαιρέσει την σκωληκοειδή απόφυση τους, έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από Πάρκινσον, συγκριτικά με εκείνους που δεν την έχουν αφαιρέσει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυλής, όπως αποκαλύπτει μια νέα αμερικανική έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα πάνω στο εν λόγω επίμαχο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr


Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές ωφελούν και ποιες βλάπτουν

ouriko-oksy-poies-trofes-ofeloyn-kai-poies-vlaptoun-2.jpg

Το ουρικό οξύ μπορεί να αντιμετωπιστεί απλώς αλλάζοντας κάποιες συνήθειες στη διατροφή σας.


Έρπης γεννητικών οργάνων: Τι σημάδια έχει στους άνδρες και τι στις γυναίκες

erpis-gennitikon-organon-ti-simadia-exei-stous-andres-kai-ti-stis-gynaikes.jpgΟ έρπης των γεννητικών οργάνων είναι ένα συχνό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) που επηρεάζει τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

Για το μεγάλο του έργο, καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή στον Πέτρο Τατούλη δίνει η Αργολίδα στις 26 Μαΐου


Η δυναμική καθαρής νίκης από την πρώτη Κυριακή στις περιφερειακές εκλογές στις 26 Μαΐου του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου αποτυπώθηκε στη μεγαλειώδη προεκλογική ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. 

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής θα είναι διψήφιο


Άρωμα νίκης είχε η μεγαλειώδης κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψηφίου Νίκου Ανδρουλάκη, στην Αθήνα, το βράδυ της Τετάρτης, όπου το «παρών» έδωσαν όλες οι γενιές του ΠΑΣΟΚ αλλά και πλήθος νέου κόσμου.
Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης παραδέχθηκε ότι «η παράταξή μας πέρασε δύσκολα», σημειώνοντας όμως ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε μερικές μέρες από σήμερα. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον καλά τι ήταν το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, θυμίζοντας ότι ο ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην εξουσία

Τι είναι η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) και τι δείχνει η αύξησή της;

Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα.

Πέτρος Τατούλης «Κάνουμε πράξη το μεγάλο έργο του Μεθυδρίου»



«Μετά το σπουδαίο έργο της αντικατάστασης του αγωγού της Πιάνας, ένα ακόμα μεγάλο έργο γίνεται πράξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου της αντικατάστασης του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης του συνδέσμου υδατικών έργων Μεθυδρίου των Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της Δημοτικής Ενότητας

Με σφραγίδα Πέτρου Τατούλη το μεγάλο έργο του εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους με 5 εκατομμύρια ευρώ



Την ένταξη του μεγάλου έργου του Εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους με 5 εκατομμύρια ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 ανακοίνωσε από την Αργολίδα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.  
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί πετυχαίνουμε δύσκολους στόχους και γιατί διαρκώς ανεβάζουμε τη δυναμική των αναπτυξιακών προοπτικών της

Μείωση στον ΕΝΦΙΑ -Ποιοι ωφελούνται από την τροπολογία που κατατέθηκε

 
Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ του 2019 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με την τροπολογία, αν η προβλεπόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ για όσους έχουν συνολική ακίνητη περιουσία άνω των 60.000 ευρώ, τότε ο ιδιοκτήτης θα παίρνει ολόκληρη τη μείωση που αντιστοιχεί στο ποσοστό αυτό.
Επίσης, στη συνολική ακίνητη περιουσία δεν θα υπολογίζονται τα οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Άρθρο …

O Γιώργος Δέδες σε Άγιο Βασίλειο, Αρχαίες Κλεωνές και Νεμέα την Πέμπτη 16 Μαΐου

Κόρινθος, 15 Μαΐου 2019

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών του σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», θα επισκεφθεί  το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου, τον Άγιο Βασίλειο, τις Αρχαίες Κλεωνές και τη Νεμέα.
Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:
(19:30) Άγιος Βασίλειος–  (20:30) Αρχαίες Κλεωνές – (21:30) Νεμέα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Τα εκλογικά τμήματα


Στα εκλογικά τμήματα με την ένδειξη Α ψηφίζουμε για τις Ευρωεκλογές και για τις Περιφερειακές εκλογές και στα εκλογικά τμήματα με την ένδειξη Β ψηφίζουμε για τις Δημοτικές εκλογές και τις εκλογές ανάδειξης συμβούλων κοινότητας και προέδρων κοινοτήτων με πληθυσμό έως 300 κατοίκους.
Στα εκλογικά τμήματα που δεν έχουν ένδειξη Α ή Β, ψηφίζουμε για όλες τις εκλογές.
Σας ενημερώνουμε ότι στο site του Δήμου, στη δεξιά μπάρα, έχει αναρτηθεί το εικονίδιο «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» (εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών).
Ο εκλογέας πληκτρολογεί τα στοιχεία του (δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει τον ειδικό εκλογικό αριθμό), στη συνέχεια πατά «Αναζήτηση» και εμφανίζεται το εκλογικό ή τα εκλογικά τμήματα στα οποία ψηφίζει. Η εφαρμογή αυτή αφορά όλη την Επικράτεια κι όχι μόνο αυτούς που ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Προς διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων παρατίθεται κατωτέρω πίνακας με τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , το πού αυτά βρίσκονται και τους εκλογείς που ανήκουν σε αυτά.
Για το ίδιο λόγο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλούν στα τηλέφωνα:
2743 360 211: από ώρα 09:00 έως 13:00 κα Ευγενία Βηλαδέρη και
2743 360 244: από ώρα 13:00 έως 15:00 κα Σοφία Παπαδημητρίου.


ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ανακοίνωση - Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτική ανανεωτική παρέμβαση πολιτών λουτρακίου
Καλούμε τον κύριο Κοντό και την Παράταξη του να δώσουν  στην 
δημοσιότητα άμεσα και χωρίς χρονοτριβή  "τα στοιχεία" που διαθέτουν όπως 
υποστηρίζει ο ίδιος στην πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε να υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις του για 
δημόσιες αποκαλύψεις.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων

Γεώργιος Γκιώνης

Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Επαμεινωνδας Κατσούλας στον Alpha 989

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κουστούμι και εσωτερικός χώρος
Σήμερα Πέμπτη 16/05 συντονιζόμαστε στη συχνότητα του Alpha 98,9 στην εκπομπή του Δήμου Βερύκιου και Σπύρου Λάμπρου 08:00-10:00 το πρωί. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Επαμεινώνδας Κατσούλας θα είναι καλεσμένος της εκπομπής. Μπορείται επίσης να την παρακολουθήσετε διαδυκτιακά στον ιστότοπο του Alpha www.alpha989.com

ALPHA989.COM
Η επίσημη ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού Alpha 98,9

Παιδικές χαρές στο Δερβένι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, κείμενο και νερό
Του Αναστασίου Προδρομίδη*


Οι παιδικές χαρές ανήκουν στην αρμοδιότητα των δήμων οι οποίοι για το σκοπό αυτό οφείλουν να φροντίζουν για την εύκολη πρόσβαση διαθεσημότητα και ασφάλεια στα παίδια αλλά και τους συνοδούς τους.
Η νομοθεσία που διέπει τις παιδικές χαρες άλλαξε το 2014. Με υπουργική απόφαση (27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014)και πρόβλεπε συγκεκριμένα μέτρα αναφορικά με τον εκσυγχρωνισμό την ασφαλή λειτουργία την συντήρηση και τον έλεγχο των δημοτικών παιδικών χαρών.

Οι ρυθμίσεις αυτές αναφέρονται για νέες παιδικές χαρές ενώ για αυτές που έχουν στηθεί πρίν το 1998 εφαρμόζονται τα πρότυπα που ίσχυαν κατά το χρόνο εγκατάστασης τους.
Με λίγα λόγια οι νέες παιδικές χαρές προβλέπουν τα παρακάτω.

1Είσοδος κοινού με άνοιγμα 1μ.
2)ζώνη όδευσης εσωτερικά πλάτους 1.50μ
3)Κατάλληλος φωτισμός
4)Καθίσματα για τους συνοδούς
5)Βρύση με πόσιμο νερό
6)Καλάθια απορριμάτων
7)Εξωτερικές και εσωτερικές προσβάσεις για Α.Μ.Ε.Α
8)Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.
Οι παιδικές χαρές ειναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια για το χωριό μας και θεωρώ πως μια απο τις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας είναι η ύπαρξη προσβάσιμων και ασφαλών χώρων ψυχαγωγίας για τα παιδία τους.
* Ο Αναστάσιος Προδρομίδης είναι Πρόεδρος του εμπορικού και βιοτεχνικού Συλλόγου Δερβενίου και Περιχώρων και υποψηφιος κοινοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"  για την τοπική Κοινότητα Δερβενίου